Så mycket intryck och händelser

11652024324_b4c0ceb4e4

Vad för intryck får jag i mitt liv?

Jag har blivit enormt dålig på att skriva här, men det händer så mycket just nu att alla intryck gör att jag inte tagit mig för att skriva något. Jag mår bra, har lite trötta axlar och ögonen håller på att implodera, de svider. Ska strax sova men jag tänkte skriva något helt kort här först. Vad är det som händer då? Jobbet går bra, har fått ut de flesta på arbetsprövning och så, så det flyter på. Vill gärna åka iväg i februari till Thailand, har frågat min chef om det går att ta ut semester i förskott, får se hur hon svarar. Går tyvärr inte annars.

Semester och ledighet

Snart är det jul och tänkte vara ledig några dagar då, men med tanke på att jag eventuellt behöver få ihop lite stålar till resan så vet jag inte om det funkar. Vi får se helt enkelt. Kommer vara rätt lugnt i jul ändå så. Får ju ändå flera dagar ledigt gratis. Kanske är lika bra att jobba de 4 dagar som jag tänkt ta ledigt ändå. Tiden går så sinnesjukt fort också. Redan jul, vad hände liksom?

Saker som hänt

Har fått ett erkännande när jag blev utsedd till den viktigaste och mest inflytelserika påverkaren på twitter inom hållbarhet 2015  i november. Riktigt coolt. Såhär skrev jag om det på Miljöbloggen.

Sen har jag jobbat vidare med Nätverket för beteendevetare och där händer det också grejer och senast idag var vi på ett mingel som vi anordnade med min gamla linjeförening Beware i Västerås, vi åkte dit och berättade vad vi gör och vad vi vill göra. Det var bra uppslutning och jag tycker vi fick fram vårt budskap.

Jag har varit på en hel del inspirationsföreläsningar och annat smått och gott. Sjukt bra tankar som medförts som hela tiden bygger på mig på olika sätt. Gäller bara att jobba vidare med dessa hela tiden. Bilden får sammanfatta läget lite.

Nä, blir mest en massa snack om allt och inget här, dags att runda av. Dags att smälta intryck.

photo credit: quote #71 via photopin (license)

Alla dessa projekt som aldrig blir av

medium_6636632951

photo credit: Nanagyei via photopin cc

Jag har under några års tid försökt mig på att arbeta med olika projekt som jag använt mig av för att förverkliga lite visioner och idéer. De flesta är till för att skapa någon slags positiv förändring, mitt bidrag till en bättre värld. Jag har egentligen bara ett som är någorlunda aktivt och fungerar och det är ju Miljöbloggen.

Projekt Miljöbloggen

Det är även det första projektet som jag startat. Faktiskt var första vändan 2006, sen låg den i träda då jag lyckades sabba hela skiten. Här kan du läsa mer om hur jag sabbade sidan.

Den återuppstod dock, men då fann jag twitter och skapade ett konto åt miljöbloggen där och så blev det hela mer en informationstjänst som idag har över 2600 följare. Jag har och har haft planer på att utöka verksamheten, men livet har annat för sig vilket gjort att det inte blivit av riktigt. Får nöja mig med att skriva lite inlägg själv då och då när andan ligger på och retweeta vidare information som jag gjort.

Projekt Wannahang

Nästa projekt som jag har är ett som jag startade förra sommaren i samband med den sommarkurs som Startitup.se nu haft i 2 år i att starta en egen internetrelaterad verksamhet, kunde vara en tjänst eller en webbshop. Eftersom jag inte har några saker att sälja så blev det en tjänst som jag ville satsa på.

Med tanke på att det skulle vara något som jag själv kände för så blev det något som jag själv kunde relatera till. Just den perioden i mitt liv sökte jag efter folk att umgås, så jag tänkte mig en tjänst som skulle underlätta just det. Jag försökte mig på att formulera den idé jag hade och skrev ner och skickade till och med ut ett pressmeddelande till några utvalda, men jag tror inte det var något som var intressant. Jag la ner den ursprungliga idén och har inte kommit så mycket längre sen dess.

Projekt Killsnack.se

Nu har vi kommit till det andra startitup.se projektet som var i somras. Jag hade under en längre tid haft tankar på hur det går att förändra attityder och beteenden hos killar, kanske främst hos de yngre. Kollade runt på nätet och fann inget forum för de av manligt kön att diskutera genus, normer kopplade till ens kön osv. Så min idé var att skapa ett sådant. Vilket jag gjort, enda problemet är det här med marknadsföring. Har inte riktigt vågat släppa det på riktigt heller, har lite krav på det hela. Men det är väl dags snart. Får göra en insats på SEO området så den rankas högt och så.

Projekt Bloggr

Det här projektet tog jag mig an i somras också i samband med en rea på domännamn, tror jag hade en idé att starta en bloggportal. Nu har det ju inte skett speciellt mycket på den fronten. Kanske ska bjuda in några utvalda att ha sina bloggar där, eller så får det bara rinna ut i sanden.

Projekt funvideos.se

Åter igen ett projekt med rea på webbhotell och domän, men jag har inte riktigt orkat ta mig igenom och lägga till nytt material. Behöver folk som vill vara redaktörer och länka in nya roliga videos. Skulle kunna ha en tjänst där de kan lägga in länkar själva, men det krävs en del marknadsföring även här.

Slutligen vill jag bara säga att jag trots att det inte blivit så mycket av mina idéer ändå känner att jag lär mig saker och utvecklas. Skulle säkert kunna komma mycket längre om jag hade någon att bolla med och utveckla vidare på idéerna.