Nyfiken i en strut

Hej! Jag är nyfiken av mig. Inget jag skäms över eller så, men det verkar störa en del ibland. Visst, jag har en tendens att bara fråga saker per automatik, utan att ens tänka på det ibland. Fråga mig inte varför. Tror det är något slags kontrollbehov. Har varit utanför ibland och inte fått vetat saker i mitt liv, vilket nog påverkat mig.

Det ses nog inte som så fint att fråga om olika saker heller. Har inte riktigt fått lära mig de gränserna på så sätt. Självklart förstår jag när det är något som är helt opassande att fråga om, men rent generellt sådär så kan jag nog fråga om vad som helst när andan faller på.

Något jag märkt är när folk undrar varför jag ens frågar vissa saker. Särskilt saker som till synes är helt irrelevant i sammanhanget, men det finns faktiskt en tanke bakom mina frågor även då. Jag bygger min omvärld genom att samla in data om den. Så varje liten pusselbit hjälper mig att förstå min omgivning lite bättre och det är något jag verkligen vill.

Inte något stort problem med att vara nyfiken enligt mig, man måste ju fråga för att få veta något. Är det så att du inte vill berätta, nej men svara inte då. Hellre nyfiken än ointresserad.

Idag fick vi faktiskt vår nya vagn, en Crescent Duo Lightway Syskonvagn och den är jättefin. Tror det blir jättebra.

I morse så såg jag och Elsa på julkalendern med och sen när Linda vaknade så gick jag och köpte gröt så vi fick en riktigt härlig första adventsfrukost. Kul att skapa egna traditioner med barnen. Vi fick även lite besök i form av Moa och Elin som kom och fikade på första advent och lekte med Elsa. Jättemysigt.

Nu ska jag ta och lägga mig, blir ju en tidig morgon imorgon med. Skönt med vardag så Nyhetsmorgon och P4 Södertälje är på när Elsa vaknar runt 6.

Lista med provokationer?

Jo, dagarna går ju så att säga. Hade en tanke om ett inlägg förut, men så gick tiden och det som var en bra idé har liksom runnit iväg lite och jag vet inte om jag kan greppa den igen. Var något om att lista allt jag stör mig på eller något.

Lite provocerande att säga att man hatar cigarettrök eller tycker att kaffe är ett jävla knark som alla borde sluta med. Det är ju högst subjektiva åsikter och inget som någon behöver lyssna på förstås. Alltid retar det väl någon.

Vi har idag beställt en ny syskonvagn till våra gullungar. Den vi har går inte genom ytterdörren, märkte vi och får knappt plats i bilen. Annars var den bra, men det blir lite krångligt att komma nånstans med den. Särskilt om man ska packa iväg sig till annan ort över en helg eller så.

Vi har haft lite besök under helgen med och det var min mamma x 2, några syskonbarn och ett syskonbarnbarn. Alltid trevligt med lite sällskap. Elsa blir så glad när hon får träffa familjen. Särskilt med två trötta föräldrar som inte alltid orkar/kan underhålla henne.

Idag har vi pyntat inför advent imorgon med, det tyckte Elsa om. Kul att hon liksom är mer medveten om vad som händer nu. Förra året var hon ju inte så stor. Härligt att få bygga egna traditioner och så. Blir lite adventsfika och så med.

Nu är jag slut som artist och ska lägga mig. Blir ju upp runt 06.00 imorgon igen och ta hand om Elsa som vaknar då förmodligen. Håll tummarna att hon sover till 07.00, vore ju lyxigt.