Snart dags att börja jobba igen

Jobba, arbeta, knega. Ja, efter typ 8 månader hemma föräldraledig med Elsa är det snart dags att återgå till Södertälje kommun. Det har hänt ganska mycket på mitt arbete under tiden jag varit borta. Dels en omorganisation och nya roller och nytt arbetssätt som tillkommer med denna. Sen så är fokuset lite annorlunda.

Arbetssättet vill jag gärna veta mer om också, men det får jag väl veta när jag är tillbaka. Är rätt så jävla nyfiken på alla detaljer. Lite går ju att luska ut, men att vara på plats är ju bästa sättet.

Hur känns det att sluta vara hemma med Elsa och resten av familjen då? Jag har ju varit inställd på att det är året ut och sen tillbaka, så jag har väl på något sätt förberett mig på det och ärligt talat så blir det lite skönt med. Lite omväxling förnöjer om vi säger så. Kommer bli mycket som blir annorlunda tror jag. Att komma hem till familjen efter en dag på jobbet blir nog en favorit.

Bli välkomnad hem av gullungen Elsa och leka med henne blir nog mycket roligare. Just nu är jag lite dålig på att göra det. Så det är väl dags att få lite perspektiv och uppskatta allt här hemma bättre.

Mindre kul är väl att missa utvecklingen som sker hos små barn. Nya ord, lekar och annat som sker dagligen. Linda får återrapportera för mig när jag kommer hem.

Att hitta en bra balans mellan arbete och hemmet med familj och allt kan ju bli både svårare och enklare, med allt vad det kan innebära. Tiden kommer visa hur det blir och det ordnar sig för det mesta.

Frågan är hur länge smekmånaden med att börja jobba håller i sig. Beror ju på hur jag upplever det nya arbetssättet. Ganska säker på att det är därför jag är nyfiken på det. Roligast blir att få träffa alla kollegor på daglig basis igen.

Det nya nya livet

Åh, men hej är det ni? 🙂

Att hinna med att göra något när barnet sover, finns ju så mycket att göra. Åh om dygnet hade fler timmar och man orkade med mer

Träningen ligger på paus om man säger så, har ju egentligen bara nåt fönster per dag och det är när Elsa sover middag. Har inte valt att träna då. Känner mig lite stressad när jag tänker på att jag vill hinna göra så mycket, men inser samtidigt att det är lönlöst. Jag får helt enkelt bara ge mig och ta det som det kommer, vilket faktiskt är bra.

Viktmässigt går det åt rätt håll, igår vägde jag in på 73,2 kg, alltså -3,2 kg på den här tiden som jag hållit på. Förutom lite slarv för någon helg sedan då jag lät mig själv äta lite ekologiskt godis och tårta så har jag hållit mig undan sånt. Och så helgen då vi hade Elsas 1-årskalas då jag inte kunde hålla mig undan Lindas kärleksmums. Kan ha slunkit ner någon lyxshake eller två med. Jaja, nu är det nya tag igen i alla fall.

Sprang ju Scaniamilen för några veckor sedan och eftersom jag inte är någon löpare så blev det 5 km. Sprang på 30.17 vilket är ett väldigt bra resultat med tanke på att jag inte sprungit på typ två år. 32.08 var resultatet från två år sedan. Samt 31.14 på Blodomloppet. Så en klar förbättring. Vill nog springa Blodomloppet i år med, men lite tråkigt att ställa upp själv. Samtidigt tror jag inte att jag känner någon som håller ungefär samma tempo som mig. Vi får se hur jag gör.

Nu har vi precis haft en kort vecka och så är det en till nu för Linda på jobbet, vilket så klart är mysigt.har hunnit få mer ordning hemma. Vi fick hjälp med lite eljobb nu i torsdags och så fick vi upp det solsegel vi köpt med.

Har skrivit på det här inlägget i en månad nu, så nu publicerar jag det så det blir av.