Att hantera småbarnslivet är inte alltid lätt

Jag hade en idé om att skriva ett inlägg om något för några dagar sen, men så klart minns jag inte vad det var om. Så typiskt. Så sporadisk textdiarré får det bli såhär denna sena söndagskväll.

Vi har fixat till vårt arbetsrum så nu har Linda fått en rejäl arbetsplats, vilket var mer än välbehövligt. Hon arbetar ju hemifrån heltid så det är klart att ett höj och sänkbart bord osv. ska finnas. Jag sitter också mycket bättre nu när jag sitter och skriver. Lite vanegrejer som behöver justeras bara.

Vi har dock en hel del grejer som vi vill försöka få iväg på försäljning, men det går lite trögt. Det är alltså leksaker, pussel, lite mammalinnen och jackor osv. Så hojta om ni vill veta mer. Nu står det i vardagsrummet/arbetsrummet/klädkammaren och tar upp en massa plats.

Min mage har inte varit så glad senaste dagarna, har varit uppsvälld, gasig och mått smått illa vid flera tillfällen. Nu känns det som att det vänder dock. Men det var nog kostmässigt så att jag gjorde några dåliga val, vilket jag försöker att inte göra om.

Märker nu när jag bara har denna flik i webbläsaren öppen att jag fokuserar mycket bättre. Är en förbannelse att hela tiden vilja vara så effektiv som möjligt och göra flera saker samtidigt. Det blir ju tvärtom om och så fastnar jag på en massa strunt istället för att göra det jag ska.

Astrid mer eller mindre går hela tiden nu, hon har väl kommit på att det går bättre än att krypa. Så himla gulligt är det i alla fall. Elsa kämpar på med att greppa allt som sker i sitt liv. Så mycket som händer och som ska processas., Jag för min del kämpar också med att hantera olika situationer som uppstår så bra som möjligt. Vilket inte är lätt må jag säga.

Återhämtning och balans är ju inte direkt i fokus i en småbarnsförälders liv alla gånger. Som i fredags när båda var hemma med mig och jag hade sovit konstigt och var väldigt trött. Tålamodet och den pedagogiska ådran var liksom nästan obefintliga. Det blir lätt en ond spiral och maktkamp som ingen går ur som vinnare från.

Finns trips och råd att få men i stundens hetta försvinner det gärna ur min hjärna. Inte alltid men rätt ofta. Linda är så mycket bättre på det än jag är. Min reptilhjärna slår på direkt. Jag gör allt som en inte ska. Suckar, himlar med ögonen, säger dumma saker osv.

Nya tag nästa vecka då. Jag gör ju en hel del rätt ändå. Får inte glömma det. Hemmet är dammsuget, disken är ren, barnen sover i sina sängar osv. Så klart handlar det om så mycket mer än det. Nu dags att sova så det blir mindre jobbigt imorgon än om jag är uppe för sent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.