Livet det vrider och händer

Står i en stuga i Säfsen och skriver här i. Fick lite extra sovmorgon eftersom Astrid som inte förstått att hon ska sova på kvällar och nätter vaknade runt 4, sen igen strax innan 5. Trots detta vaknade hon vid 09, förmodligen av att några höll på att snickra på sin stuga här bredvid.

Rewind, fast forward osv. Nu hemma igen sen i måndags. Andra försöket att bli blöjfri avbröts i natt då vi insåg att vi inte är redo. Alltså jag och Linda. Vi har så mycket annat som ligger och gnager och som behöver fixas här hemma så vi bestämde att vi inte gör det här nu. Vi fokuserar på att få ordning på allt som stökar. Sortera, donera, rensa och sälja.

Det tär att aldrig få ordning på saker och att fixa det sen när vi båda jobbar känns som en utopi. Bättre att vi hjälps åt nu när vi är lediga sista veckan på semestern. Visst hade det varit skönt att få Astrid blöjfri nu när det är sommar och inför start på förskola, men ja, det blir inte så nu. Det kommer senare, i jul, nästa sommar eller nåt.

Fick min andra spruta Pfizer i tisdags förra veckan och reagerade lite mer än vid första dosen. Ont i muskler runt injiceringsstället fanns kvar ett tag men resten har la sig. Var en släng låg feber på natten efter och sen allmän mörhet och värk i kroppen några dagar till efter. Skönt att det lagt sig.

Förra lördagen var vi ut på restaurang och åt hela familjen, kul att kunna åka iväg och göra något lite annorlunda. Barnen tyckte det var kul också. Ska försöka med att komma iväg till Skansen med imorgon kanske.

Snart dags att återgå till en mer vanlig vardag med lämning och hämtning på förskola, jobb och få ihop livet. Känner mig redo tror jag, är i alla fall klar med hela föräldraledigheten som det kallas. Har tidvis aldrig varit mer slutkörd i mitt liv tror jag. Blir liksom inte så mycket återhämtning när man är hemma hela dagarna med först en liten och sen två efter hämtning på förskolan. Kommer nog vara trött sen med, men av lite andra orsaker. Lite omväxling i vardagen är ju trevligt.

Nu sitter jag i Västerås för årets stora augustibarnsfirande. I Lindas familj fyller fem personer år i augusti så ni förstår ju.. så i em/kväll blir det kalas med släkten. Igår var jag och barnen på Vallby friluftsmuseum och utforskade lite. En nätt promenad dit och där och hem igen på ca 1 mil.

Imorgon söndag bär det hem och preppa inför första veckan med förskola för Elsa och jobb för Linda och sen veckan efter jobbar jag en vecka, första veckan då Elsa jag och Linda alla är på någon slags aktivitet. Astrid får vara hemma med Mormor den veckan. Sen har jag tagit en vecka till med föräldraledigt för att få ihop det, för Astrid fick ingen förskoleplats förrän 7 september. Då kör Linda inskolning med henne och sen är vi igång med vardagen på riktigt.

Jag har investerat i en ny grej med som jag hoppas ska gör att jag tar steget från att inte våga vlogga till att våga. Går även att använda när man ska ha möten, eller ringa familj på Messenger. Ni som följer får se. Leverans på måndag är tanken.

Ni får ursäkta min spretighet, men det blir väl så när det tar flera veckor att skriva ett inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.