De största hindren för att lyckas är dina rädslor och ursäkter

Rädsla är ju allmänmänskligt, vi har alla olika saker vi är mer eller mindre rädda för. Går inte att förneka. Skillnaden ligger i hur vi tacklar våra rädslor. Rakt på eller undvikande. Ignorant eller förnekande. Låter vi rädslan ta över eller får den dig att vilja pusha dig mer och mer?

Nedan finns de tio mest vanliga rädslor som vi människor bär på. Kolla in listan och fundera ordentligt över vad som passar in på dig och på vilket sätt det hindrar dig att nå dina mål och drömmar. Mycket är baserat på grundläggande mänsklig psykologi och flockbeteende. För att kunna bearbeta saker vi går och bär på måste vi först bli medvetna om dessa. Så första steget är därför att ta sig en rejäl funderare på vad som gör att just du inte kommer vidare eller kommer med olika ursäkter.

1.. Bli avvisad
2. Misslyckande
3. Osäkerhet
4. Ensamhet
5. Förändring
6. Förlora friheten
7. Bli dömd
8. Att något dåligt händer
9. För att bli skadade
10. Otillräcklighet

Vad fann du? Vad gör du åt det och så vidare. Sluta med ursäkter och ta reda på vad det är som gör att du bygger upp hinder för dig själv. Kanske behöver du ett bollplank som kan se igenom ursäkterna och call you on your bullshit. För även om det inte alltid är medvetet så finns det orsaker till att vi hittar på ursäkterna.

Det viktigaste i slutändan är ju ändå att inse sanningen i klyschan den som aldrig försöker kommer aldrig lyckas och sen köra på, testa sig fram, misslyckas och backa bandet, försöka igen. Ta hjälp, fråga, be om råd. Så länge du inte stoppas av din rädsla så kommer du framåt. Ha smarta mål, men var beredd att revidera dem vid behov.