Juni, juli, augusti

JUNI

Vi började sommarmånaderna med lite kalas för en av Elsas kompisar från förskolan. Trevligt häng med barn och andra föräldrar. På nationaldagen hängde vi på Torekällberget med släkt och så.

Sist samma vecka så var det två studentfiranden och AW med jobbet. Så först blev det en sväng till Västerås för att fria Lindas systerdotters student och sen hem för att fira min systerson och hans bonussyskon som alla tre tog studenten.

Veckan efter skulle tjejerna ha sommaravslutning med förskolan men tyvärr satte förkylning och sjukdom stopp för det. Så blev några dagars vabb där. Veckan efter så var det Elsa som blev kass i magen, vi vet inte vad som hände, men midsommar blev inställt.

Desto roligare blev veckan efter. Lindas mamma kom och hängde hela veckan, jag Linda och hennes syster gick på Lollapalooza i dagarna tre och så firade vi mamma som fyllde åttio år. Mycket fram och tillbaka till Stockholm, men det var det värt med tanke på vilka bra uppträdanden vi fick se. Var allmänt skön stämning på hela festivalen.

Semestern var med detta inledd för mig och barnen, Linda fick jobba en vecka till.

JULI

Simskola

Den första veckan var det dags för simskola för Elsa. Hon deltog men det var med en hel del reservation. Ville inte vara med på uppvärmningen, ville inte lyssna i vattnet, koka kaffe och så vidare. Däremot så ville hon vara i vattnet och leka med mig och jag fick slänga lite med henne utan att doppa huvudet. Hon fick även använda en flytorm i skum som hon gillade. Hon fick en del vattenvana, så det var bra nog. Förväntade oss inte att hon skulle kunna simma efter kursen.

På helgen där mellan simskolans pass så var det åter igen för ett barnkalas, återigen trevligt att träffas och låta barnen hänga. Efter så åkte jag iväg till Stockholm för häng med Lena och co. Hon hade precis kommit hem från Italien där hon jobbat på TUI, kul med lite häng.

Sen började Linda sin semester. Då åkte vi hela familjen med på Elsas simskolas sista dagar. Så fick Astrid lite plask och lek med.

Efter simskolan avlutats så åkte vi till Östhammar till Lindas faster med sambo och umgicks med de. Trevligt sällskap, god mat och tjejerna hade roligt med. Busade och hade sig. Vi sov på hotell för första gången tillsammans, vilket de tyckte var spännande. Så pass spännande att det tog en hel del kraft och tid att få de att somna på kvällen där.

Kolmården i dagarna två

Efter den utflykten så var vi hemma några dagar och gjorde mest inget alls innan vi packade ihop våra saker och drog till Kolmården för 2 dagars äventyr. Spöregnade hela vägen dit, men lagom tills vi kom fram så slutade det regna och det var toppen för det innebar att det var rätt lite folk där inne. Kunde åka linbanan med safari direkt utan att stå i kö denna gång.

Efter första dagens strapatser så tog vi oss till Vildmarkshotellet som vi bokat och checkade in oss. Med facit i hand skulle vi ha checkat in innan besöket i djurparken, men nu vet vi hur vi gör nästa gång. Där slappade vi en stund innan vi tog oss till en av hotellets restauranger för middag. Buffé hade de och vi åt och drack.

Fast klockan var mycket så bestämde vi oss för att besöka hotellets bad innan läggdags. Mycket uppskattat av barnen och oss vuxna med. Kunde ju tro att de skulle somna gott efter en heldag på Kolmården plus bad, men icke. När de väl sov så sov de nog gott må jag tro.

Dagen efter var det frukost och sen packa ihop sig och checka ut för att gå in på Kolmården åter igen. Vi hade bokat en guidning hos lejonen och fick uppleva de helt själva. Eftersom vi var lite sena som vanligt så fick vi tränga oss förbi hela kön in till området.

Barnen var väldigt nöjda efter den upplevelsen och jag och Linda tyckte det var rätt fascinerande med. Mäktiga djur. Vi såg även tigrar, delfinshowen, rovfågelshowen och så blev vi nästan träffade av blixten kändes det som när ett oväder drog över oss.

Elsa var jättemodig och ville åka alla karuseller. å det var bara för mig att vara olika modig. Lilla uppskjutet kändes kan jag säga. Är knappt så jag klarar nåt som snurrar heller, vilket det mesta gör. Men bara att bita ihop.

