Hur når jag mina drömmar och potential?

Genom att bara köra skulle jag säga. Genom att börja och sen bara ta det steg för steg, göra misstag och lära sig på vägen. Inte låta ens rädslor och olika hinder som vi alla bygger upp stoppa en. Enkelt i teorin men inte lika enkelt i praktiken så klart. Men som citatet lyder: Nothing worth having comes easy.

Folk gör det ju dagligen, överkommer sina rädslor och satsar på sig själva på små och stora sätt. Det kan vara en kvinna som tar sig ur en destruktiv relation fastän hon inte vet om hon kommer landa med båda fötterna på marken. Eller att bryta upp från ett arbete som gått i stagnation där det inte längre känns givande eller utvecklande. Att våga ta det steget och våga hoppa fast allt är oklart och väldigt osäkert är nyckeln.

Ofta är det i desperata situationer eller när vi känner oss fast på olika sätt som vi gör dessa val, för det är val det handlar om. Det är varje individ som själv gör ett aktivt eller inaktivt val att göra det som de gör. Resultatet blir därefter. Vi kan ju så klart inte förvänta oss att få ett nytt resultat om vi inte gör ett aktivt val att förändra något i våra liv.

En av våra största drivkrafter är ju rädsla som jag själv fått känna på under mina dagar. Hade en föreläsning om just rädslor som jag körde med mina deltagarna under min tid på Work for you, väldigt intressant. Många tänker ju inte vad det är som driver eller hindrar dem, så mycket handlar ju om att bli medveten och aktivt börja jobba med det som är just den individens hinder och rädslor för att komma vidare.

Nästa gång ska jag skriva lite mer om dessa rädslor och olika ursäkter som vi kommer med som gör att vi inte börjar. Vilket också innebär att vi inte når vår fulla potential eller våra drömmars mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.