Juni, juli, augusti

JUNI

Vi började sommarmånaderna med lite kalas för en av Elsas kompisar från förskolan. Trevligt häng med barn och andra föräldrar. På nationaldagen hängde vi på Torekällberget med släkt och så.

Sist samma vecka så var det två studentfiranden och AW med jobbet. Så först blev det en sväng till Västerås för att fria Lindas systerdotters student och sen hem för att fira min systerson och hans bonussyskon som alla tre tog studenten.

Veckan efter skulle tjejerna ha sommaravslutning med förskolan men tyvärr satte förkylning och sjukdom stopp för det. Så blev några dagars vabb där. Veckan efter så var det Elsa som blev kass i magen, vi vet inte vad som hände, men midsommar blev inställt.

Desto roligare blev veckan efter. Lindas mamma kom och hängde hela veckan, jag Linda och hennes syster gick på Lollapalooza i dagarna tre och så firade vi mamma som fyllde åttio år. Mycket fram och tillbaka till Stockholm, men det var det värt med tanke på vilka bra uppträdanden vi fick se. Var allmänt skön stämning på hela festivalen.

Semestern var med detta inledd för mig och barnen, Linda fick jobba en vecka till.

JULI

Simskola

Den första veckan var det dags för simskola för Elsa. Hon deltog men det var med en hel del reservation. Ville inte vara med på uppvärmningen, ville inte lyssna i vattnet, koka kaffe och så vidare. Däremot så ville hon vara i vattnet och leka med mig och jag fick slänga lite med henne utan att doppa huvudet. Hon fick även använda en flytorm i skum som hon gillade. Hon fick en del vattenvana, så det var bra nog. Förväntade oss inte att hon skulle kunna simma efter kursen.

På helgen där mellan simskolans pass så var det åter igen för ett barnkalas, återigen trevligt att träffas och låta barnen hänga. Efter så åkte jag iväg till Stockholm för häng med Lena och co. Hon hade precis kommit hem från Italien där hon jobbat på TUI, kul med lite häng.

Sen började Linda sin semester. Då åkte vi hela familjen med på Elsas simskolas sista dagar. Så fick Astrid lite plask och lek med.

Efter simskolan avlutats så åkte vi till Östhammar till Lindas faster med sambo och umgicks med de. Trevligt sällskap, god mat och tjejerna hade roligt med. Busade och hade sig. Vi sov på hotell för första gången tillsammans, vilket de tyckte var spännande. Så pass spännande att det tog en hel del kraft och tid att få de att somna på kvällen där.

Kolmården i dagarna två

Efter den utflykten så var vi hemma några dagar och gjorde mest inget alls innan vi packade ihop våra saker och drog till Kolmården för 2 dagars äventyr. Spöregnade hela vägen dit, men lagom tills vi kom fram så slutade det regna och det var toppen för det innebar att det var rätt lite folk där inne. Kunde åka linbanan med safari direkt utan att stå i kö denna gång.

Efter första dagens strapatser så tog vi oss till Vildmarkshotellet som vi bokat och checkade in oss. Med facit i hand skulle vi ha checkat in innan besöket i djurparken, men nu vet vi hur vi gör nästa gång. Där slappade vi en stund innan vi tog oss till en av hotellets restauranger för middag. Buffé hade de och vi åt och drack.

Fast klockan var mycket så bestämde vi oss för att besöka hotellets bad innan läggdags. Mycket uppskattat av barnen och oss vuxna med. Kunde ju tro att de skulle somna gott efter en heldag på Kolmården plus bad, men icke. När de väl sov så sov de nog gott må jag tro.

Dagen efter var det frukost och sen packa ihop sig och checka ut för att gå in på Kolmården åter igen. Vi hade bokat en guidning hos lejonen och fick uppleva de helt själva. Eftersom vi var lite sena som vanligt så fick vi tränga oss förbi hela kön in till området.

