Inskolningsdags denna vecka

Inskolningsdags har det varit för mig och Elsa denna vecka. Även mamma och lillasyster fick vara med igår. Men idag var vi själva. tycker det går bra. Självklart är det en anpassning för alla inblandade, men än så länge inga tårar. Elsa gillar ju att träffa andra barn och jag tror hon trivs med ”fröknarna”. Idag testade vi vilostunden vilket gick relativt bra, hon la sig ner och så, men det blev ingen sömn. Vi gick hem och sov istället.

Imorgon ska vi testa att jag går iväg och se hur det funkar. Fungerar det bra, blir det väl bara lämning på fredag. Herregud, så har vi ett förskolebarn nu också. Med sina utmaningar och fördelar också. Bara på de få dagar jag varit på förskolan har jag ju fått se hur vardagen ser ut och det är inget lätt jobb. Hinna med att se och hålla efter så många barn och ge de omsorg utifrån varje individs behov. Stort av de som jobbar där.

Idag har vi förutom inskolning dessutom storhandlat och så blev det till och se på hockey, trist med förlust. Avslutade med Mästerkocken och somna i soffan till nyheterna. Ja, så spännande var det som händer i världen. Nu sova vidare i sängen och hoppas på att Elsa inte vaknar mitt i natten som igår natt. Får se om det är en vit värld som väntar imorgon.

Inskolning på förskolan hade vi idag

Inskolning på förskolan blir det nästa vecka för oss. Idag var vi på ett inför möte och fick veta mer detaljer kring hur det ska gå till och så. Elsa trivdes som fisken och ville knappt gå därifrån. Bjöd in till lek direkt när barnen som går där kom in från att varit ute. Tror och hoppas att det ska gå bra.

Jag kommer vara med tisdag till fredag och hänga med i den ordinarie verksamheten för och se hur det funkar och finnas som en trygghet. Som sagt det blir spännande och se hur det går med det här med inskolning, men jag tror Elsa kommer stortrivas.

Nytt spännande kapitel i livet som småbarnsförälder. Det som kommer bli mest kul och se är hennes utveckling när hon får helt annan stimulans och sociala influenser. Kommer nog finnas både bra och mindre bra delar med det. Gäller att ta tillvara på det som är bra och försöka minimera det som är mindre bra, utmanande.

Var dock inget nytt och spännande med kvällens nattning. Hon kunde inte somna. Fick gå i 1,5 timme och bära på henne. Pekade på dörren och sa där och var ledsen och så vidare. Fattade inte alls vad det var hon ville. Försökte med allt möjligt. Till slut somnade hon väl av ren utmattning.

Ja, imorgon är en annan dag. Enhetsmöte, sista dagen för flera deltagare i vår modul och torsdag helt enkelt. Vi ska ha gemensam brunch så det blir trevligt och gott. Hann ju inte laga någon mat direkt ikväll efter storhandling och så, så det är ju bra. Vi har sådan tur att båda barnen är rätt lätta att ha med på storhandling, inget gnäll och skrik än så länge i alla fall.

Nu ska jag göra detsamma som hela familjen gör och sova.