New York New York

11330687_851888181532942_1369724039_n

Hallå där! Nu är jag hemma igen efter en weekend i det stora äpplet New York. Var några grader varmare än här hemma, ca 30 grader var dag och rätt så soligt. Har gått sönder fötterna som sig bör och svettats en del. En stor fördel med New York är att de har tunnelbana med AC, vi använde den friskt när vi inte orkade gå längre och behövde svalka oss, köpte ett åkkort för en vecka för lite under 300 kr. Klart värt.

Vi bodde på East 47th street nära Hudsonfloden på Vanderbilt YMCA i ett litet skruttigt rum med AC och våningssäng som var skranglig som fan. Så fort jag rörde på mig på överslafen så jucka hela sängen in i väggen.

Orkar inte skriva någon längre text med redovisnng av var dag utan drar en massa exempel på vad vi gjorde under vår tid där.

Vi var på Times Square och träffade Spongebob, Minion och en T-rex! Ganska fet Toys r’ Us de har där.

11327910_935724019800011_701062819_n 2015-06-10 20.31.4411378849_999678173384367_74019890_n

Vi åkte båten över till Staten Island, gratis och fotade Frihetsgudinnan, Manhattan Skyline osv. Vi åt på en fin italiensk restaurang i Brooklyn, gick över Brooklyn Bridge, kollade in 9-11 memorial och den nya jättelika One World Trade Center. Vi gick och såg Jurassic World på bio utan bokade sittplatser och med en massa kommentarer. Också en upplevelse från tredje raden. Vi åt amerikansk pizza både i Brooklyn och på Manhattan.

11385227_1597099143894891_1602894175_n

Vi åkte buss till New Jersey och ett köpcenter som hette Jersey Gardens där vi storshoppade, det var mer än tio gånger större än Gallerian. Fick med mig två par Levi’s, två par Converse, en snygg hoodietröja, en kofta, en skjorta, två linnen, underkläder och strumpor, ett par chinos och lite till för mindre än 2000 kr. Jag har fotat minst sagt varenda hög byggnad som gick att hitta.

11266616_574332852669969_417179458_n

Vi kollade in Chinatown, Little Italy och Soho en snabbis. Hörde ambulanser tjuta hela tiden och bilar som tutade och höll på. Passade även på att träna två gånger på hotellets gym. Kollade in Empire State Building, Rockefeller Center och Flatiron Building, samt Beekman Tower. Såg Chrysler building på håll, gick igenom södra delarna av Central park och åkte upp till norra sidan och såg lite av den. Såg ett gäng med killar showa där med coola b-boymoves och underhållande show. Ja, det och säkert en massa som jag inte minns.

Bye bye Rudy?

Rudys fiasko i Florida

Ja, det verkar som att ett av de större namnen i det republikanska nomineringsracet kommer få kasta in handduken efter nattens primärval i Florida. Såvida han inte gör väldigt bra ifrån sig, så kommer denna f.d. New York-borgmästare få tänka sig för innan han fortsätter sin kandidatur. Förhoppningsvis inser han att loppet är kört och ger upp sin dröm om att bli president.

Det härliga är att den kandidat jag hoppas på inte kommer ge sig i första taget, snarare tvärtom. Han har en strategi att smyga sig på de som verkar vara toppkandidatrna en efter en, tills bara han står kvar som partiets nominerade. Ron Paul förklarar själv i ett inlägg på sin kampanjsida.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dagens roligaste

Saxat direkt från tjuvlyssnat.se

OM INGEN FÖRSTÅR, TALA HÖGRE!
I en hotellreception i New York vill en svensk man ha tjänst utförd
Svensk turist~50 -I want a fack for money (värdefack).
Receptionisten- Come again sir.
Svensk turist – I WANT A FACK FOR MONEY
Receptionisten- what?
Svensk turist – I WANT A FACK FOR MONEY!

HAHAHAHA!!

Donald Trump kan bli guvernör i New York

Donald Trump kan bli guvenör i New York.

Ska ännu en kvasikändis med tillgång till diverse miljoner satsa på politik, känns lite som när Arnold blev Guvernör i Kalifornien. Förvisso är det ju en fördel att vara ett känt namn innan och det är ju verkligen Trump. Men det betyder ju inte direkt att han är något att ha. Rent politiskt sett. Återstår att se vart han står i de viktiga frågor som en guvernör bör ta ställning i. Men å andra sidan kanske han inte ens ställer upp. Hoppas han gr sig själv ett vallöfte bara. Skippa den där saken som sitter på skallen. Ser ju för djävligt ut.

Ångestfylld för tillfället.

