Alla dessa måsten, finns de verkligen?

Vi använder ordet måste alldeles för ofta i vårt kultur. Det har jag blivit uppmärksammad på nu när jag försöker få mitt barn att förstå att det inte finns några. När hon vrålar att jag måste leka med x, eller jag måste ditten eller datten så blir det väldigt tydligt.

Varför har vi då gett detta ord så mycket makt? Ja, finns det måsten? Eller är det bara ett sätt att påverka och få sin vilja igenom? Vem bestämmer att du måste? Jo, du själv, eller potentiellt en förälder. Släpp allt du säger är måsten och bara välj det du vill göra. Så blir livet lite lättare att leva. Bara att säga att jag vill eller behöver gör att det känns lite bättre.

Nu behöver jag sova, så jag inte är helt förstörd imorgon. Jag vill gärna sova ut så jag är pigg och mår bra. Tänk vad skönt att kunna visa att jag har en valmöjlighet här som gör att det blir ett nytt sätt att se på saken. Testa med att applicera det på något i ditt liv. Ser du någon skillnad? Öva på det och du kommer se att det gör skillnad i längden.

Ses en annan dag. Slappna av och testa lite nya grejer. Gamla vanor fastnar vi lätt i, men försök bryta dig loss. Finns så många andra sätt att göra saker på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.