Blod och aska

Har man inte fått nog med att vara sjuk och ha sjuk familj kan man klippa äldsta barnet i pekfingret när man ska klippa naglarna på henne. Då får man att göra. Fy fan, blod och skrik och panik. 🙁

Så jävla onödigt.

Nåväl, inget att göra åt nu, det gick ju bra till slut. Jag lärde mig att inte tro att det är lättare att klippa för att nageln är lång och att man måste få blodet att sluta rinna innan man försöker med plåster osv. Håll dig framför allt lugn inför barnet. Lättare sagt än gjort.

När det värsta lagt sig är det som att inget hänt, väldigt fascinerande. Elsa är gullungen igen bara sådär.

Idag var jag och Elsa till husläkarjouren för och se om de kunde hjälpa henne med ögoninflammationen. Den är mycket bättre så de kanske inte gör något, men bättre att åka dit och få ett utlåtande. Första gången jag varit ute på typ en vecka. Fick ögonsalva med antibiotika att ge till henne imorgon, så hoppas vi att det går över.

Smällde smällare två gånger när vi var på väg till doktorn, en gång på vägen dit och andra på vägen hem. Jag blev lika rädd båda gångerna. Elsa var coolare än mig.

Forsande överraskningar

Idag vaknade jag 11.40, efter att alarmet på min väckarklockan hade ringt i ca tio minuter. Stängde av den och la mig med min iPad i sängen. Kort därefter känner jag hur det rinner till i höger näsborre och ser en röd droppe träffa mitt lakan. Upp in i badrummet och hitta något att fördämma den flod av blod som följde.

Efter att ha bytt bomullstuss för tredje gången så fick jag så till slut stop på det. Nu sitter jag här framför datorn med huvudvärk i min morgonrock och funderar på vad mitt nästa drag ska bli. Ska jag äta eller kanske bada innan jag drar iväg till bolaget för att köpa det billigaste vita vinet jag kan finna till kvällens fest?

Får bli ett bad och sen mat och lite vatten, har hört att det kan vara bra mot sån där huvudvärk. Funderar även på om jag ska spela in en till video där jag filosoferar runt något intressant. Vi får se, kanske dyker det upp en sådan.