Framåt eftermiddagen så gick vi till bilen och packade in oss i bilen och körde hemåt. Nöjda och glada med allt vi upplevt och sett.

Mellanlandning

Resten av veckan hängde vi hemma. Handlade lite, lekte i lekparker och så hälsa vi på hos farmor. På lördagen hade vi bestämt att vi skulle till Lådbilslandet med Lindas kompis Anna m. familj, så dit åkte vi. Kan säga att det var dyrt och lite ovärt att lösa lådbilsbiljett åt båda ungarna. Hade räckt med den andra biljetten, men vi hade liksom inte koll. Som tur var fanns det mycket annat roligt än lådbilar, så det gick ju bra till slut.

På kvällen åkte jag hem till syrran och hämtade deras gamla teve, då de skaffat en jättestor helt ny en. Så nu har vi uppgraderat storlek till 55″mot vår gamla som var på 40″. Det tackar vi för.

Släktträff i Kungsgården

Dagen efter bar det iväg till Gävle för att mellanlanda innan vi skulle på släktträff med hela familjen Setterholm. Alltså Lindas pappas familj. Vi stannade i Uppsala på vägen dit för att äta Lunch på Gränby köpcenter och så hoppade vi ner i plurret på Fjärran höjders bad när vi kom fram. Åter igen en hit med barnen och Elsa var hur modig som helst. Åkte till och med vattenrutschbanan själv till slut.

Sen var det dags för semesterns tredje och sista hotellvisit. Dagen efter åkte vi till Valbo utanför Gävle och gick runt där en sväng innan vi åkte till själva kalaset. Lindas kusin hade fyllt 50 tidigare i år och ville samla hela släkten för att fira. Han hade pool i sin villa så gissa vad vi gjorde? Jo, vi badade så klart.

Vi grillade och hade allmänt trevligt med förstås. Så när vi till slut skulle åka därifrån ville ju inte tjejerna det. De hade dock fått leka med kusiner, hund, badat pool, så de var väldigt nöjda och somnade rätt lätt i bilen under resan som gick till Västerås.

Där spenderade vi några dagar tillsammans innan jag behövde åka hem till hemstan och jobba en vecka, resten av familjen stannade kvar utan mig. Så på helgen passade jag på att hänga i Stockholm och umgås med vänner. Blev en helhelg med massa skoj och trevligheter.

AUGUSTI

Sen kom familjen hem och så avslutade vi med en sista vecka av semestern med att gå på bio, äta tapas och se Håkan Hellström på Stadion och sen åka till Västerås igen och fira en massa personer.

Förra helgen firade vi min sida av familjen som fuller i augusti. Var ut till Västerljung på fredagen för att fira min ena systerson och se hur han och den andra systersonen bor, då de är grannar. Snacka om Bullerbyanda. Så jävla drömmigt bodde de. Alla känner alla och ungarna kan bara springa mellan husen.

På lördagen så åkte vi till min systers lantställen för att fora hennes 50-årsdag med en hel drös med släkt och vänner. Mycket trevligt. Vi hann också klämma in att gå och se Laleh på Tele2 arena samma dag och sen en playdate med en kompis från förskolan på söndagen.

Efter ca 1,5 vecka på jobb så blev det i onsdags dags för vabb. Det slår tamejfan aldrig fel. Så den här veckan har inte riktigt varit som planerat. Blev ingen Södertäljefestival för mig och tjejerna, men var väl lika bra det.

Nu hoppas vi på en frisk och bra vecka 35 nästa vecka.

Första semesterveckan slut

Första semesterveckan slut då. Vad har vi hunnit med under denna tid? Så klart har fokus främst varit på att vänja Elsa att inte ha någon blöja och använda potta/toalett istället. Det går ganska bra om jag får säga det själv. Klart det är väl inte helt jättelätt alla gånger, men det sker framsteg hela tiden.

Sen hade vi den där slå hål i pannan incidenten, också en erfarenhet som ju kommer även om man helst vill slippa. Adrenalin, blod och en otroligt duktig tjej. Sker så himla mycket i hennes huvud nu och det sker i en sån ruskig fart att det är svårt att hänga med alltid.

Själv har jag haft någon slags afasi, där jag försöker säga något och så kommer helt fel ord och så blir det fel helt enkelt. Typ: idag ska jag äta brödrost, istället för idag ska jag äta godis. Helt bananas kan jag tycka, min hjärna vill väl ha mer semester och återhämtning än den får.

