No more excuses

I höst tänker jag gå på fler öppna seminarier, eftersom det nog kan ge en del inspiration. Har hela tiden haft intentionen att göra det sen jag började på högskolan, men det är alltid i Eskilstuna. Jag vill inte åka till Eskilstuna för att få höra på sånt.

Åh ännu en arbetsdag till ända. Ska hem och sen ska jag träna, för igår blev det inte av. Ja, så är det, inga ursäkter.

Ska Kårobligatoriet bort?

Det vill tadriendra veta vad jag tycker om. För att vara ärlig har jag inte funderat särskilt mycket på det ämnet. Men det låter ju onekligen positivt och jag vet att det ur ett liberalt perspektiv är att föredra. Personligen håller jag väl med, med några få reservationer. Att betänka är ju hur pengarna ska komma in istället. Vilket jag hoppas och tror att Leijonborg och co utreder ordentligt och finner en hyfsat smart lösning på.

En annan bidragande faktor till att jag tycker det är positivt är att det kommer påverka hur studenter ser på Kåren. Mer ansvar för verksamheten kan leda till nya tankesätt och utveckling av alternativa tillvägagångssätt, som de även nämner i AB:s artikel.

Men det är samtidigt en risk man tar. Vad är det som säger att det kommer finnas alternativ finansiering så att Studentkårerna i landet kan fortsätta med sin verksamhet? Eller att dessa alternativa tankesätt kommer igång? Det är väl förmodligen det som ska utredas lite till. Som sagt. Det är inte direkt någon enkel fråga rent praktiskt. Rent principiellt är det däremot enklare.

Men frågan är var man drar gränsen. För A-kassan är ju inget tvång i dagens läge, men däremot vill man ju införa en obligatorisk a-kassa. Där blir det hela lite motsägelsefullt. Detta är Socialdemokraten Roger Jönsson snabb att konstatera. Frågan är som vanligt pengar och hur man ska locka folk att stanna kvar i fack och i Studentkårerna, utan att de ska behöva betala allt för mycket. Det ska vara värt det. Samtidigt som man ska ha ett val. Det tycker jag är viktigt. Tvång är aldrig bra.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Mitt liv i stora drag

Född 28 september 1979

1986-1995 Grundskola (Brolundaskolan, Hovsjöskolan, Högbergaskolan)

1995-1998 Gymnasiet Samhällsvetenskapliga programmet, samhällsvetenskaplig inriktning. (Täljegymnasiet)

1998-1999 11 månaders militärtjänstgöring som bevakningsman. (KA3 samt Berga Örlogsskolor)

1999-2000 Stensunds folkhögskola. Allmän linje psykologi.

2000-2002 Nackademin. Webbteknik.

2002-2006 AstraZeneca, jobbat med lokalvård i olika former. Inhyrd och anställd.

2006-2009 Mälardalens högskola, Beteendevetenskapliga programmet inr. Sociologi. (Västerås)

Favorit i repris

Den sanna världen

Detta skrev jag för 1,5 år sen, när jag inte ens hade börjat plugga på högskola. Satt och läste igenom det idag och blev lite imponerad över mig själv. Inte så lite egentligen. Läs det gärna och kom med en kommentar.

Att man vet så mycket som man inte ens vet att man vet. Det är mycket genom observationer och empiriska slutsatser som jag kommit fram till mina tankar om detta. Och det är ju så man ska gå tillväga. Precis som i kursen jag läser nu, forskningsmetod. Ska försöka mig på att läsa lite mer i de böckerna nu.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Intressant

Kan inte sova

Varför är jag nervös för? Eller är jag det? Kanske bara inte kan sova för att jag sov till 13 igår. Eller så är det allt godis jag åt igår kväll. Sugarrush och man kan inte sova. Nu har jag iallafall fått pengar, så jävla skönt. Blir gymkort, så jag kan träna inne på gymmet med O och så ska jag åka lite tåg och sånt. Har lyckats låna typ 3 av 4 böcker som är till nästa kurs. Så jag gör en enorm besparing bara där. 5-600 kr mindre som jag måste punga ut med. Blir en bra månad det här, kan känna det på mig. Särskilt kommande vecka, full rulle.

