Krasslig helg

Har haft en lugn helg, blir väl så när man är sjuk och så. Borde ha lagt mig för typ en timme sen, men nej. Hopplöst. Ska bara och så hände en massa andra saker där emellan.

Vaknade i alla fall krasslig i fredags morse så stannade hemma från jobbet. Sett en hel del film och tv förstås. Lord of the Ring för fyrtioelfte gången. Avnjöt lite alkoholfritt rosevin samtidigt som jag zappade på teven igår kväll när resten av familjen sov.

Igår morse sov jag länge och det var skönt med förstås. Idag skulle det ju varit babysim igen, men jag var fortfarande krasslig och det blev inställt från arrangörens sida av samma skäl

I veckan har jag gjort lite olika saker, varit på läkarbesök för att följa upp min njursten efter anfallet jag fick i februari. Har en sten i varsin njure och ska tydligen dricka minst 2 L vatten per dag samt undvika tomat, spenat, nötter, jordgubbar och kaffe/te. Har ätit jordgubbar, nötter och tomat sedan dess 😛

Vi intervjuade också 8 personer som kan bli våra kommande kollegor i torsdags. Jag höll i taktpinnen kan man säga. Sen ska chefen välja ut vilka av de vi valt ut som hon ska träffa så får vi se vilka det blir.  

I fredags skulle jag följt med på föräldragruppen på BVC vilket var första gången men var som sagt sjuk. Var tydligen inga pappor med, kanske inte så konstig då det är 10.00 på en fredag, men ändå lite dåligt tycker jag.

På kvällen skulle vi hängt hemma hos mamma men även det blev ju inställt. Var exakt ett år sen pappa gick bort då. Kändes när jag gick till jobbet i torsdags med Death cab for cuties låt What Sarah Said i lurarna.

But I’m thinking of what Sarah said

That love is watching someone die

So who’s gonna watch you die

Vad säger man, livet..

Idag gick vi ner på stan för att köpa bitring och lite annat jox åt Elsa då hon är väldigt mycket för att dra och slita i sitt tandkött. Tänker att det kliar eller så, därför bra med lite hjälp mot det. Hittade flera skallror också inne på Kringlan närmare bestämt på Lekia.

Passade på och käka lite grekiskt inne i Lunagallerian när vi ändå befann oss på stan och var hungriga. Vet inte hur de gör sin halloumi men den är så god.

Sen tog vi bussen hem. Nu sova för att påbörja en ny arbetsvecka imorgon.

Saknad.Vart har den här killen tagit vägen? Han försvann någon gång för 4-5 år sen och har inte setts till sen dess. Saknar honom otroligt mycket. Är det någon som minns honom? Kom tillbaka, snälla?

Ibland undrar jag.

Här nedan är en grej jag skrev för snart ett år sen. När jag skrev det såg jag tillbaka på den tid som hade gått. Så det var nog inte ens aktuellt då. Idag kan jag minnas hur det kändes att känna så, men det är inte så längre. Jag undrar inte längre. Jag har lämnat det förflutna.

Ibland undrar jag vad som egentligen hände.
Med dig, med mig, med oss.. Det var som att luften gick ur oss, vattnet rann ut. Kärlekens beskyddare flög sin kos och vi tappade bort oss i kaoset som kom efter. Din hand vandrade vidare, bort från min. Dina ögon såg inte längre det de alltid sett då de såg på mig. Blev det för varmt att hålla min hand, för smärtsamt att se mig? Frågorna skulle jag kunna ställa till dig, men jag tror att det spelar mindre roll nu idag. Du har verkligen släppt taget om minnena och om tanken på dig och mig. Kanske borde jag också gjort detsamma, för länge sen. Men ibland är saker inte som de borde vara. Hur säger man åt hjärtat att sluta slå? Att sluta leverera tankar som får tårar att fällas.

Minnena lever kvar i mitt hjärta för all tid.

