Weekend i Malmö

20131020-212707.jpg

Sitter på ett snabbtåg hem från Malmö efter en ganska laidback helg där. Ätit gott, strosat på stan, sett musikalen Miss Saigon och allmänt haft det bra. Fyndade en kavaj på rea på H&M, hade kostat 799:- nu 400 kr. Satt som en smäck, lite tajt över axlarna men bra längd. Ska nog kunna bli en proper person av mig med. Nästa steg är att köpa en rock av nåt slag så det går att ha kavaj under.

I veckan som kommer blir det förstås jobb och träning, men även lite styrelsemöte med utbildning av vårt nya hemsideverktyg wordpress. För mig ska det bli kul att visa de övriga vilka möjligheter som finns, hoppas det ska gå att få till det på ett bra sätt. Sen är det en föreläsning inför kommande klimattoppmötet i Warszawa på ABF-huset som jag eventuellt går på. Det är på onsdag så verkar bli ännu en fullbokad vecka.

Blir dock en kort vecka eftersom jag är ledig på fredag. Ska iväg och leka student igen i Karlstad nästa helg så åker nog till Västerås efter jobbet på torsdag. Vi är 19 personer som invaderar älghälga, så det blir skitskoj. Lite drygt 40 minuter tills vi landar i Södertälje, därifrån tar vi buss och pendel, sen får jag gå från Stuvsta, tar ca 15 minuter och Madicken blir hämtad med bil.

Malmö och den subventionerade resan dit

medium_4942203067

photo credit: Zebra Pares via photopin cc

Framåt i tiden har jag en del på gång, men först måste jag berätta en rolig sak som inträffade för några veckor sen. Det är relaterat till den resa till Malmö som jag ska göra nästa helg. Jo, jag satt på jobbet en vanlig dag och höll på som jag gör mest hela dagarna, surfar runt och letar lösningar. Helt plötsligt ringer det på min jobbtelefon, den som det aldrig ringer i eftersom jag inte har någon kundkontakt på så vis.

Det var en dam från Malmöoperan som berättade att hon hittat min och Madickens uppsats och ville använda en del av den till programmet för musikalen Miss Saigon som de sätter upp nu i höst. För ”besväret” skulle vi få två biljetter var och 900 kr före skatt. Så på lördag bär det av, vi bor hos en kursare som vi pluggade med som bor nere i Malmö och tar med henne och en kompis. Efteråt ska vi ut och göra Malmö. Ser fram emot detta. Det bästa är att det hela är gratis eftersom resan ner i princip är subventionerad med pengarna vi fick för att de använder vår text i sitt program.

Självklart är det en stor ära att få ha med en text som en skrivit själv i ett större officiellt sammanhang, skitkul. Ska bli både trevligt och skoj att se musikalen och sen även Malmö lite närmare. Tror vi har en ypperlig guide och värdinna, så det blir finemang.