Alla ställen jag bott på

Gröndalsvägen, Hovsjö, Södertälje 1979-1981

Här bakom låghuset ligger det hus som jag har för mig mina föräldrar bodde i när jag föddes. Åtminstone bodde de där min första tid i livet.

Varnbäcksvägen 48, Hovsjö, Södertälje 1981-1985, 1986-2001

När jag var 1,5 år gammal ungefär fick jag flytta till ett familjehem, så kallad fosterfamilj. De bodde i närheten och där bodde jag under resten av min uppväxt med undantag för något år då jag flyttade till min mamma.

Myrstigen 12, Blombacka, Södertälje 1985-1986

Som sagt när jag var ca 5 år fick jag flytta tillbaka till min biologiska mamma och bo där ett tag, men efter lite drygt nåt år flyttade jag tillbaka till fosterfamiljen på Varnbäcksvägen.

Gotlands kustartilleriregemente KA3, Fårösund, Gotland Hösten 1998

Här spenderade jag min grundutbildning när jag gjorde värnplikten som bevakningsman, även kallad gröntjänst som varade i tre månader. Var en tuff period med mycket utmaningar för mig. Byggnaden som syns på kartan är den kasern som jag bodde i under den tiden. På gården framför brukade vi inleda dagarna med BRAK. BRAK står för Buk, Rygg, Armar och Knän och är en förkortning som används inom Sveriges försvarsmakt för att beteckna den fysiska träning man ofta börjar dagen med.

Berga örlogsskolor, Västerhaninge, Stockholm 1998-1999

Här var jag så sen stationerad som bevakningsman efter grundutbildning, spenderade ungefär 8 månader här. Hade 12-timmarspass och sen var det hopp och lek, eller jour som gällde. Vi ronderade och släppte in folk på området från vaktkuren. Vi åkte på larm ute vid våra vapenförråd, oftast orsakade av något djur. Ibland så fick vi vakta borta vid helikopterdivisionen med.

Stensunds folkhögskola, Trosa 1999-2000

Här studerade jag allmän linje med inriktning för psykologi och utvecklades enormt under den tiden. Kriser, utveckling och insikter kom på löpande band. Bodde först i en av längorna som syns längst upp under den vita bannern. På vårterminen flyttade jag in på slottet. Fin utsikt över havet där.

Erik Dahlbergs väg 42A, Södertälje 2001-2004

Min allra första lägenhet som var en etta på ca 40 kvm, togs över som andrahandskontrakt från min storasyster men gick över till förstahandskontrakt. Var en privat fastighetsägare. Han som hade hyrt lägenheten innan var den mest grisiga person en kan tänka sig. Så jag, syrran och vår moster fick städa hela skiten när jag flyttade in.

Höglandsvägen 7D, Rosenlund, Södertälje 2004-2005

Mitt första förstahandskontrakt hos det kommunala Telge bostäder, ytterligare en etta på ca 40 kvm. Tror jag flyttade för att jag ville ha ett kontrakt hos dem. Helt onödigt egentligen, det blev bra till slut efter att jag och pappa målade om stora rummet.

Fornbacken 13, Fornhöjden, Södertälje 2005-2006

I samband med att jag bytte jobb hösten 2005, ville jag byta lägenhet till något större. Så sökte och fick en tvåa med inglasad balkong som jag och min katt flyttade till. Enda problemet var att sovrumsgolvet hade en stor heltäckningsmatta. När jag drog bort den för att jag är allergisk mot damm upptäckte jag ett stort hål. Dröjde flera månader innan jag fick golvet utbytt. Även här målade jag om vardagsrummet. Även här hade den gamla tanten som haft lägenheten innan inte städat ordentligt. Så var bara att städa med hjälp av en syrra och mamma..

Allmogeplatsen 15&17, Vallby, Västerås, 2006-2007

Till hösten 2006 sökte jag in till högskolan och valde att efter flertalet positiva antagningsbesked att fullfölja tanken att studera till beteendevetare i Västerås. Mycket tack vare att jag kunde hyra ut lägenheten i Fornhöjden till en bekant. Visste inget om Västerås så jag tog första bästa lägenhet jag fick. Trodde det var så bostadsgarantin för studenter fungerade. I efterhand hade jag kanske gjort lite efterforskningar och så hade jag sluppit en etta på 21 kvm och trinettkök. Flyttade dock till en större lägenhet i porten bredvid efter tre månader. 38 kvm var klart bättre, fick även en liten uteplats.

Engelbrektsgatan 8A, Centrum, Västerås 2007-2010

Fick till slut en studentlägenhet centralt i Västerås med perfekt läge mellan stan och högskolan. 5 min till allt man kunde önska sig. 28 välplanerade kvm som jag trivdes väldigt bra i. Hade gärna bott kvar när jag tog examen, men livet ville visst annat.

