Prideparaden 2014

DSC_0069

I lördags var det dags för Prideparaden och jag var med och gick med F!. Det var varmt och jävligt svettigt, men ganska härligt ändå. Trångt och många gånger önskar jag att jag kunde varit närmare lastbilen så jag kunde skråla med i musiken. Men det vart ju fullt sjå med att hänga med, folk sprang om en och trängde sig fram konstant.

Bästa var att Silvana Imam hoppade upp på flaket och rappade ett par verser. Tror hon och hennes polare gick bredvid mig innan för jag hörde hur de liksom planerade den lilla kuppen, men jag fattade inte att det var hon. Synd, för jag tycker hon är fett cool. Älskar hennes låt Svär på min mamma..

Gick med hela vägen till Stadion då jag kände att det räckte, väl där så ställde jag mig och fotograferade en massa ekipage som kom efter oss. De var inte så många som vi var, men ändå 😉

Har lagt upp alla bilder på Flickr där ni kan skåda mina mästerverk..

Var ganska mör i hela kroppen efter 4 timmars dansgång och hade sen tidigare ont  min högerfot som var bandagerad så jag stapplade in mot Stureplan och till Östermalmstorg, tog mig till Söder och gick och såg Guardians of the Galaxy innan jag tog mig hem.Helkul film, skrattade gott flera gånger.

Valborg och första maj

feministjavisstDetta inlägg blev liggande så jag publicerar det en vecka senare.

Och så kom och gick Valborg, det var en lugn och skön sådan för min del. Hängde lite hemma, käkade och satt på Kvarnen i några timmar och snackade skit. Sen lite Bifteki i bröd efter på Medis, inte alls lika god som den på Maestro på Ringvägen förstås, men helt okej. Igår så stod träning på agendan, efter det så gick jag och demonstrerade för första gången i mitt liv på första maj.

Var väl mer en kärleksfest och peppande än demonstration men visst förekom det talkörer så som ”Ut med rasisterna, in med Feministerna” och ”En sista deportation, Jimmie Åkesson över bron”.

Jag blev rätt berörd när F! Ungdoms sammankallande Lisa Palm höll sitt tal på Mariatorget och åter igen när Foujan Rouzbeh talade. Se talen här under.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=47q5lQ7sbho’]

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=DJnarg6UAgY’]

Det bästa talet stod dock Gudrun för nere i Göteborg
[youtuber vimeo=’http://vimeo.com/93540643′]

Lite tankar om politiken då..

Precis som allt annat i mitt liv så är jag rätt inkonsekvent, men jag går dit min väg leder mig och gör avvägningar utefter den kunskap jag besitter. Jag har full förståelse för den liberala tanken och sympatiserar i vissa avseenden med den, men sen har vi en verklighet att förhålla oss till som jag inte riktigt tycker ser så bra ut.

I denna verklighet så gynnas oftast de som redan är privilegierade av dessa tankesätt, resten ska rycka upp sig och se till att förverkliga sig trots alla saker som de måste jobba emot som diskriminering, fattigdom, rasism och sexism. Därför kommer jag rösta på det parti som jag tror kommer lyfta dessa frågor och ge de mer vikt då övriga partier behöver förhålla sig till detta. Jag är helt på det klara att F! inte kommer styra Sverige, men kan de färga av sig på de som kommer ha makten så är jag hyfsat nöjd.

Jag har genom mina studier inom sociologi fått en förståelse av den intersektionella analysen som gör att jag med lätthet kan se att det F! står för och vill är rimligt om en ser till mellanmänskliga förehavanden. jag ser inte heller ekonomisk tillväxt och utveckling som ett mål i sig självt. Så att in absurdum försvara att de ekonomiska intressena ska ha företräde före mänskliga går jag inte med på. Balansen ligger någonstans emellan.

Alla människor förtjänar att behandlas värdigt. Mänskliga rättigheter är för mig grundläggande när det kommer till allt i livet. Sen vet jag att det är viktigt att ha en fungerande ekonomi och inte bara ösa pengar ur fickorna, men med ett balanserat finanssystem som har människors bästa i intresse kan det gå.

Igår röstade jag som ni sett och det känns rätt. Kolla in hemsidan för mer info om politiken.

Intressant?