Tredje veckan – Nu kör vi!

BIld av TeroVesalainen från Pixabay

Förra veckans träningspass och annat intressant

Måndagens pass
Tisdagens pass
Torsdagens pass
Fredagens pass

Sammanfattande tankar kring veckans träning

Dags att summera förra veckans träningspass. Det var ju dags för mig att hitta en bra balans efter föregående veckas mindre lyckade träningsinsats då jag skadade mig. Så veckan som gick, alltså vecka 11 var lite av mitt sätt att försöka hitta min träning. Skönt att få ihop fyra pass, även om två var på jobbet med lätta vikter. Men fler reps ger ändå effekt. Märkte att jag nog ska vara försiktig med att göra utfall med skivstång och att jag nog ska vara allmänt försiktig med tunga vikter över huvud taget. Nu den här veckan så försöker jag på nytt ta mig an lite mer så får vi se..

Vikten och kosten då?

Jo, det har gått neråt, vägde mig flera gånger under veckan och även om jag inte kunde väga mig i morse då jag hade väldigt bråttom till bussen så tänker jag gå på senast uppmätt och det var i går. 74,8 kg. Alltså 1,6 kg ner totalt. Slarvade lite i helgen med pommes frites och en mimosa samt att jag åt potatismos tidigare under veckan. Däremot har jag motstått flera frestelser på jobbet. Det bästa är när man inte ens känner något sug. Det är helt enkelt inte ett alternativ att äta ”skräp” just nu.

Fuskmätt

Mätte mig lite igår med lite i förtid då jag inte ska göra det förrän den sista i månaden. Det såg ut att gå åt rätt håll där med, återkommer som sagt i slutet på månaden. Är ju egentligen det här som är viktigt i mitt fall. Vikten är inte det viktiga om man säger så.. höhö. Ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig.

Hejarop och inspirationskällor

Får en del positiv feedback på det jag gör och det är alltid roligt. Det uppskattas faktiskt och hjälper mig att fortsätta med min resa. Har till och med fått höra att jag inspirerar och så, så det är kul. Har ju själv blivit inspirerad av folk runt mig som bestämt sig för att göra förändringar i sin livsstil. Att sätta upp mål och fullfölja dessa och att faktiskt se resultat är mest det som lockar. Det är både kollegor och svågrar och svägerskor och andra som inspirerat mig.

Till sist

Var och handlade i lördags och de före mig hade till skillnad från mig valt att unna sig både flera flaskor läsk samt flera påsar ostbågar. Sen gick de in och köpte pizza på vår lokala krog. Efter i kön stod jag med två förpackningar bladspenat, en med grönkål samt rysk yoghurt. Där och då kände jag ändå att jag kommit en bit på vägen från den jag varit för ett par år sen, när jag kunde ha valt en liknande väg. Så det känns som att jag valt rätt väg. Ingen skugga över de andra, men det blev en ögonöppnare för mig att jag liksom kunde känna en skillnad där. Istället för att tänka att jag gärna hade valt vad de hade köpt så kände jag att nej, det här känns bättre för mig.

Dags att ändra livsstil drastiskt, eller något..

this way, that way

Oavsett vad som än händer eller har hänt så finns det en del saker som behöver ändras i mitt liv. Har för tredje gången inom loppet på en månad blivit sjuk och nu är det nästan värre än innan. Har dock tagit mig till jobbet ändå, har inte råd att vara hemma. Men det fungerar ganska bra med hjälp av mina vänner ipren, vicks blå , nässpray och toapapper. Det som kommer ske nu är att jag kommer softa ganska mycket närmaste tiden, blir varken fest eller träning för min del mer i år. Nyårsafton kan jag väl tänka mig att ha lite trevligt, med lite alkohol inblandat men i övrigt så nej.

Hade lite planer för nu i helgen och nästa då det är lucia, men jag har valt att avboka dessa. Måste tänka mer på min hälsa och hur jag ska orka med att jobba och få ihop vardagen. Nu har det inte varit riktigt så illa som det låter, men det är illa nog. Har väl egentligen funderat på att göra någon liknande förändring ett tag och inte lyckats få ändan ur. En fastnar i sina gamla spår och ser inga nya vägar att vandra, men det finns förstås alternativa sätt att leva på.

På något sätt så har jag alltid hamnat i sällskap med personer som jag festar med, tror det har med att jag umgås mest på helger och med yngre personer. Självklart finns det de som jag har fått en djupare relation till som inte bara handlar om att festa, men till stor del är det vid sådana tillfällen som jag umgås.

Min vardag består mest av att ta mig till jobbet, vara där och jobba förstås och sen hemåt och antingen träna eller hem till lägenheten och se på serier eller något liknande. Blir inte så mycket umgänge då, det är svårt när en pendlar två timmar om dagen till jobbet. Hur löser jag det här dilemmat? Söka nytt jobb, ny lägenhet, börja om igen? Nej, jag tror inte det är lösningen. Jag får bli bättre på att styra upp umgänge på vardagar fast jag jobbar där jag gör. Det blir till att komma upp på morgnarna och komma iväg till jobbet så skapar jag förutsättningar för att orka och vilja mer.

Får ta det med lite små steg framåt. Är trött på partyprissen, vill bli mer vuxen och ha ett annorlunda liv.

photo credit: Lori Greig via photopin cc