Ord har betydelse, både i små och stora sammanhang

Ord kan ju såra och hela som de flesta vet. De kan även påverka på en mängd olika sätt. En galning till president som uppviglar sina fanatiska följare till handling är ett exempel. Satt och följde det igår och så blev det alldeles för sent.

Hur som helst så snubblade jag över en presskonferens med tillträdande president Biden där han nämner hur ord kan påverka. Särskilt en person med hans position.

– En presidents ord spelar roll, oavsett hur bra eller dålig den presidenten är, sade Biden.

Tanklöse, huvud och ryggradslöse TRUMP bryr sig inte om sådant. Han ska bara ha på sitt sätt, dumma alla som inte gör som jag säger. Häver ur sig all möjlig rappakalja. Skönt att hans tid är över. Sen får vi se hur det urartar sig, för det är ju inte som att alla problem försvinner med honom.

Ett annat sätt som jag uppmärksammat att ord kan påverka är hur man bemöter och agerar inför små små barn. De noterar och återger, det blev jag enormt varse om idag.

Elsa satt och sa i princip olika saker som jag brukar säga, när vi satt och åt mellis. Bara sådär mundiarré, på små barns vis.

Kände igen allt från ”jävlar” till ”men strunta i det”, som jag brukar säga när jag blir frustrerad på henne och typ ger upp i en viss situation. Den kändes må ni tro.

Så, får tänka mer på hur jag uttrycker mig. Både på ont och gott.

Natten till idag var ingen höjdare då det var än det ena barnet som vaknade mitt i natten och var ledset, än det andra. la mig och somnade typ 01.30, blev väckt strax efter 04 och somnade kanske strax innan 05, sen upp igen halv 6.

Det har varit zombiemode mest hela dagen, men ändå okej. Så nu ska jag sova. Inga värkande tänder, blöta blöjor eller mardrömmar på hela natten nu tack och passa på och sov länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.