Fantastisk sovmorgon

Vaknade kl. 8 av att Linda och Elsa kom in och väckte mig. Vilken fantastisk sovmorgon. Det var inte illa kan jag säga. Har känt mig som en ny person under dagen. Vi åt lite filmjölk med bär och banan till frukost efter lite Musikhjälpen först. Sen gjorde Linda sig i ordning och åkte ner till frisören.

Nu var jag själv hemma med våra tjejer. Planen var att äta lite lunch och sen gå mer på stan och försöka få dem att sova. Sagt och gjort, först fick jag Astrid att somna så vi kunde äta sagda lunch bestående av fiskbullar och potatis. En favorit både för mig och Elsa. Gick ner lätt, inget knussel.

Lagom till att jag skulle klä på Elsa efter mat och så, vaknade Astrid till. Så då fick jag klä på Elsa, klä på Astrid ytterkläder och packa ner henne i vår syskonvagn och så på med kläder på Elsa och iväg. Gick över förväntan. Dock ville ingen av de somna. På vägen ner så for en sko av och lite annat bök, men gick förvånansvärt bra ändå.

Linda blev fantastisk fin i håret, härligt och få känna sig nyfixad och fin kan jag tänka mig. När vi skulle ta bussen hem fick vi vänta på en till för att den första var full. En barnvagn, en rullator och en bagagekärra med flyttkartonger tog upp utrymmet. Som tur var fick vi plats på den efter.

Jag och barnen möttes förresten av en stor samling änder som ville ha mat, på vår promenad runt vattnet nere på stan. Se nedan. Varning för fågelrädda. Titta inte på videon!

Nya idéer och perspektiv

Ibland undrar jag vad jag håller på med. Varför jag gör det jag gör och vem jag gör det för. Låter det bekant? Som det jag gör nu med träning och försöka komma i form. Gör jag det för att jag tycker det är skitkul att träna? Nej, inte direkt. Jag gör det för att jag behöver bli av med problem med värk och för att jag ska kunna bli lite starkare och orka mer. Jag vet inte riktigt, men jag har väl sett den viktuppgång som skett senaste åren som något av ett problem med. Nästan på gränsen att jag fått lite av en förvriden syn på mig själv. Jag tycker inte att jag är fet, men däremot lönnfet. Jag är fortfarande rätt liten på merparten av kroppen, men det där området runt magen är värst.

Kläder som inte passar, mage som sväller så fort jag äter. Njae, inte så kul kanske. Men samtidigt så är jag ju inte överviktig på riktigt. Bara ovan att inte vara pinnsmal som jag alltid varit förut. jag jämför hela tiden med hur det var för 5-10 år sedan. Jag har ju blivit äldre och med ett mindre hälsosamt leverne som jag haft senaste åren så kommer det förändringar, det blir inte alls samma som förut. Var inne på att testa att köra periodisk fasta, alltså bara äta mellan 12-20 varje dag i någon vecka, men så fick jag massa rön skickade min väg som sa att det var inte att föredra.

Det är väl bara att äta någorlunda hälsosamt, träna som en tok och ja kötta på som gäller helt enkelt. Veckan som var har jag valt att både slappa och träna. Slapp måndag och skivstångstisdag. Jag har bara kört skivstång en gång innan och mitt minne av det var inte det bästa. Jag körde lite safe med vikterna denna gång. Var sjukt jobbigt konditionsmässigt. Viktmässigt kunde jag nog orkat mer, men eftersom upplägget mer blir kondition än styrka så funkar inte det. Hann även med en långpromenad, lite armhävningar och sånt samt en springtur igår.

Nu har jag skjutit på det här inlägget länge nog. Dags att publicera. Titeln blev lite missvisande men ändå inte.