Barnen var väldigt nöjda efter den upplevelsen och jag och Linda tyckte det var rätt fascinerande med. Mäktiga djur. Vi såg även tigrar, delfinshowen, rovfågelshowen och så blev vi nästan träffade av blixten kändes det som när ett oväder drog över oss.

Elsa var jättemodig och ville åka alla karuseller. å det var bara för mig att vara olika modig. Lilla uppskjutet kändes kan jag säga. Är knappt så jag klarar nåt som snurrar heller, vilket det mesta gör. Men bara att bita ihop.

Framåt eftermiddagen så gick vi till bilen och packade in oss i bilen och körde hemåt. Nöjda och glada med allt vi upplevt och sett.

Mellanlandning

Resten av veckan hängde vi hemma. Handlade lite, lekte i lekparker och så hälsa vi på hos farmor. På lördagen hade vi bestämt att vi skulle till Lådbilslandet med Lindas kompis Anna m. familj, så dit åkte vi. Kan säga att det var dyrt och lite ovärt att lösa lådbilsbiljett åt båda ungarna. Hade räckt med den andra biljetten, men vi hade liksom inte koll. Som tur var fanns det mycket annat roligt än lådbilar, så det gick ju bra till slut.

På kvällen åkte jag hem till syrran och hämtade deras gamla teve, då de skaffat en jättestor helt ny en. Så nu har vi uppgraderat storlek till 55″mot vår gamla som var på 40″. Det tackar vi för.

Släktträff i Kungsgården

Dagen efter bar det iväg till Gävle för att mellanlanda innan vi skulle på släktträff med hela familjen Setterholm. Alltså Lindas pappas familj. Vi stannade i Uppsala på vägen dit för att äta Lunch på Gränby köpcenter och så hoppade vi ner i plurret på Fjärran höjders bad när vi kom fram. Åter igen en hit med barnen och Elsa var hur modig som helst. Åkte till och med vattenrutschbanan själv till slut.

Sen var det dags för semesterns tredje och sista hotellvisit. Dagen efter åkte vi till Valbo utanför Gävle och gick runt där en sväng innan vi åkte till själva kalaset. Lindas kusin hade fyllt 50 tidigare i år och ville samla hela släkten för att fira. Han hade pool i sin villa så gissa vad vi gjorde? Jo, vi badade så klart.

Vi grillade och hade allmänt trevligt med förstås. Så när vi till slut skulle åka därifrån ville ju inte tjejerna det. De hade dock fått leka med kusiner, hund, badat pool, så de var väldigt nöjda och somnade rätt lätt i bilen under resan som gick till Västerås.

Där spenderade vi några dagar tillsammans innan jag behövde åka hem till hemstan och jobba en vecka, resten av familjen stannade kvar utan mig. Så på helgen passade jag på att hänga i Stockholm och umgås med vänner. Blev en helhelg med massa skoj och trevligheter.

AUGUSTI

Sen kom familjen hem och så avslutade vi med en sista vecka av semestern med att gå på bio, äta tapas och se Håkan Hellström på Stadion och sen åka till Västerås igen och fira en massa personer.

Förra helgen firade vi min sida av familjen som fuller i augusti. Var ut till Västerljung på fredagen för att fira min ena systerson och se hur han och den andra systersonen bor, då de är grannar. Snacka om Bullerbyanda. Så jävla drömmigt bodde de. Alla känner alla och ungarna kan bara springa mellan husen.

På lördagen så åkte vi till min systers lantställen för att fora hennes 50-årsdag med en hel drös med släkt och vänner. Mycket trevligt. Vi hann också klämma in att gå och se Laleh på Tele2 arena samma dag och sen en playdate med en kompis från förskolan på söndagen.

Efter ca 1,5 vecka på jobb så blev det i onsdags dags för vabb. Det slår tamejfan aldrig fel. Så den här veckan har inte riktigt varit som planerat. Blev ingen Södertäljefestival för mig och tjejerna, men var väl lika bra det.

Nu hoppas vi på en frisk och bra vecka 35 nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.