Den slappa ledigheten

medium_3805084966
Just nu är jag fast i vad jag skulle vilja kalla den slappa ledigheten, något som borde vara något rätt positivt. Anledningen till att jag inte är helt nöjd med detta är att jag känner mig oproduktiv samtidigt som jag blir väldigt slö.

Var tvungen att ta med min laptop ut i soffan för att kunna få ro att börja skriva detta inlägg. Skulle börjat för flera timmar sedan, men jag har fastnat med allt från Upworthy (tårdrypande filmklipp om diverse viktiga ämnen) till Facebook med dess tusentals distraktioner.

Har tagit mig till ett café för att se om det kan öka min produktivitet, får hoppas att detta ställe som jag hittat fungerar.. Finns förstås även det stället som jag käkade med Madicken på i våras som hade wi-fi och utsikt över Götgatsbacken..

Munken tror jag minsann det hette.. ska undersöka saken vidare vid ett annat tillfälle..

Mina mål för dagen är att komma iväg och fixa min andra sko i kartongen, då jag bara fick en med mig vid inköpet och sen att träna med Lena vid 19. Utöver det ska jag sitta här på Bagel Street Café och vara produktiv. De har goda Bagels, eluttag och framförallt gratis wi-fi, ypperligt i mitt tycke. Sen att det är nära till både Stadium och gymmet skadar liksom inte.

Jag ska dels styra upp lite rutiner och söka fram lite information om saker till ett projekt. Sen ska det förhoppningsvis bli lite ordning på torpet. En annan viktig del är att börja sondera efter samarbetspartners. För efter diverse försök att själv rodda mina projekt har jag insett att det krävs mer drivkraft och tankeutbyte än bara mellan mina respektive hjärnhalvor för att komma vidare.

Så om du läser det här och tänker att det låter intressant, kontakta mig och fråga vad för projekt det är som jag har upp min ärm så ska jag återkomma med information. Maila på randlerse@gmail.com

Ska även skapa mig en peppig playlist så jag får extra energi.. måste nog göra en att göra lista så jag inte slarvar iväg allt jag ska göra.

photo credit: Tambako the Jaguar via photopin cc

Vad hände under julledigheten?

medium_6609589889

photo credit: betta design via photopin cc

Ja, det har ju varit en tids julledighet sen 21 december ungefär. Vet knappt vad jag gjort, men ska försöka minnas. Förmodligen var det inget direkt revolutionerande som hände för då hade jag haft ett lite mer klart minne av det. Fredagen då det begav sig så tror jag inte att jag gjorde något speciellt. Blev väl färd hemåt för att njuta av helgen, tror det blev pizza till middag och lite annat i skräpväg efter det. På lördagen begav jag mig till Bro på eftermiddagen och hängde med Jenny, Krister och hennes föräldrar.

Dagen efter så åt vi julmat och spelade lite spel, även hennes syster och pojkvän var med. Sen fick jag skjuts till Sumpan där jag tog pendeln hemåt. Dagen efter var ju dann före dan, så då tog jag mitt pick och pack och begav mig till Södertälje och min syster för att invänta julafton. Denna firades med hela tjocka släkten, tror vi var 25 personer. Fick skjuts hem och avslutade kvällen hemma. Konstaterade att mitt internet var utslaget med, vilket det tyvärr fortfarande är vad jag kan utröna. Blir så trött, varför ska det hända just under julledigheten liksom..

Juldagen var det dags för rejvparty i Västberga. Åkte först på en förfest vid Blåsut och jag var nykter vilket de båda damerna inte var. Men vi tog oss till festen och väl där inne var det dans för hela slanten. Tror jag dansade i runda slängar 4,5 timme totalt. Vid 04 tyckte jag att det fick räcka och sa adjö och tog mig hem.

Annandagen var jag nog bara hemma och chillade, lagom skönt.

På fredagen så var det Västeråsdags, tog tåget vid halv fyra och landade i Västerås runt 20 över fyra. Fick för mig att jag skulle leta rätt på en ny ryggsäck eftersom den jag haft i typ 8 år börjar falla i bitar. Hittade ingen i bra prisklass och snygghet så skulle precis gå tillbaka till Igor för att göra nåt annat, då jag märker att någon går precis bredvid mig. Förstår att det är någon jag känner och mycket riktigt står Ribba där.

Han hade tränat så klart och skulle möta Pablo för pizza så jag hängde på dem. Efter pizzan som var god gick vi till Igor och köpte godis, så var det ja, 39.90 kr/kg. Sen gick jag hem till Jenny och Krister och hängde. Dagen därpå bestämde vi att det skulle bli fest, eller jag fick idén och Jenny tyckte det bra och Krister fick bara finna sig i det. 😛

Det blev en trevlig kväll, med bra häng, lite lekar och folk jag inte umgåtts med på ett bra tag.

Sen blev det inget speciellt på söndagen, mer häng och glodde på hockey tror jag. 10-0 mot Norge, vilket skämt..

Åkte hemåt på måndag kväll efter att ha sovit alldeles för länge, kunde inte riktigt somna. Hade dels vänt på dygnet efter festen och sen fick jag veta att det var en person från min tid i Hovsjö som gick bort efter en tids sjukdom, vilket gjorde att jag inte riktigt kunde somna. Fruktansvärt.

Sen var det ju dags för nyårsafton. Den spenderades som för två år sen hos Oskars föräldrar på Torsgränd, med god mat och trevligt sällskap. Efter tolvslaget någon gång så begav sig vi ynglingar oss vidare mot Finnboda varv. Där ställde Studio Total till med fest och jäklar vad de små liven hade festat loss, var inte många nyktra själar på den festen. Var rätt nostalgiskt att vara tillbaka där, inte varit där sen den 21:a december 2002 på Termination som var sista rejvet på Docklands.

Eftersom Oskar jobbat åt de förr så fick vi hänga i något rum som var något slags kontor och dricka lite gratisdricka. Inte varje dag, men men.. kom väl hem lagom till 5.30 lagom trött.

Så mitt försök att komma upp i någorlunda tid i onsdags gick sådär, vaknade 15.. så det blev inte mer än 3 timmar sömn natten till igår. Som tur var kom jag upp som jag skulle och klarade av arbetsdagen. idag fick jag åka hem tidigare för en nättekniker skulle komma och kolla på mitt bredband. Visade sig vara en trött strömadapter i fiberskåpet, så han bytte ut den och så funkade det på en gång.

Nu ska jag bege mig mot Västerås åter igen.