Distraktioner och effektivitet

Jag har dilemman att handskas med, för att vara korrekt så vet jag inte riktigt hur jag ska få det hela att gå ihop. Inom mig så finns en vilja att uträtta stordåd, förändra världen kan vi säga. Jag bevittnar så mycket orättvisor och felaktigheter där ute som jag vill göra något åt. Samtidigt förstår jag ju att jag inte kan rädda hela mänskligheten. Jag är en person och jag har begränsade resurser som tid, kunskap, ork osv.

Men jag försöker på olika sätt, det kan vara olika projekt som jag lägger ner min tid på. Dilemmat ligger i att jag är något enormt lättdistraherad. Jag har alldeles för mycket distraktioner i min vardag och svårt att fokusera på det jag borde göra för stunden. Vet inte om det handlar om att jag har svårt för att tro på mig själv och att jag gärna svävar ut i annat för att undvika svårigheter som jag stöter på.

Jag har i många lägen önskat att jag haft ett driv och en målmedvetenhet som gör att de projekt jag jobbar på blir lyckosamma och bra genomförda. Även en social förmåga att räcka ut min hand och se vad som kan hända om jag drar i lite trådar, skulle jag önska att jag innehaft. Men det krävs en övertygelse som jag kanske inte riktigt har. Jag behöver hitta drivet, övertygelsen och målen som gör att jag ror mina projekt iland och vågar lansera de ute på webben.

Istället så tar distraktioner i form av sociala nätverk, spel, filmer, tv-serier och annat över och gör att min effektivitet är lika med kanske 2%. Tänk hur mycket jag skulle kunna uträtta om jag liksom struntade i dessa och gjorde mer produktiva saker.

Det är med andra ord dags att avinstallera spel på både padda och telefon för att kunna ändra på detta. Sen behöver jag sätta upp mål för varje projekt så att det rör sig framåt. Ska genast avsätta tid för detta och göra listor på funktioner och saker som behöver göras innan de kan lanseras.

Skönt att få ner på pränt lite av det som jag tänkt under flera månader. Dags att ta tag i sig själv och satsa lite på det som jag egentligen borde hålla på med. Jag är väl medveten om att det inte kommer bli lätt eller att jag inte kommer stöta på patrull, men det är saker man får ta lärdom av.

Ett virrvarr av särintressen

Idag funderar jag på alla dessa hundratals och åter tusentals särintressen som finns i vårt samhälle. Det går ju inte att få alla att bli nöjda. Det må inte vara tanken med det hela heller, men jag får liksom inte ihop det. Det är så många som hävdar sin rätt och så många som borde få sin röst hörda som inte får det. Det drunknar i ett sorl av rop på hjälp från alla håll och kanter..

Allt detta får jag kastat i ansiktet när jag följer mina olika flöden på twitter. Det enkla vore ju att bara stänga av och skita i allt men samtidigt så fungerar det ju inte så. Man får helt enkelt sålla och det gör vi nog alla dagligen. Vad av all information som jag får kastat mitt håll kan jag ta till mig och vad kan jag inte ta till mig?

Tyvärr blir det ju ofta så att man skjuter allt åt sidan, man vill inte veta alls. Det blir system overload och failure. Så då tar vi till våra vardagliga verktyg som att låta just vardagen ta över våra liv och ägna oss åt massa saker som är rätt menlösa i sig. Men de fungerar bra som distraktioner för att slippa bry sig om de här jobbiga sakerna som ligger och naggar en i kanten. Alkohol, mat, droger osv fungerar bra för att distrahera oss. Eller allsköns hobbies.

Hur ska man göra, vad är bäst? Vad säger ert samvete er?