Nyfiken i en strut

Hej! Jag är nyfiken av mig. Inget jag skäms över eller så, men det verkar störa en del ibland. Visst, jag har en tendens att bara fråga saker per automatik, utan att ens tänka på det ibland. Fråga mig inte varför. Tror det är något slags kontrollbehov. Har varit utanför ibland och inte fått vetat saker i mitt liv, vilket nog påverkat mig.

Det ses nog inte som så fint att fråga om olika saker heller. Har inte riktigt fått lära mig de gränserna på så sätt. Självklart förstår jag när det är något som är helt opassande att fråga om, men rent generellt sådär så kan jag nog fråga om vad som helst när andan faller på.

Något jag märkt är när folk undrar varför jag ens frågar vissa saker. Särskilt saker som till synes är helt irrelevant i sammanhanget, men det finns faktiskt en tanke bakom mina frågor även då. Jag bygger min omvärld genom att samla in data om den. Så varje liten pusselbit hjälper mig att förstå min omgivning lite bättre och det är något jag verkligen vill.

Inte något stort problem med att vara nyfiken enligt mig, man måste ju fråga för att få veta något. Är det så att du inte vill berätta, nej men svara inte då. Hellre nyfiken än ointresserad.

Idag fick vi faktiskt vår nya vagn, en Crescent Duo Lightway Syskonvagn och den är jättefin. Tror det blir jättebra.

I morse så såg jag och Elsa på julkalendern med och sen när Linda vaknade så gick jag och köpte gröt så vi fick en riktigt härlig första adventsfrukost. Kul att skapa egna traditioner med barnen. Vi fick även lite besök i form av Moa och Elin som kom och fikade på första advent och lekte med Elsa. Jättemysigt.

Nu ska jag ta och lägga mig, blir ju en tidig morgon imorgon med. Skönt med vardag så Nyhetsmorgon och P4 Södertälje är på när Elsa vaknar runt 6.