Senaste två dagarna

Senaste två dagarna har jag fått lämna Elsa på förskolan och sen gått därifrån nästan med en gång för att se hur det skulle gå. Det har så klart gått hur bra som helst. Hon har knappt velat gå hem när jag kommit.

Hon tittade storögt på mig när jag gick och när jag kom, så jag undrar ju vad som sker i hennes huvud. Allt nytt känns ju säkert så främmande på nåt sätt, men ändå kul. Inte är det lätt. Så mycket som sker runt omkring. Omvälvande och mycket att ta in, helt ogreppbart på ett sätt för en liten tjej. Men det har gått bra som sagt ändå.

Igår fick vi besök av Lindas syster Jenny med familj. De hade haft lite sportlovsaktiviteter i Stockholm och så och svängde förbi på vägen hem. Jag var tråkig och glodde på hockey. Skön vinst mot Björklöven. Innan de kom åt vi lite kycklingtacos.

Idag var det lördag kväll och vi skulle se på mello, väntade bara på att Linda skulle komma ut och att Elsa skulle somna, men det var mycket motstånd idag. Tufft, bara att härda ut och se tiden an, det blir bättre någon dag. Fick se klart Talang från igår istället som vi inte orkade se klart.

Nu så är det nog dags att sova om jag ska orka med imorgon med. Håll tummarna att jag får sova till åtminstone 07.00.

Inskolning på förskolan hade vi idag

Inskolning på förskolan blir det nästa vecka för oss. Idag var vi på ett inför möte och fick veta mer detaljer kring hur det ska gå till och så. Elsa trivdes som fisken och ville knappt gå därifrån. Bjöd in till lek direkt när barnen som går där kom in från att varit ute. Tror och hoppas att det ska gå bra.

Jag kommer vara med tisdag till fredag och hänga med i den ordinarie verksamheten för och se hur det funkar och finnas som en trygghet. Som sagt det blir spännande och se hur det går med det här med inskolning, men jag tror Elsa kommer stortrivas.

Nytt spännande kapitel i livet som småbarnsförälder. Det som kommer bli mest kul och se är hennes utveckling när hon får helt annan stimulans och sociala influenser. Kommer nog finnas både bra och mindre bra delar med det. Gäller att ta tillvara på det som är bra och försöka minimera det som är mindre bra, utmanande.

Var dock inget nytt och spännande med kvällens nattning. Hon kunde inte somna. Fick gå i 1,5 timme och bära på henne. Pekade på dörren och sa där och var ledsen och så vidare. Fattade inte alls vad det var hon ville. Försökte med allt möjligt. Till slut somnade hon väl av ren utmattning.

Ja, imorgon är en annan dag. Enhetsmöte, sista dagen för flera deltagare i vår modul och torsdag helt enkelt. Vi ska ha gemensam brunch så det blir trevligt och gott. Hann ju inte laga någon mat direkt ikväll efter storhandling och så, så det är ju bra. Vi har sådan tur att båda barnen är rätt lätta att ha med på storhandling, inget gnäll och skrik än så länge i alla fall.

Nu ska jag göra detsamma som hela familjen gör och sova.

Tankar jag bara tänkte

Jag funderar ju mycket på saker och ting jag ser och stöter på i min vardag. Idag har det varit om det här med folk man ser på stan som man har en koppling till, men för länge sen och som inte längre är aktuell.

Till exempel såg jag en som jag gick i lågstadiet med när jag beställde lunch, han en årskurs över. Han minns nog eller känner inte igen mig vad jag tror. På vägen tillbaka till kontoret såg jag en gammal deltagare från när jag jobbade på Iris Hadar.

Det sker lite titt som tätt att jag träffar på folk som jag haft att göra med i gamla sammanhang, men inte alls har någon koppling till längre ute på stan. Då kan ju jag fundera lite på om vad de gör idag och vad som hänt i deras liv. Mer eller mindre förstås, beroende på hur vår relation såg ut.

Andra saker som skett idag är att Elsa fått förskoleplats! på vårt förstaval. Blev tydligen en plats ledig just idag så när brevet kom hem så hade de ringt och berättat att det som stod där inte var aktuellt längre. Tjohoo vilken tur vi hade där. Så om lite mer än en månad så ska jag skola in henne där.

Tror och hoppas verkligen att hon ska trivas med att komma ut och träffa andra barn och få lite socialt umgänge. Hon verkar trivas när hon får träffa andra barn. Hon behöver få komma iväg hemifrån. Precis som det blir lite mer lätthanterligt för Linda så klart.

Nu är dagen slut och veckan med, så dags att röra sig hemåt för lite fredagsmys.

Back at it

Nu är jag tillbaka! Jobbar och har mig för fullt. Eller ja, inte fullt ut så hårt. Måste få komma in i mina nya arbetsuppgifter och så. Känns rätt bra att få ta det lite lugnt. Hoppar in i hetluften nästa vecka tänker jag mig.

Skönt att få träffa alla kollegor och tjabba med dem, inte mycket som förändrats på den fronten. Få lite andra rutiner och vanor är också helt okej för mig.

Det är dock en stor omställning, främst för de som är kvar hemma så klart. Men det kommer också bli bra. Speciellt när Elsa börjar på förskolan.

Då ska jag lämna på förskolan så får Linda hämta. Hoppas verkligen att vi får plats på något av de förskolor som vi sökt. Men det visar sig inom en månads tid när de handlagt klart vår ansökan.

Blev en rätt kort vecka då jag var sjuk i tisdags och så är det redan fredag idag.