Är nog lite därför jag är nervös eller nåt. Det är som att börja plugga på högskola en gång till. Fast jag ska vara med och ta hand om de som faktiskt börjar. Men det är ju faktiskt en massa nytt folk. Det är alltid lite spänt då. Men det är på ett jävligt positivt sätt.

Nu ska jag försöka igen. Ska upp 7.30 och iväg och hjälpa till med att skotta fram en bil. Sen till skolan runt 09. Fixa och hjälpa folk komma rätt. Sen ska vi lotsa dem till LF-lokalen coh så fortsätter det hela dagen och kvällen. Osv hela veckan.

Puss!

Andra bloggar om: , , , ,

Året som gick

Kort sammanfattning av året som gick.

Början på nya jobbet var rätt tradigt, gick själv och städade och hade ganska mycket tankar om hur jag inte ville vara där och göra det jag gjorde där. Grunden till en hel del senare beslut grodde fram under de få veckorna.

Fick byta och komma upp och jobba i ett team, mådde genast bättre. Även om det inte alltid var toppen. Kände mig allmänt korkad och förvirrad, men så går det till när jag ska lära mig nya rutiner. Nästan så jag måste göra fel för att få lära mig av misstagen.

Åkte på tre kryssningar, en festival och en massa regionaltåg fram och tillbaka.

Inredde min lilla oas på balkongen och trivdes rätt bra i min tvåa i Östertälje. Flyttade två gånger. Från Södertälje till Västerås, sen till en större lägenhet i porten bredvid från den ursprungliga studentlägenheten på 21 kvm. Trivs mycket bättre nu, ska fixa till balkongen här med, så det blir mysigt till våren.

Tog det jättestora beslutet att börja plugga på högskola. Hade tur med tajming att en bekant behövde en lägenhet i Södertälje och ville hyra just min i andra hand. Vilket möjliggjorde min avresa mot främmande mål. Det kändes som att det var dags, när allting klaffade och jag kom iväg. Jag var mogen för detta nu, inte första gången jag kom in för mer än 6 år sen.

Pluggat en del, kunde ha pluggat mer, men det har ju gått bra hittills. Ska försöka bli bättre på det. Finna en balans liksom. Men jag tror det kommer gå bra ändå. Ska försöka mig på att utmana mig själv mer i klassrummet och så. Även mer utmaning i att jag engagerat mig i linjeföreningen som kassör. Hoppas att allt går hyfsat smidigt.

Har inget att säga om kärlekslivet mer än att jag inte brytt mig om att engagera mig i sånt under 2006. Det bara kändes onödigt och inte så lockande. Har kommit underfund med att jag bara liksom behöver slappna av och inte tänka för mycket, det blir inte bättre för det. Ska dock försöka att vara lite mer ”flörtig” av mig.

Har inte så mycket mer att tillägga. Tror det blir ett mycket bättre år nästa år och jag ser fram emot framtiden. Så det ser ljust och positivt ut. Fadder och nya elever, jublet och allt ansvar där. Ja, jisses, spännande, och förhoppningsvis utvecklande. Jag vill bli modigare, mer social och bäst.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

Kontraster

Läser i en blogg om cancer, hur en högdosbehandling går till, vad som sker med kroppen. Hur fruktansvärt man mår. Med tunga suckar beskådar jag denna sida och går därifrån, det känns för jobbigt att se. Blickar någon minut senare ut genom fönstret på högskolans bibliotek, där jag nu befinner mig. Ser hur en kvinna tänder en cigarett medans hon vandrar iväg. Och tänker fy fan vad sjukt. Här kämpar folk för sitt liv och du har fräckheten att röka.

Jag kommer nog aldrig förstå.

Andra bloggar om: ,


Intressant