Östergatan 36A, Grusåsen, Södertälje 2010-2011

När jag insett att jag inte fick varken jobb eller lägenhet i Västerås så fick jag vända mig hemåt igen, där hade jag mycket poäng i den lokala bostadskön, efter 4 år utomsocknes. Gick rätt fort att få ett kontrakt när jag började söka. Kunde inte gå på visningen av lägenheten, så mina föräldrar fick göra det åt mig. Jag var väl lite desperat så jag köpte grisen i säcken. Hade fått för mig att området var ett bra ställe att bo på, men insåg väl rätt fort att det var något som inte stämde längre. Här fick jag sällskap av min första inneboende i form av min systerson som fått jobb på Astra. Tror vi bodde ihop runt 5 månader.

Olshammarsgatan 40, Hagsätra, Stockholm 2011-2016

Min dröm om att få bo i Stockholm blev verklighet sommaren 2011. Efter att ha stått i kö i ungefär fem år fick jag ett förstahandskontrakt i Hagsätra på en tvåa på 65 kvm med balkong på en halv trappa upp. Här bodde jag fram till 2014, då jag i ungefär 8 månader bodde som inneboende i Skärmarbrink innan jag flyttade hem igen. Då hyrde jag ut den i andra hand till ett par. När jag sen flyttade hem till lägenheten erbjöd jag en kompis från Västerås att bli inneboende hos mig och så blev det i ungefär 2 år.

Pelargatan 15, Skärmarbrink, Stockholm 2014

När min kompis Lena flyttade hem från Nya Zeeland och ville ha en inneboende i sin trea, så var jag inte sen på bollen. Behövde väl lite ombyte och ville testa på hur det var att bo med någon annan. Skadade ju inte att det var mycket närmare stan heller. Kul att få umgås lite mer också. Blev mycket träna på friskis, gå på pubar och annat. Var tvungen att flytta tillbaka till min lägenhet då paret som hyrde min lägenhet gick isär.

Karlslundsgatan 6, Bårsta, Södertälje 2016-2017

När jag så träffade Linda så letade vi efter något gemensamt att flytta till. Tog väl ungefär några månader och så fick hon komma på en visning på Karlslundsgatan 6 där hon stod som nummer 16 i kö. Trots det fick hon den. Som tur var för annars kunde vi inte byta till vår nuvarande bostad. Vi fick helrenoverat på väggarna under tiden vi hann bo där. Vi gifte oss under tiden vi bodde där och så gick vi igenom en hel del tråkigheter.

Järpstigen 18, Bårstaberget, Södertälje 2017-

Här bor vi då idag, sen december 2017 då vi bytte med en äldre dam som kommit upp sig i åren så pass att det blev svårt för henne att ta hand om huset. Det började med att jag fick ett infall sommaren 2017 om att kolla interna byteskön hos TB, satt på vår inglasade balkong i värmen och bad Linda ge mig inlogg och så hittade jag en annons.

Det var som sagt en som ville byta och bo i samma område, men ville ha en tvåa istället för sitt radhus. perfekt. Linda ringde till sonen som var behjälplig och så gick vi och kollade in huset några dagar senare. Sen fick de komma och kolla på vår nyrenoverade lägenhet. Vi var överens och skickade in alla papper om byte.

Dock uppfyllde vi inte ett av villkoren som är att man behöver ha bott i sin nuvarande lägenhet minst ett år innan man får byta. Så vi fick avslag och fick söka igen när det gått ett år. Vi har fått alla ytskikt utbytta i princip och ett nytt badrum. Även plattorna på uteplatsen har fixats till, sen bytte de ut vår trapp på framsidan och la nya tak.

Men som ni vet vill mycket ha mer, vi vill så gärna ha en diskmaskinoch vi har försökt lösa det, men inte kommit längre än att vi får vänta tills TB väljer att göra stambyte och då kanske de fixar så vi kan få en diskmaskin. Vilket kan ske imorgon eller om tio år. Så vår plan nu är att köpa eget där vi kan ordna som vi vill ha det i framtiden. Men det ligger långt fram i tiden.

Bonusbubblare:

Götgatan 93, Södermalm, Stockholm 2003-2006

Jag bodde inte här, men jag sov över här nästan var och varannan helg för att slippa åka hem efter festkvällar inne i stan. Lena som jag senare bott med hade en perfekt röd soffa som jag kraschat i många kvällar efter en del alkohol. Så tacksam för den gästvänligheten. Att slippa nattbussen är mycket värt.

Emausgatan 52, Skallberget, Västerås 2011-2016

Tack vare några kompisar från min tid i Västerås kunde jag fortsätta hänga kvar i studentlivet på helger och annan ledig tid. Har ingen aning om hur livet sett ut om jag inte fått den möjligheten. Så tack Jenny och Krister för allt.

Ett svar till “Alla ställen jag bott på”

  1. Vad roligt att läsa om din resa för jag kom inte ihåg allt själv men genom din historia kommer jag ihåg det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.