Nostalgi, långkörning och överraskningsgrillning i snålblåsten

Jaha, i veckan har jag fått möjligheten att köra hemifrån oss hela vägen till svärmor i Västerås för första gången. Motorväg och landsväg med 11 km byggarbetsplats längs vägen från Kvicksund fram till E18 där de håller på och breddar vägen. sen körde vi hem via Enköping för att slippa det.

Igår söndags var det dags för mig att köra genom Stockholm via Essingeleden med. Skönt att det var relativt lugnt då. Vi åkte till Fjällnora utanför Uppsala för att överraska Lindas syster som fyllt år. Grillade korv, blåste typ bort och hade det väldigt najs. Sammanlagt har jag kört över 45 mil senaste veckan. Inte illa pinkat av en som haft körkort lite mer än en vecka.

När vi var i Västerås, som vi besökte för att tjejerna hade tid för klippning och så ville vi träffa mormor med, så gick jag en promenad ned på stan för att Astrid skulle sova. Blev lite nostalgiskt. Var förbi Emausgatan 52, Kåren/högskolan samt lite andra ställen som jag har hängt på under min tid i stan.

Det är lustigt hur livet kan svänga så fort och saker och personer som man hänger med byts ut, både på gott och ont. Jag menar den tiden var bra skit. Samtidigt så var det ju för att ha något att fylla livet med i brist på annat som gjorde att jag var där och fortsatte hänga kvar fast jag slutat plugga.

Tro nu inte det värsta för att jag skrev så. Jag trivdes mycket bra med de jag umgicks med då. Vissa bättre än andra så klart. Jag är evigt tacksam till några som tog hand om mig och lät mig få min plats där när jag behövde den. Kan sakna det. Samtidigt vet jag inte hur jag ska kunna ändra på saker, lång tid har gått, mycket vatten under broarna osv.

Kanske är det så att vissa människor är där i en viss period av ens liv och sedan går man vidare. Vissa fastnar och andra försvinner iväg. Lustigt det där. Det är ju så med relationer, vårdar man dem inte så förtvinar och vittrar de bort. Jag ångrar inget, men det hade varit kul om det gick att behålla vissa personer närmare än vad de är nu.

Svårt att veta var man har andra personer ibland med. Jag kanske upplevt något som en annan person inte alls tänkt eller tvärtom med. Olika perspektiv på samma händelse. Så är det ju verkligen. Nu dags att sova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.