Vi besökte mamma och hängde där en eftermiddag, fått besök av min syrra idag. Linda var iväg på återbesök för sitt öga i tisdags. Fixat i förrådet gjorde jag igår, tog hela dagen då jag aldrig fick till det med två barn som hela tiden avbryter eller ”stör”. Lärde mig dock att om jag ska få något gjort, gör det på kvällen när de sover. Får liksom offra teve-tittande och slappande på soffan. Går nog inte på något annat sätt.

Grillat, lagat massa mat, diskat, städat, bytt lakan, tvättat, organiserat om garderober. Sänkt Astrids säng till botten, vilket hon inte alls gillar. Så nu har båda barnen spjälsängen på lägsta nivån. Fick även möblera om lite i sovrummet på samma gång. Bara att vänta på att Astrid ska börja lära sig att ställa sig upp i sängen. Hon kryper så gott som när som helst.

Herregud, inte undra på att man är helt slut med tanke på hur mycket som görs hela tiden. Kollar vi sen på listan med saker som behöver göras så är den låång. Men det går ju bara att beta av det som går. Projektet sälja av prylar är påbörjad, men det går lite trögt just nu. Intresset på det vi lagt ut på annons har varit svalt minst sagt.

Få ordning på arbetsrummet och klädkammaren är ju tyvärr beroende på hur det går med att rensa ut och sälja av eller lämna iväg saker. Det är lite övermäktigt i dagsläget. Men ett steg i taget får vi ta det. Vi har påbörjat det så det är bara att jobba vidare med det.

Nästa vecka ser jag fram emot att kanske åka till tippen och slänga saker som ska bort. Packa och förbereda inför färd till Västerås och sen vidare till Säfsen. Blir skönt att komma iväg och se lite annat, umgås med familj och så vidare. Kanske till och med bada nåt. Planerar att hyra cykel en dag med. Vet ju inte vad som är möjligt, men det visar sig.

Semester, inte långt kvar nu..

Nedräkningen har börjat inför årets semester och det känns verkligen att det börjar bli dags. Tempot har dragits ner, kollegorna bli färre och färre och ja, man drar väl nästan fötterna efter sig. Det känns helt okej att masa sig till jobbet om mornarna eftersom jag vet att det snart blir ett välförtjänt upphåll på fyra veckor. 

Vad som ska göras på semestern? Bara vara hemma och njuta av lilla familjen och kanske göra några utflykter, grilla med vänner, kanske åka och bada? Besöka familj och vänner, vad som nu funkar i vårt sammanhang. 

Jag borde kanske läsa och njuta av naturen mer, eventuellt träna lite också. Men vi får se, meningen är ju att det ska vara så kravlöst som möjligt så lika bra att inte planera allt för mycket. 

Viktigast av allt är trots allt att njuta av familjelivet och se hur Elsa växer och frodas. Händer ju så mycket på så kort tid. Känns redan som hon vuxit tio centimeter sen hon föddes.

Ja, nu är det dags att gå hem och sen är det bara fyra arbetspass kvar. Sköööönt! 

Bildbomb från Grekland

För att jag är trött och klockan är mycket så skulle jag bara lägga upp lite bilder, men så lätt var det förstås inte. De behövde ju redigeras för att de inte går att ladda upp annars. Sen funkade det inte ändå och så skulle jag kolla upp hur stora filerna får vara och sen försvann det jag skrivit och nu till slut så bara funkade det. Orkar inte skriva bildtexter utan ni får själva fantisera ihop vad som sker på bilderna.

Slut på semestern

För att jag skrev så fint om att semestern snart var här i mitt senaste inlägg så måste jag runda av semestern med att skriva att den nu är slut. Ligger i sängen och har lovat mig själv att börja skriva om vad som sker i mitt liv varje kväll innan jag somnar. Nåväl ska sikta på det i alla fall, sen kommer väl livet emellan och så vidare.

Har haft en bra semester och hunnit med ganska mycket. Började med en vecka i Dalarna med frun och svärmor i lite rustika förhållanden där man hämtar vatten i brunn och skiter på dass osv. Lite knott och en massa trevligt umgänge. Hann se både Mora och Venjan, Malung och Rullbodarna förstås där vi bodde.

