Ron Paul om miljön

Sökte lite efter svenska inlägg om Ron Paul. Där fann jag ett inlägg hos Attila som redovisar hur Ron Paul ser på miljöfrågorna och hur de ska handskas med. Jag håller med om att hans sätt att se på saken är eftertänksamt och väl grundat. Inte bara följden av en vilja att vara politiskt korrekt eller följa populismens olika direktiv. Allt detta pekar på hans enorma integritet som få andra kandidater kan skryta med.

Råkade samtidigt se en länk till Aquerette att Mitt Romney har hoppat av sin kandidatur för partiets skull. Så att de kan enas runt en kandidat. Vet absolut inte hur detta kommer förändra utgången, men förmodligen och förhoppningsvis ger det lite kraft till Pauls kampanj. Så länge den inte ger allt för mycket till Huckabees kampanj. Men den risken finns ju också.

USAval.se skriver också om detta, där nämns att Huckabee förmodligen är kvar för att öka sina chanser till att bli vice president och det har jag ju skrivit om tidigare att det vill jag absolut inte se ske. Någon som håller med mig på den punkten är Niklas Elert på Germania som också ser igenom hans politik som den socialkonservativa smörjan den är.

Det mest intressanta är att Ron Pauls plan att hänga kvar i racet för att se alla andra kandidater utan en droppa av, verkar fungera. Nu återstår bara att han lyckas med att få så många delegater att han kan frigöra de som frigöras kan vid en eventuell andra omröstning på det nationella konventet. För att det ska ske måste han ju självklart förhindra McCain från att få de 1191 delegater han måste ha för att stå som det republikanska partiets nominerade.

Visst, chanserna är kanske inte jättestora, men det är ju ändå en möjlighet.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bye bye Rudy?

Rudys fiasko i Florida

Ja, det verkar som att ett av de större namnen i det republikanska nomineringsracet kommer få kasta in handduken efter nattens primärval i Florida. Såvida han inte gör väldigt bra ifrån sig, så kommer denna f.d. New York-borgmästare få tänka sig för innan han fortsätter sin kandidatur. Förhoppningsvis inser han att loppet är kört och ger upp sin dröm om att bli president.

Det härliga är att den kandidat jag hoppas på inte kommer ge sig i första taget, snarare tvärtom. Han har en strategi att smyga sig på de som verkar vara toppkandidatrna en efter en, tills bara han står kvar som partiets nominerade. Ron Paul förklarar själv i ett inlägg på sin kampanjsida.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ron Paul for president 2008

Efter att jag kom hem igår, så kom jag liksom aldrig igen med skrivandet. Sen var jag tvungen att sitta uppe och följa primärvalet i New Hampshire också, så jag kom inte i säng förrän efter 05. Så jag sov till 14.00 och nu har halva dagen gått och så vidare. Jag har inte ens ätit något ännu. Vilket är mindre bra. Men nu har jag dammsugit i alla fall. 😛

Ska äta något, styra upp mig själv med en alvedon, har fortfarande ont i huvudet. Sen ska jag se om jag inte kan få lite gjort ändå. Eller så skyndar jag mig till friskis och går på ett pass. Kan ju göra något positivt. Fast jag känner mig utvilad och redo att kämpa lite med uppsatsen med.

Det här med primärval och USA-valet överhuvudtaget är ganska intressant, särskilt nu när de har en kandidat som jag känner är värd att kallas en bra kandidat. Han har vissa åsikter som jag inte håller med om som att han är pro life och att han inte vill lagstifta för mer vapenkontroll, men annars tror jag att han är ganska dead on. Ron Paul är hans namn och han vill återgå till de ideal som konstitutionen står för, samt minska den federala statens makt över folket. Detta tror jag är framtidens visa för USA och faktiskt hela världen.

Nu är problemet det att han blir förstås ganska motarbetad av de traditionella medierna, med FOX och diverse andra tvjättar i spetsen. Det handlar om ren censur och ignorans från deras sida. Eftersom han inte blir lika uppmärksammad i media som till exempel Barack Obama och Hillary Clinton på den demokratiska sidan eller Mike Huckabee (jävla idiot, gå och dö) och Mitt Romney på den republikanska sidan. Det blir så mycket svårare att få ut sitt budskap då.

Efter omröstningen i Iowa såg det rätt positivt ut, han fick 10 % av rösterna och var före f.d. borgmästaren i New York Rudy Giuliani, vilket är väldigt positivt. Nu i nattens val i New Hampshire blev han dock slagen av den samme. Vilket är riktigt synd, men jag hoppas på att hans gräsrötter fortsätter kämpa vidare med att sprida hans budskap. För det skadar inte att fler amerikaner blir väckta ur sin sömn…

Intressant?