Livet som småbarnsförälder är en berg och dalbana

Att vara förälder är fan inte lätt alla gånger. Att förstå barnets behov, att kunna hålla sin egen frustration i schack osv. Vi är ju bara människor trots allt. Ibland blir det tokigt, ibland blir det fel. Då får en försöka igen och igen. Träna som vi säger till barnen.

Det sista någon vill är ju ens egna barn illa, men det känns ändå som att vi gör dem illa ibland. Som för några veckor sedan när jag skulle lämna på förskolan. Det var redan från början något negativt laddat då Elsa flera gånger sa, jag vill inte gå till förskolan. Med motiveringen att det är tråkigt där.

Förmodligen är hon orolig att hon ska missa något kul hemma. Så när hon varit hemma sjuk så får vi oftast börja om från noll. Det tär på oss alla. Försöker hitta sätt att lyfta upp oss. Då var det att plocka maskrosor och blåsa frön hela vägen hem när jag hämtade. Gå i skogen är spännande, att provsitta stubbar och plocka stenar och pinnar gillar hon med.

Just nu fungerar lämningen. Får vara glad för det. I morse var Elsa som en strålande sol och skuttade fram. Helt otrolig vändning. Blir nog aldrig riktigt klok på det här med att vara förälder, gäller bara att försöka hänga med i svängarna.

Elsa är tre år nu förresten, vi firade henne hemma med lite olika konstellationer för några helger sedan och hon var så nöjd. Fick hur mycket gula kläder som helst och annat smått och gott.

Fick veta förra veckan att Astrid får förskoleplats på samma förskola som Elsa, vilket är toppen. Dock 3 veckor senare än vi önskade, så nu måste vi lösa tre veckor med barnomsorg på något sätt. Pratade med min chef idag och vi ska höras igen i augusti. Går nog att lösa med lite hjälp från familj, men min föräldraledighet förlängs nog med i alla fall en vecka till.

Nu är det dags att sova så det blir en ny dag igen imorgon. Vi har en weekend i Stockholm planerad så på fredag lämnar vi barnen med farmor och faster och checkar in på hotell, går på spa, äter god mat och gör en massa mysigt. Åter på lördag eftermiddag. Är min Morsdagspresent till Linda som vi både förtjänar efter en tuff period.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.