Magsjuka är ju kul..

Nä, inte alls. Igår kväll när vi just sett klart på Mästerkocken så vaknade Elsa och kräktes ner hela sin säng. Så det blev startskottet på några jobbiga timmar för oss tre. Elsa fick panik och var helt hysterisk varje gång det kom mer och vi sprang runt som yra höns och försökte städa, lugna och fixa med allt.

Munskydd, papper, ättika och påsar överallt. Kom väl i säng vid 1.30 och då fick jag sova på en madrass i Elsas rum då det förmodligen skulle komma mer, vilket det förstås gjorde. Men idag har det varit lugnt, förutom när hon fick leverpastej på sin smörgås till middagen av mig. Lärt mig att det gillar tydligen inte magsjuka magar.

Nu sover hela familjen och jag får sova i Elsas rum i natt igen, just in case. Håll nu alla tummar och tår att ingen av oss andra vaknar i natt och behöver kräkas. Får gå och sova och hoppas att allt är bättre imorgon.

Perkele vad hemskt det var att tvingas hålla i Elsa över hinken fast hon inte alls ville. Usch, usch och åter usch. Sen säger de att vinterkräksjukan inte sprids nu i isoleringstider, jo tjena. På förskolan är det ju inte så kan jag säga.

Men annars då? Jadu, mesta delen av livet har ju ägnats detta så kan inte riktigt redogöra för annat nu. Dags att sova så man orkar med vad morgondagen har att erbjuda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.