Att hänga med i svängarna

medium_4399299093
photo credit: HeatherBradleyPhotography via photopin cc

Vissa perioder av ens liv så är det rätt lugnt och händelselöst, andra är det full rulle och det händer saker hela tiden. Delvis har det ju och göra med vilka val en gör och hur saker och ting kommer till en, men ibland så råkar saker bara komma på en gång.

Våren är ju en sådan period då det händer mycket, särskilt när det är supervalår och en som jag vill engagera sig och se ändringar. Sen är det en del på den privata fronten också som ska styras upp så det gäller ju att hålla huvudet lite kallt och ha lite tilltro till att saker och ting löser sig på bästa sätt.

Nu råkar jag vara en sådan person som oroar sig och nojjar en del, men jag jobbar på att inte låta det ta över och få mig att må dåligt. Hur som helst så är det kul att ha aktiviteter att engagera sig i och att det händer saker i livet. Så när allt som ska ordnas är gjort ska jag försöka njuta ännu mer av livet.

Det är ju alltid såhär när en ska genomgå en transformation där livet förändras om så bara på  vissa sätt. Tålamod och att kunna se målet i horisonten. Inte låta saker och ting spåra ur. Som en säger, det gäller att hänga med i svängarna.

Utan lite perspektiv och eftertanke är det lätt att en slänger sig iväg utan att riktigt ha koll på läget, sker nog för alla vid någon tidpunkt i livet. Konsekvenserna av det kan ju bli lite hur som helst, beroende på om turen är på ens sida eller om det barkar käpprätt åt fel håll. Men oftast går det bra. Gäller mest att våga och på det sättet är jag inte speciellt feg. Svängarna är ju lite som toppar och dalar, utan de vore livet rätt trist egentligen.

Life is a rollercoatser, just gotta ride it..

Kvinnors situation

De måste gifta sig för att ha ett värde enligt vissa.

De måste klä sig som pojkar och män för att kunna känna sig trygga och kunna jobba på gatorna i Kabul.

De blir hånade, spottade på, utnyttjade och kränkta dagligen.

Det finns alldeles för många exempel som gör mig förbannad.

Jag kan inte sitta på sidan om och inte göra något längre.

Jag vill synliggöra kvinnors kamp.

Visa de problem som finns här hos oss i Sverige.

Vad driver kvinnor?

Vad kämpar de för?

Hur upplever de sin situation?

Jag som man kan aldrig någonsin förstå hur det är att gå i deras skor, men jag kan försöka och jag kan säga vad jag tycker. Försöka få andra att tänka till och stanna upp och kanske ändra något hos sig själva. Jag har en idé, som jag tänker försöka utveckla. Inom sinom tid när jag har något att presentera, så ska jag börja bygga upp något som kan bli bra för frågans skull.

Det är min förhoppning. Så länge tycker jag ni kan se på de här dokumentärerna.

Längst bak i bussen

Utklädd till pojke