Vad är tanken med denna blogg?

Jag startade denna blogg när jag var ca 25 år gammal 2005 och nu när jag snart fyller 38 år så kom tanken på vad är det jag egentligen vill med denna blogg? Från början har det varit min dagbok som jag fyllt med en ung mans tankar om livet som sker. Det är som ett levande dokument över mitt liv och funderingar från ung vuxen till snart medelsålders man. Sen har det blivit mer och mer sporadiskt till att till slut bli en ganska inaktiv kanal. Jag postade mina instagrambilder här som mest under några år. Nu när jag på allvar satt igång med att blogga igen efter år av mer eller mindre inaktivitet så kom nu tanken på att ha en mer riktad blogg, med ett eller flera huvudteman.

Det finns flera fördelar med detta, som att ha en målgrupp som man vänder sig till, att man vet att det finns ett intresse. Kanske inte är så kul för fler än kanske familj och vänner att följa mitt personliga liv. Så mitt mission nu är att bli mer specialiserad och hitta min målgrupp och min passion. Samtidigt vet jag att det kommer ta lite tid, så det blir en mix såhär i början. Till exempel så kommer det handla en del om nätverkande, beteendevetenskap, LCHF och recept, foton osv.


Men nu idag kommer jag snabbt sammanfatta vad som skett senast i mitt liv. Har ju gått några dagar sedan jag skrev senast.

Förra lördagen var vi och tränade på eftermiddagen, sen körde jag lite bil och vi testade även min förmåga på landsväg och det gick väl ok, men det kändes lite för skakigt, så Linda fick ta över halvvägs till vårt mål vilket var grillning hos några kompisar. Fick god mat och spelade Ticket to Ride. Hade inte riktigt koll på vilken strategi jag skulle ha, men nu tror jag att jag vet.

Söndagen spenderades i hemmet för vi hade ingen direkt ork att göra mer än så. Plöjde serien Atypicals åtta avsnitt, så söt serie. I måndags var det åter dags för jobb och sen när vi kom hem blev det den efterlängtade säsongsfinalen på Game of thrones. Jag var rätt nöjd med hur avsnittet utspelade sig, men samtidigt lite avdankad? Inget jättechockerande, även om en viss persons död var väldigt tillfredsställande.

Tisdagen bjöd på mer jobb och så blev det en tur upp till stan för lite inspirationsföreläsning med Aron Andersson i självaste Globen. Mycket bra och härlig underhållning i form av Danny, Molly och Boris Reneé. Tack Scania för gratisbiljetterna. Syrran och hennes äldsta dotter var med och så även Nell som Linda bott hos innan vi flyttade ihop. Mycket trevligt.

I onsdags var det dags för min första körlektion sen semestern och den gick bra tycker jag, mycket fokus på att lära mig att läsa av och riskbedöma, så nu ska jag och Linda börja nöta det med. Efter jobbet var det tvätta som gällde och sen slappa.

Igår skulle vi köra bil och hälsa på mina föräldrar men vi hade ingen ork alls,. så vi degade hemma bara. Orkade inte ens laga middag. Men nästa vecka ska vi få pli på oss och fixa med matlåda och allt.

Idag är det äntligen fredag och vi slutar tidigare och åker upp till Grönan och glor på Movitz spelning där. Linda ska snart hämta mig.

Trevlig helg på er där ute

 

 

Att ta körkort

Det är något som jag skjutit på efter att ha försökt lite halvhjärtat två gånger tidigare. Nu är det dock dags att göra slag i saken och verkligen kämpa sig igenom alla de moment som det innebär. Att lära sig manövrera, när man ska växla, vilken fart man ska ha för vilken växel, få smidiga övergångar osv osv. Just nu är jag mitt uppe i att nöta in backa runt gatuhörn, parkera på olika sätt och bara tjata in allt som jag gått igenom innan med både körskola och Linda som är min eminenta handledare.

Det är inte lätt med mig då jag hela tiden har lite motstånd och vill ge upp när jag inte gör rätt. Så blir jag nervös och lite lätt trög och får hjärnsläpp då och då, som till exempel när jag glömmer att lägga i backen eller växla ner till ettan när jag stannar vid en rondell tills det är min tur. Då får man motorstopp och fattar inget tills någon påpekar snällt att tvåan ligger i. Sen ska vi inte snacka om teorin som jag måste komma igång med. Jaja, det är bara att kämpa vidare och kötta på tills det sitter i den där förbannade ryggraden. Jag har ju kommit längre än jag nånsin gjort innan så det kommer bli bättre och bättre.

Idag på jobbet har jag varit rätt trött och gäspat vilket beror på att jag varit där runt 6.30 två dagar i rad. Imorgon blir det sovmorgon så då sover jag till sju och går dit när jag kommit igång.

Nu måste jag gå och sova, men jag tänkte bjuda på ett litet roligt klipp som en kollega visade mig idag på jobbet. Faschinerande hur någon kan somna på så många olika platser må jag säga. Cool fru som filmat spektaklet och även fixat låt av det hela.

Kosläpp och bilkörning

Tänk vad mycket man hinner med på en helg ändå. Även fast det känns som den flyger fram så hinns det ju med en hel del. I fredags kom Lena över och grillade på vår balkong, så nu har vi premiärätit där. Blev även frukost där igår morse. Idag har vi inrett med lite tråddraperier från Meradiso, kommer lägga upp bild på Instagram en solig dag så kan ni se. Var rätt enkelt, köpte 6 paket på Lidl, sen köpte vi Ståltråd på ÖoB för att få upp det. Som tur var har de som bodde här innan haft någon liknande lösning så det fanns krokar och öglor uppsatta precis där vi behövde dem. Sådär, fick ni lite DIY-tips med 🙂

Igår så var jag Linda och mamma på kosläpp i Lina hage och såg ett gäng Herefordkossor släppas fria på grönbete. De var så glada. Se videon här nedanför

Sen blev det grillade laxknyten hos mamma och pappa med massa gott tills om ni säkert sett här nedanför. Trevlig och mysig dag helt enkelt. Fick hjälpa dem att ställa i ordning på baksidan med då de envisats med att olja in hela golvet själva.

Idag har jag också övningskört igen, det gick både bra och mindre bra. När jag skulle berätta vad jag skulle göra, för att lära mig på det sättet så blev det lite för mycket att hålla reda på i mitt huvud. Men sen gick det bättre. Jag är nöjd att det går framåt, det får som sagt ta den tid det tar, men framåt ska jag. Sen var vi ut en sväng och sprang ute vid Gröndal som är Scanias träningsanläggning. På torsdag ska vi ju medverka i Scaniamilen och några meter är ju bra att ha innanför bältet. Nu var det inte mina ben eller kroppen på det sättet som var problemet främst för min del utan det är flåset som är skit. Men det blir intressant att se om jag orkar med att springa hela 5 km.

Sen på onsdag och torsdag är det semester för att medverka på beteende och folkhälsa. Ser fram emot det. Om det är någon som ska dit, glöm inte att hälsa! Kommer stå vid vårt bord med vår rollup där det står Nätverket för beteendevetare, förutom när jag lyssnar på de intressanta diskussionerna och föredragen förstås.

Nu ska jag hoppa i säng eftersom den nya arbetsveckan står för dörren. Tack som fan att ni inte valde Le Pen till president fransmän!