Kalas, Ikea och ryggvärk

Vi börjar med igår och går baklänges. Var på Ikea och lämnade igen lite saker vi inte skulle ha och köpte saker vi skulle ha. Stod i kö i 50 minuter! Jag hade nummer 377, det var typ 360 när jag kom. Tänkte att det går ju rätt fort det här när numren tickade på första kvarten. Sedan så hände något, flera kassor övergavs och det kom flera komplicerade fall för de resterande att lösa. Så det var ju kul. Ett tips är att inte åka till Ikea på helgen som halva södra Stockholm tydligen gör.

Innan dess var vi i Salem hos min systerson som fyller 31 idag, Grattis igen! Lite kalas där med alla småttingar utom den nyaste förstås, för den är så ny att den är kvar på sjukhuset. Kryptiskt ja, men inte för de som förstår och vet. Vi var ju några vuxna också förstås. Det är tur att vi är så många som fyller år utspritt på hela året så man får ses några gånger.

Vi körde MAX på vägen hem, så skönt att inte behöva laga mat efter att ha kommit hem från stormkaoset. Särskilt nu när min rygg fått för sig att göra ont och dumma sig med ryggskottsliknande symptom. Ta på sig strumpor, sitta, ligga, you name it, det är lite krångligt.

Apropå fysiska besvär så är min förkylning över, men bihålorna dummar sig ännu. Vore skönt att få vara och känna sig helt och hållet frisk snart, men risken att bli sjuk igen kommer ju öka när Elsa börjar på förskolan om 15 dagar. Borde även boka in en massage då jag har tre tillfällen att utnyttja via friskvårdspengen från förra året. Bara lite svårt att få det att gå ihop med jobbtiderna då de oftast krockar.

Såg på Mellon i lördags och Talang i fredags. Sen har vi även börjat med en ny serie på Netflix som heter Locke & Key. Se trailern nedan för att se om det lockar dig. Jag gillar den.

IKEA på en lördag?

Var väl kanske ingen jättebra idé att åka till IKEA igår. Dumt att ens försöka sig på att äta i restaurangen. Kön in borde ha fått oss att vända direkt, men vi gav upp när det inte gick att hitta någonstans att sitta. Själva handlandet gick helt ok, även om det kom strömmar med folk från rulltrapporna. Var tvungen att navigera mig fram i folkmassorna där för att inte krocka. Vi fick i allafall ihop det vi skulle ha och kunde åka hemåt igen.

Vi hade lämnat Elsa hos mamma så vi åkte dit och hängde en stund och åt och lite sådär efter att vi kom hem. Sen hem och äta lite innan Elsa skulle i säng. Myste lite med saffransostkaka och grädde och bär till kvällens tv.

Idag har vi fått sova ut, ätit mysig julgrötsfrukost, diskat, badat/duschat, dammsugit, bakat bröd, ska sortera bland Elsas kläder och se på mer teve.

Redan slut på den här veckan alltså. Vi hann ju med en hel del. Frisörbesök, jag fick besked om vad jag ska syssla med på jobbet. Blir till att bli dataguru igen. Lite som när jag jobbade på Iris Hadar. Inte samma upplägg men det handlar om att våra deltagare behöver lära sig grundläggande datakunskaper. Så de kan söka jobb, använda Word för att skriva CV, hantera mobilt bankid, lämna in olika rapporter hos AF osv. osv.

Det är vad de vill att jag ska hoppa in och stötta upp inom vår verksamhet. Sen vet jag ju att saker kan hända under tiden. Oavsett känns det bra.

Nästa vecka blir det flera läkarbesök för både mig och Astrid. Jag ska till farbror ögondoktorn imorgon i Stockholm och se vad de har att säga. Om det blir någon åtgärd eller om jag får leva med mina skeva ögon. Sen har vi tvåmånaderskoll på Astrid på onsdag och uppföljning av hennes gulhet på torsdag. Den är ju borta så det är mest en rutingrej.

Sen måste vi storhandla inför julen som ska firas hos oss med Lindas familj. Vi lär ju inte ha tråkigt under veckan i alla fall. Sällan tråkigt hos oss förstås med två små. 🙂

Nu sker det äntligen snart

Äntligen! Måste bara få uttrycka min glädje över det besked som vi fått idag av byggfirman som ska utföra den fullständiga renoveringen av vårt vardagsrum! Nu behöver jag inte tvivla mer för vi har fått besked och det blir som vi ville. Och det kommer inte ta så lång tid innan det blir av.  Vi ska flytta ut allt i helgen så det är klart när de väl ringer och vill börja. Först riva väggen med gammalt mögel och bygga upp de delarna, sedan fixa nya tapeter i hela rummet. Sen riva upp det fula trasiga golvet och lägga nytt.

BAM, nytt fint vardagsrum! Vi ska köpa lite bokhyllor och annat med efter att det är klart så vi får upp alla böcker som står i kassar här bredvid mig. Ååh det kommer bli såå bra =)

Imorgon ska vi på bio och se Pitch Perfect 3, har hört att den inte riktigt lever upp till hypen men den som lever får se. Vi ska även till IKEA och skaffa oss en hylla/bänk till hallen. Fick inspiration från min systerson när vi var där och firade hans födelsedag för några helger sen. Skönt för Linda att kunna sitta och ta på sig skorna. För mig med förstås.

Har haft ont i huvudet idag med till följd av denna inflammerade gom/tandkött