Nu börjar det närma sig

Om lite mindre än en vecka ska jag köra bil i en cirka en halvtimme så pass bra att den som åker med i bilen anser att jag är värdig ett körkort. Uppkörning nummer 2 alltså. Som jag skrev för ett tag sen så är det en del press på mig nu. Det är väl egentligen ingen skillnad från tidigare, men det ställs mer på sin spets. Jag har inte alls kört så mycket som jag hade behövt eller velat under den här tiden sen jag bokade provet.

Men jag hoppas och vill tro att om jag bara tar det väldigt cool och fokuserar så ska det gå bra. Körde lite i onsdags och ska ut här strax igen efter att min syrra kommer och passar barnen. Jag är liksom stabil men med lite mindre stabila perioder när jag stressar upp mig av olika anledningar. Behöver hitta formen och självkänslan och självförtroendet där om en vecka.

Kommer ha fullt upp med att köra så mycket som möjligt närmaste veckan alltså. Har alltså kört onsdag, fredag och så idag lördag. Planen är att klämma in så mycket körtid som möjligt tills på fredag nästa vecka. Har fokuserat på att försöka läsa av trafiken bättre, ha en mer rörlig blick och hitta rätt i körbanan så jag inte svajar. Har även tränat mer på parkering, backa runt hörn, köra på motorväg, landsväg, stadstrafik.

Det jag kuggade på förra gången var att jag inte planerade och hade ett bra samspel med resten av trafiken. Vet att jag blev stressad när jag började göra misstag och att det påverkade min körning. Allt blev forcerat och då missar man ju såklart på viktiga moment. Sen måste jag våga fråga om jag blir osäker. Fast jag känner inte mig helt bekväm med det heller. Men det beror ju på vad det handlar om.

Läste på om info inför uppkörningen med och jag kommer behöva ha munskydd på mig under den, vilket kan bli besvärligt med tanke på glasögon och imma. Får jag det inte att funka med glasögon med munskydd får jag väl ha linser på mig. Testade och det gäller att ha på sig munskyddet på rätt sätt, så ska det gå.

Åh, det måste gå. Vet inte hur jag ska hantera det hela annars. Nu bestämmer jag att det kommer gå bra och att jag är redo. Så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.