Sen hem en kort sejour för att tvätta och och packa om för vidare färd till varmare breddgrader, charter till Rhodos med Linda. Det var ljuvligt varmt där och ljuvligt svalt när vi hade AC:n på i sovrummet, värd varenda krona. Som tur var missade vi monstervärmen i form av Lucifer. Bruna och fina vände vi hem efter en vecka. God mat, god dricka och skön

Sen när vi kom hem så varvade vi sjukhusbesök (sjuk pappa), med körlektioner och hann med att träffa lite kompisar och släkt. Ett besök på Tom Tits och sen nu i helgen var vi  Uppsala och firade att halva Lindas familj fyller år i augusti, samt även det lilla nytillskottet i familjen. Lilla söta Robert.

Snart semester, äntligen!

Hur kommer det sig att jag har semester om först en vecka? Fast nu har jag ju semester imorgon och på fredag med. Vi åker till Tyskland och spaar oss ett par dagar. Vi ska bo på http://www.ostsee-therme.de/ och gotta oss rejält. Fan vad skönt det ska bli. Sedan så jobbas det en vecka och sen är det fyra veckor med semester som gäller för denna familj. Vi ska till stugan Rullbo i Dalarna och vara lata som fan en vecka. Jag ska se ikapp massa serier, plugga teori och lägga pussel och spela kort och allt annat vi kommer göra. Kanske till och med badar i sjön.

Efter det åker vi hem några dagar och preppar inför vår resa till Rhodos. Blir en tidig sejour då planet går redan 06 på morgonen den 26/7 och sen ska vi svettas bort i medelhavsvärmen en vecka. Kommer bli underbart. Äta gott, sola och bada. bara njuta av livet och slappa. Sen när vi kommer hem ska jag köra en typ av intensivkurs för att komma närmare körkortet. Var iväg igår till körskolan och köpte ett paket. Så blir typ 11 körlektioner på en vecka så får vi se hur nära jag kommer ett körkort. Körskoleläraren vill att jag ska kämpa på hemma, men jag vet inte när det ska hinnas med.

Jag hoppas verkligen att de här fyra veckorna ska ge mig ro och vila och se till så att jag känner mig mer laddad att återvända till jobbet efteråt. Men vi får se. Har varit lite tufft senaste tiden, men tror det kan ordna sig. Åter igen vi får se. Det ska bli jäkligt skönt i alla fall så mycket kan jag verkligen intyga och hör sen..

Nu jobba resten av dagen sen kör vi mot Tyskland inatt.

photo credit: ancasta1901 Passo_del_Lupo_10 via photopin (license)

Semesterdags äntligen!

2016-07-19 14.34.10 2016-07-19 14.34.15
2016-07-19 15.48.21 2016-07-19 16.13.55

Redan i semestermode efter några dagar efter det blivit semesterdags, har lyckats sova ut och se på serier och inte gjort något alls igår. Skönt att det är semesterdags. Idag har jag träffat en kompis och hängt lite, sen får drog jag och tränade efter det. Såå skönt att bara ta dagen som den kommer. Sen imorgon blir det lunch med en kollega och häng i park med vindrickande. Och vädret ska arta till sig, alldeles lagom till min semester!

Min flickvän(!) har åkt till Kuba i två veckor så det gäller att ha saker för sig så det inte blir så ensamt. Har en del projekt att fixa med också så lär inte gå sysslolös direkt. Träna, röja hemma med både papper och prylar och gamla kläder. Lite hemsidestuff och annat smått och gott. Sen har vi förstås alla serier som jag ligger efter med.

Nu låter det som att jag inte kommer slappa och ha det skönt, men jo det kommer jag hinna med också. Vad gör ni på semestern? Någon som vill hitta på något? Jag har ju inte jättemycket för mig. Så jag kan tänka mig lite häng här och där. Lite tajt med pengar till på måndag dock. Men det finns så mycket men kan göra som inte kostar något.

Sen fick jag veta en sak idag som gör att jag undrar om någon där ute vill sända mig en signal om att ta tillvara och njuta av livet och att finnas. Återkommande jävla skit hela tiden, när räcker det liksom? No más! Nu verkar det ju som att det kommer gå bra, men ändå, blir så oändligt jävla less och trött.

Nu ska jag försöka komma i säng hyfsat så jag är pigg och kan cykla till Huddinge för den där lunchen imorgon. Ska faktiskt bli rätt skönt att sova tidigt fast jag inte behöver gå upp tidigt.