För tårar har fallit, när jag inte längre kunnat hålla undan saknaden, när tanken på det vi hade och har haft gnager sig inpå bara skinnet. Allt vi sa och allt vi gjorde. Allt vi kunde gjort om vi inte gjort de val vi gjort. I all smärta och i de kval vi lidit så tappade vi bort allt sådant. Du sa en gång för något år sen att du inte såg någon mening med att prata om det förflutna. Det var då jag förstod att det inte längre spelade någon roll för dig. Du hade bränt allt du nånsin känt tillsammans med mitt hjärta. Brydde du dig? Eller var det för nåt jag gjort eller sagt som du handlat så?

Du och jag var ingen dålig vana och det visste du.

Jag förstår så väl varför du tröttnade. Orden tröt och jag bara malde. Tills inget fanns kvar utom mjöl. Som man skulle kunna baka ett nytt hjärta med. Men det spreds för vinden. och nu tror jag att det är försent att leta fram nya ingredienser. Vi skulle aldrig komma att gå och handla ihop ändå. Inte såvitt jag ser. Men det är kanske lika bra tänker jag. Vad gott för en dröm om det förflutna med sig? Lämna det bakomflutna före mig. Borde jag gjort för så länge sen.


Vad har framtiden i sitt sköte som det förflutna inte redan visat mig?

Och ändå undrar jag, vad det var som hände, när det hände och framför allt varför? Var det för att jag skulle lära mig om
förlust, jag vet redan allt om det. Att förlora är inget nytt för mig i detta liv. Skulle jag på nåt sätt lära mig att uppskatta det som för mig verkar självklart? Jag har inte en aning. Vad är det som får mig att fortsätta?

Mitt hjärta bankar, trots allt.

Så länge jag orkar kan jag fråga åter och åter igen.
Men egentligen borde jag sluta fråga mig själv och fråga dig. Men jag vill inte dra upp det förflutna heller. För du har ju lämnat det. Du lever ju här och nu. Det har du alltid gjort. Kanske är det därför jag vill vara där med dig, i häret och nuet

Kanske är det för att dina blåa ögon krossar min värld.

poet

Jag sitter och skriver dikter ibland. Har mest hänt nu på sistonde. När jag känner för att uttrycka nåt. Inte för att jag vet om det på nåt sätt hjälper mig. Men det är bra att göra just för tillfället. Jag är amatör väldigt mycket. Men jag försöker att låta mig inspireras av andras ord. Jag känner att jag lyckas ibland. Har fått lite uppskattning för det jag skrivit. Men jag skriver bara vad jag känt. Kanske är så man får göra.

Inspirationen kommer från känslor, drömmar, längtan, saknad. En hel del sånt. Må det vara om det förflutna, framtiden eller nuet. Gillar iaf att leka med ord och formulera meningar på ett lite experimentellt sätt. Ordlekar. Kanske skulle läsa lite om rytm och sånt där. Jag är inte mycket för att rimma, men det vore ju bra om det flöt på i en bra rytm.

Kolla in http://www.sockerdricka.nu
Där finns det jag skrivit tillsammans med tusentals andra dikter. Under namnet randler hittar du mina verk.

Kanske ska bli munk. Tyckte en kollega på jobbet. 😛 För det sättet jag tänker på tror jag. Tror inte på att hämnas och stå upp för mig själv till vilket pris som helst. Jag vänder hellre ryggen till och går därifrån. Vilket jag vet kan vara rätt fegt. Helt ärligt vet jag inte hur jag skulle reagera i en situation där jag måste välja mellan att agera eller inte. En dag kanske det inte bara gäller mig. Den dagen kanske redan har kommit, utan min vetskap.

Ska sova på saken 😉

vinner ingen tid

”Som du kanske har förstått
Jag är hos dig igen
Jag försvann ett tag på vägen
Men jag saknade dina sinnen
Det har varit tungt och grått
Jag är frusen än
Det här livet sköljde bort oss och vi glömde våra minnen

Vi vinner ingen tid
Och vi får inte vänja oss för då är allting förstört
Jag är hos dig igen
Som du kanske redan hört”

Dags för helg. Haft en hektisk natt, men nu är arbetsveckan över. Skönt. Konstaterar att jag och mina kollegor är väldigt olika. Vad ska man göra?
Man får helt enkelt anpassa sig. Men det är ju jag så duktig på.
Jag klarar mig nog. De tre som är ”värst” är på väg bort.

