Frihet eller statusjakt – vad är viktigast?

Nu är det dags för en rejäl dos systemkritik och självrannsakan angående frihet och pengar. Jag såg en video tidigare som i princip dumförklarade alla som mot sin egentliga vilja ingår i arbetslinjen för att tjäna pengar.

Så frågan att ställa sig själv är vill jag vara en kugge i maskineriet eller vill jag vara fri att göra det jag vill? Ganska enkel fråga med många svåra svarsalternativ. Fundera på det du. Är det viktigt med pengar och status eller har vi alla blivit lurade? Äkta frihet är det materiell rikedom och att ha resurser som gör dig kapabel att välja? Eller att bli omtyckt för ytliga saker av personer som du egentligen inte bryr dig om? Måste de höra ihop? Kan man välja det ena utan det andra om man nu vill det? Krävs nog en balansgång.

Internet är hotat

Detta konstaterar jag och även andra efter alla de lagar och regleringar som nu börjar komma på tal inom EU och andra institutioner. Det är IPRED, ACTA, Telekompaketet. De vill ha kontroll, men internet ska vara fritt! Det är som sagt det som är det som är så bra med det.

Håller med Sugbloggen och även andra som tycker att alla som är för ett fortsatt fritt internet, bör påverka de som sitter i EU-parlamentet.
Lånar kontaktuppgifterna..

Vilka är parlamentarikerna?

* Svenskar i ITRE-utskottet (De viktigaste…): Lena Ek
o Mail: lena.ek@europarl.europa.eu
o Telefon Bryssel (Ring detta på måndag): +32 2 28 45 714
o Telefon Strasbourg (Ring detta på tisdag): +33 3 88 175 714
* Göran Ferm
o Mail: goran.farm@europarl.europa.eu
o Telefon Bryssel (Ring detta på måndag): +32 2 28 45 262
o Telefon Strasbourg (Ring detta på tisdag): +33 3 88 175 262
* Gunnar Hökmark
o Mail: gunnar.hokmark@europarl.europa.eu
o Telefon Bryssel (Ring detta på måndag): +32 2 28 45 822
o Telefon Strasbourg (Ring detta på tisdag): +33 3 88 175 822

Och som sagt, tips på hur man kan formulera sig finns här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant

Finansministern ville avskaffa demokratin

Finansministern ville avskaffa demokratin

Ja, det var exakt det här som diskuterades på nyårsafton. Det låter som att man ska få göra precis vad som helst, men det är inte det det hela handlar om. Det handlar om att få använda sin frihet till att ta beslut över sitt eget liv, inte andras. Man ska respektera andra människors fria vilja. Man kan säga sin åsikt och försöka övertyga en annan människa om vad man själv tycker, men i slutändan är det personen ifråga som själv bestämmer. Fri vilja.

Nu vet jag inte om han på riktigt ändrat åsikt eller säger det bara för att det är så radikalt att han inte kan stå för den åsikten som minister. Vilket är tråkigt. Om han inte vågar det alltså. Tyvärr så är hela demokratibegreppet, tillsammans med solidaritet aningen snedvridet i vårt samhälle. Solidaritet ska betyda att man respekterar andra människors frihet att bestämma över sina egna liv, inte att man ska kunna tvinga andra att hjälpa andra mot deras vilja. Ge dem själva den friheten så kanske de till och med kan ta sig upp över den där kanten. Tro på människans inneboende förmåga.

Det kanske inte kommer över en natt eftersom folk är så indoktrinerade med alla dessa hjälpsystem att de tror att de inte klarar sig själva. Välfärdssystemet skulle hjälpa folk, men istället har det bidragit till att försvaga deras tro på sin egen förmåga.

Andra bloggar om: , , , , ,

Intressant