Min kropp fylls av en olustkänsla just nu. Kanske är det för att det är den där dagen. Dagen då Anna Lindh blev mördad och de två tvillingtornen i New York kollapsade och tog med sig 3000 människor i sitt fall. Eller så är det min oförmåga att se vart i livet jag befinner mig, är på väg och har varit som får mig att fyllas av denna ångestkänsla. Jag vet knappt hur jag uppfattar världen, vad jag har för värderingar, om jag ska bry mig om vad andra tycker eller inte.

Det kanske bara är en fas för att komma till nästa fas, som leder till nästa, eller inte. Eller så är jag livrädd. Livrädd för att känna att jag gör misstaget att inte göra, eller tvärtom. Vart jag än vänder mig finns rädsla. Vissa dagar är den mindre närvarande i mitt medvetande, andra dagar så är den där.

Så låt oss anta att den här tjejen, hon som bara är 17 år gammal. Att hon och jag skulle börja nåt. Allt kan ju hända. Hinder för våra känslor. Vi kanske inte ens har nåt att prata om, vi kanske är helt fel för varandra. Jag har faktiskt ingen aning. Men vågar jag ta reda på det, eller ska jag bara skita i det från början.

Kräftorna köpte jag idag för att jag skulle hem till Erika på kräftskiva. Men nu överväger jag att säga att jag inte kommer och äta dem med henne och så Tommy och Becca. Varför gör jag det? Är det mitt hjärta eller kuken som har kontrollen nu? Det var ju ändå rätt länge sen jag hade sån kontakt med en tjej och förra helgen var rätt mysigt. Hon har en underbar kropp. Jag vet ju att attraktionen finns där, men räcker det?

Hon har det där busiga jag gillar, men tänk om hon är en bad girl? Fast det tror jag inte. Men jag vet inte heller. Många saker att processa just nu. Jag kan tänka mig en miljon erotiska fantasier med henne i och romantiska. Men ändå inte. För jag har inte lurat mig själv så pass än. Jag känner henne ju fan inte. Och så är det det här med att hon bor i Haninge och hemma hos sina föräldrar. Vet inte hur bekväm jag är med det. Varför är saker aldrig enkla?`

Verkar som att jag slipper fundera mer. Hon dissade vår kräftkväll. Hon är bakis? Jaha. Då var det inte så intressant då. Eller är jag bara överdrivet negativ? Nej, jag gör det som jag tror är bäst och skiter i det. Min tid har inte kommit, det blir nog inte så bra. Fegar jag ur? Kanske.. Men det är mitt val att göra. Jag behöver nåt annat. Det är inte nåt sånt jag ska ha. Ledsen men så är det.

Ephram: What is that?

Härliga quotes från Everwood.

Ephram: What is that?
Delia: I think it’s dinner.
Andy: I found mom’s old recipe book.
Ephram: And you cooked it?
___

Andy: I’m back.
Ephram: Sound the trumpets.

__

Bright: Well, howdy, loser.
Ephram: You guys choreograph the bathroom-stall exit, and I’m the loser?
Bright: I see you’re still getting cozy with my little sis. I thought I told you once, she’s spoken for.
Ephram: Spoken for? Hey, Bright…The ’50s called. They want their lingo back.

__

Ephram: I’d like to take a moment and point out that this is by far the weirdest restaurant we’ve ever been to, and we’re from New York City where we’re regularly served by drag queens named Frank.

__

Andy: Look, I’m sorry, guys. I’ll make it up to you. I promise I won’t cook dinner for a whole week

__

Andy: You cooked dinner?
Ephram: I figured we should have meatloaf-flavored meatloaf for a change.

__

Så JÄVLA BRA! och det är bara från första avsnittet. Kan med ärlighet säga att den här serien är fan så mycket bättre än Felicity och Dawsons Creek. Den har humor och den har hjärta. Jag tror jag har gråtit i kanske 65% av de ca 30 avsnitt jag sett.

Det är bra betyg. Ännu mer..

”The more things change, the more they stay the same. I’m not sure who the first person was who said that. Probably Shakespeare. Or maybe Sting. But at the moment, it’s the sentence that best explains my tragic flaw: my inability to change.

I don’t think I’m alone in this. The more I get to know other people, the more I realize it’s kind of everyone’s flaw. Staying exactly the same for as long as possible, standing perfectly still… It feels better somehow. And if you are suffering, at least the pain is familiar. Because if you took that leap of faith, went outside the box, did something unexpected… Who knows what other pain might be waiting out there. Chances are it could be even worse.

So you maintain the status quo. Choose the road already traveled and it doesn’t seem that bad. Not as far as flaws go. You’re not a drug addict. You’re not killing anyone… Except maybe yourself a little.

When we finally do change, I don’t think it happens like an earthquake or an explosion, where all of a sudden we’re like this different person. I think it’s smaller than that. The kind of thing most people wouldn’t even notice unless they looked at us really, really close. Which, thank God, they never do. But you notice it. Inside you that change feels like a world of difference. And you hope this is it. This is the person you get to be forever… that you’ll never have to change again.”