De som är minst lika mig. Sen får jag hoppas att det kommer in lite annat folk sen. Även fast det bara är tillfälligt, sen kommer de tillbaka.

Annars undrar jag om jag nånsin kommer komma vidare med en del saker. När ska jag nånsin låta allt bara försvinna? Går det ens? Återstår att se. Minnena finns alltid där.

”En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än
för en tid som bara går och aldrig kommer igen”

Rädd eller blind
Förblindad av rädsla
Rädd för det förflutna
Att upprepa sina misstag

Eller rädd att bli förblindad av den kärleken som finns till dig.

rise and shine

12.55

Med ett plupp vaknade jag 11.30. Trodde först att det stod att klockan var 13.30, men så var icke fallet. Idag är en ny dag. Igår var en rätt så produktiv dag. Får se om jag hinner med än mer saker idag. Igår så ringde jag och ordna upp strulet med CSN. Var nere hos telgebostäder och snackade med dem. De ska kolla upp alla grejer de kollar sen återkomma idag nån gång. Sen blir det förmodligen kontraktskrivning.

Sen skulle jag kolla om jag kunde klippa mig och det kunde jag, men inte förräns 16.30, klockan var då drygt 15. Så jag gick på stan och shoppade lite schampoo och balsam och vipps tre tröjor. Handlade käk med, sen åkte jag hem. Sen gick jag ner på stan igen. Klipptes och köpte toning. Så nu har jag mörkt brunt hår. Blev en hyfsad frilla.

Idag har jag hunnit med att sortera tvätt. Funderar på om jag ska våga gå ner till tvättstugan och skriva upp mig, eller om jag missar samtalet från TB då.. men å andra sidan, kanske inte får nån tvätttid då. Vilket jag verkligen behöver..

Annars då. Ja, det är ju uppåt, med reservation för avsaknaden av vissa saker. Men vad ska man göra?

14.20

Jaha, var nere i tvättstugan, som är upptagen till typ på torsdag. Om man inte vill tvätta 06 på morgonen då, vilket jag helst undviker. Vad fan ska jag göra nu då för att känna mig duktig. Har ett behov av det såhär i väntans tider. Får snart krupp.

14.39

JAG SKA FLYTTA!!!!

nyvaken

In silence we rise and we fall.

Varning *spoilers*

Sagan om ringen igår då. Jag är nöjd. Väldigt nöjd till viss del. Jag har äntligen fått se Tolkiens verk på en bioduk. Har velat det sen jag läste böckerna första gången för sådär ca 15 år sen. Det mesta som jag tyckte var viktigt var med. Saknade Sams fall mot portarna till Minas Morgul. När orcherna tar Frodo. Efter att Honmonstret stuckit honom. Annars var det väldigt bra. Hade gärna sett slaget om Fylke med. Men jag antar att man inte kan få med allt. Synd att Saruman inte fick vara med. Vart tog han vägen liksom? Det fick man ju inte veta nu. Sen ville jag att Denethors koppling till Svarta Tornet kunde ha varit med. Men som sagt..

Some hours later.

Det är en ren förbannelse att ha gåvan att tänka. Ibland. Som nu när jag sitter och tänker på hur allt i livet egentligen bara är obetydligt. Vad betyder vänskap egentligen? Det är ju bara nåt som man har för att inte bli tokig här i livet. Vad är livet då? Bara inget alls. Tidsfördriv. För vem, varför? Usch, måste sluta med dessa filosofiska frågorna, man blir ju bara deprimerad. Varför festar man? För att uppfylla nåt behov i kroppen? För att nej.. jag lägger ner. 😛