4 dagar i ett inlägg

Astrid har lärt sig hur man gör när man klättrar upp för saker, så nu kommer hon upp i soffan, hon sätter sig på barnens lekbord med mera. Så nu när jag är hemma blir det till att hålla koll på var hon är. Hon är även som en liten dammsugare som ska sätta i sig varenda liten smula hon hittar på marken. Hon äter banne mig på allt hon hittar. Jord, gamla matsmulor, damm osv. Att hon inte lyssnar på en är väldigt irriterande.

Elsa håller på och vänjer sig vid att bli nattad av oss båda och jag tycker det går rätt bra. Hon och Astrid behöver kunna komma till ro helst utan oss i rummet, men det är väl nästa steg. Nattningarna har bli lättare i alla fall, sen kommer det ju bakslag såklart.

Kört bil nu igen, var ute i torsdags och körde runt i stan. Var lite hispig i början pga. all snö som yrde och att det var halt, så missade en stoppskylt och fick en del motorstopp men när det var avklarat så gled det på bättre.

I lördags efter frukost packade vi in oss i bilen så gjorde Linda lite ärenden på stan medan vi vandra väntade i bilen sen åkte vi hem till farmor och åkte pulka och lekte i snön. Stannade kvar och åt innan vi åkte hem igen. Åt lite rester från i fredags till middag. Efter maten fick flickorna duscha och jag passade på att diska innan det var läggdags.

Ätit massa god chokladmousse har vi gjort på kvällarna, men nu är det snart slut med det. Ska använda upp den sista mörka chokladen och sen är det försök till att undvika den framöver.

Diskkaoset som vi ständigt lever med är rätt jobbigt, vi blir liksom nästan aldrig av med diskberget. Så fort det är diskat så kommer ny disk och det är inte alltid orken att ställa sig att diska finns, så det blir direkt tillväxt på bänken. Detta och annat har gjort att vi nu på allvar funderar på att spara ihop pengar så vi kan köpa ett hus.

Spara till att köpa ett hus drömmer vi kommer med fördelarna att vi får en diskmaskin, större kyl och frys, eget garage, bastu, alla får eget sovrum, ett arbetsrum, kanske ett pysselrum osv. Så jag har börjat hemnetknarka. Det är år in i framtiden vi pratar om nu, typ 5-10 år beroende på hur bra det går att spara.

Vill vi bo kvar i stan får vi lägga runt 4-5 miljoner. Om vi tänker oss runt om typ inom 10 mils radie kan det gå med 3-3,5 miljoner. Är jävligt mycket att tänka på dock. Hur sparar man bäst, vad kan man dra ner på för utgifter, fördelar och nackdelar med olika lägen, besiktning, budgivning, skulderna osv.

Börjar med att göra en plan för hur vi ska få ihop pengar till kontantinsats. Så får vi se hur det går. Nu sängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.