De ouppnåeliga kraven

Jag har ingen aning hur det är att ständigt bli bedömd som person utifrån sitt utseende som kvinnor blir dagligen. Det finns ett antal bilder av hur en kvinna ska se ut. Vilka kläder som hon ska bära, sminket, kroppsformen osv.

Allt detta präglar dagens kvinnor att bli ganska beroende av omgivningens godkännande. Att ständigt behöva känna sig bedömd på detta sätt är inte något som män känner till eller behövt känna av på samma sätt. Inte alls i samma omfattning.

Det är som att ständigt bli bevakad och att ens minsta steg blir mätt, bedömt och kritiserat. För nåde den kvinna som inte gör sitt yttersta att passa in i de snäva formar som samhället satt upp.

Då ska hon tryckas ner extra mycket, bespottas och få höra vilken misslyckad kvinna hon är. Gäller åt båda håll. Antingen om hon är för bra eller för dålig.

Det här är vad jag tror är en stor bidragande faktor till alla de problem med dålig självkänsla, ätstörningar och andra destruktiva beteenden som förekommer har sitt ursprung.

Känslan att alltid bli bedömd för hur man ser ut och att aldrig riktigt duga till, enligt de i dagsläget helt vansinniga krav som ställs på kvinnor. Det är dags att strid mot dessa, ge kvinnor samma möjlighet som män har att förverkliga sig själva. Utan att ställa en massa orimliga krav som ger ångest och förstör.

Jag, en köttätande mördare?

Jag ger upp, orkar inte stå emot mer. Hela den här inte äta kött grejen har gjort mig smått galen. Jag som trodde det var att undvika socker som skulle bli svårt. Hela moralväktarkåren på Djurens rätt får hata mig bäst de vill, jag vill äta kött. Jag är inte mer än människa och som sådan har jag en miljard fel. Jag måste börja göra saker som känns rätt för mig. Det som känns bäst är att försöka köpa bra kött och inte vilket som helst. Inte sluta helt med att äta det. Så jag rekommenderar alla att fundera över vad de är för kött de köper och agera så att det köttet är så bra som möjligt i alla aspekter. Främst djurens.

Det är fan inte lätt att vara konsument idag, med alla dessa märkningar och olika företag som gör en det ena och än det andra. Man kan ju bli tokig för mindre när man ska handla. Köp ekologiskt, köp inte ekologiskt, kravmärkt, inte kravmärkt osv.. Känns som att vad man än väljer så blir det fel.

Men nu tänker jag sluta bry mig. Ja, så som jag brytt mig senaste veckorna i alla fall. Nu ska jag njuta av livet, inte skämmas. Det finns alldeles för mycket pekpinnar och saker att bry sig om, men nu får det fan vara nog. Medvetenhet är ett jävla gissel ska jag säga er. Information är slaveri och ignorance is bliss. Paradoxalt är information också viktigt för att man ska klara sig. Så var hittar vi balansen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant?