Be a man

medium_108664273

photo credit: madamepsychosis via photopin cc

The Mask You Live In – Official Trailer

From the team behind ”Miss Representation,” ”The Mask You Live In” explores America’s narrow definition of masculinity and the harm it causes boys and men. B…

Den här videon säger rätt mycket. Titta på den, gärna flera gånger och säg vad du tycker och hur du tror att innehållet i den har påverkat dig och ditt liv. Jag får en fet klump i magen av den och börjar gråta, så mycket kan jag säga.

Sen blir jag arg och tänker varför ska det behöva vara så? Varför ska vi slängas in i mallar som absolut inte är till för alla, som kommer att handikappa och har handikappat generationer av människor.

Hur kan vi sluta med att säga till killar att vara en man och sluta fåna dig osv, det leder bara till massa ont. Jag har hört det mesta just för att jag inte anpassat mig och betett mig som en ”man” ska i mina dagar. Allt från att jag är bög till att jag är en liten mus.

Jag har på något sätt alltid vetat att det inte är viktigt. Jag har haft bra förebilder och fått bra värderingar hemifrån, så jag har väl egentligen inte tagit åt mig lika hårt som kanske andra gör.

Självklart har det påverkat mig, och gjort ont många gånger, men i långa loppet har jag inte förändrat den jag är för att passa in i den där mallen. Om jag så fick vara ensam och utan vänner så har jag struntat i det.

Men nu vill jag förändra världen och se till att fler får vara precis som de är utan att få en massa ”Be a man” kastade efter sig. Det är så under oss som lever på den här planeten idag att tänka så.

Ta av er masken och se att det inte alls behöver vara så farligt att våga visa känslor och våga vara svag. Var först ut att våga och visa vägen för de unga och de otaliga som inte tror att de kan.

Jag har ett projekt som ska vara som ett första steg för att ändra saker till det bättre, som ska göra att killar och män, alla egentligen öppnar upp och vågar börja ta stegen mot ett mer tolerant och öppet samhälle.

Det är ett forum, där man kan vara anonym om en så vill, en plats att ta av sig masken på och visa vem man egentligen är under den.

Kom igen, våga!

Projektet heter Killsnack och går att finna på adressen http://www.killsnack.se

Alla dessa projekt som aldrig blir av

medium_6636632951

photo credit: Nanagyei via photopin cc

Jag har under några års tid försökt mig på att arbeta med olika projekt som jag använt mig av för att förverkliga lite visioner och idéer. De flesta är till för att skapa någon slags positiv förändring, mitt bidrag till en bättre värld. Jag har egentligen bara ett som är någorlunda aktivt och fungerar och det är ju Miljöbloggen.

Projekt Miljöbloggen

Det är även det första projektet som jag startat. Faktiskt var första vändan 2006, sen låg den i träda då jag lyckades sabba hela skiten. Här kan du läsa mer om hur jag sabbade sidan.

Den återuppstod dock, men då fann jag twitter och skapade ett konto åt miljöbloggen där och så blev det hela mer en informationstjänst som idag har över 2600 följare. Jag har och har haft planer på att utöka verksamheten, men livet har annat för sig vilket gjort att det inte blivit av riktigt. Får nöja mig med att skriva lite inlägg själv då och då när andan ligger på och retweeta vidare information som jag gjort.

Projekt Wannahang

Nästa projekt som jag har är ett som jag startade förra sommaren i samband med den sommarkurs som Startitup.se nu haft i 2 år i att starta en egen internetrelaterad verksamhet, kunde vara en tjänst eller en webbshop. Eftersom jag inte har några saker att sälja så blev det en tjänst som jag ville satsa på.

Med tanke på att det skulle vara något som jag själv kände för så blev det något som jag själv kunde relatera till. Just den perioden i mitt liv sökte jag efter folk att umgås, så jag tänkte mig en tjänst som skulle underlätta just det. Jag försökte mig på att formulera den idé jag hade och skrev ner och skickade till och med ut ett pressmeddelande till några utvalda, men jag tror inte det var något som var intressant. Jag la ner den ursprungliga idén och har inte kommit så mycket längre sen dess.

Projekt Killsnack.se

Nu har vi kommit till det andra startitup.se projektet som var i somras. Jag hade under en längre tid haft tankar på hur det går att förändra attityder och beteenden hos killar, kanske främst hos de yngre. Kollade runt på nätet och fann inget forum för de av manligt kön att diskutera genus, normer kopplade till ens kön osv. Så min idé var att skapa ett sådant. Vilket jag gjort, enda problemet är det här med marknadsföring. Har inte riktigt vågat släppa det på riktigt heller, har lite krav på det hela. Men det är väl dags snart. Får göra en insats på SEO området så den rankas högt och så.

Projekt Bloggr

Det här projektet tog jag mig an i somras också i samband med en rea på domännamn, tror jag hade en idé att starta en bloggportal. Nu har det ju inte skett speciellt mycket på den fronten. Kanske ska bjuda in några utvalda att ha sina bloggar där, eller så får det bara rinna ut i sanden.

Projekt funvideos.se

Åter igen ett projekt med rea på webbhotell och domän, men jag har inte riktigt orkat ta mig igenom och lägga till nytt material. Behöver folk som vill vara redaktörer och länka in nya roliga videos. Skulle kunna ha en tjänst där de kan lägga in länkar själva, men det krävs en del marknadsföring även här.

Slutligen vill jag bara säga att jag trots att det inte blivit så mycket av mina idéer ändå känner att jag lär mig saker och utvecklas. Skulle säkert kunna komma mycket längre om jag hade någon att bolla med och utveckla vidare på idéerna.