A brighter future?

En sociolog har framtiden för sig.

”Sociologi handlar om individen och samhället och relationen däremellan”

”Sociologi är studiet av sociala relationer och processer, människors möten i vardagen, livshistoria och identitet. Sociologer intresserar sig för frågor om makt- och könsrelationer, arbetsliv och ledarskap, social ojämlikhet, etniska relationer och konflikter,
ungdomskulturer, utbildning, massmedier, sociala rörelser, familj, barns utveckling, brottslighet, boende, välfärdsstaten, vård och omsorg med mera. Sociologisk kunskap bidrar ofta till förändring. Forskningen försöker förklara människors handlande men också förhållanden i samhället. Sociologiska analyser ger ofta nya insikter om sådant vi tidigare tagit för givet.”

Till alla er som undrar vad jag sysslar med. Jag är väldigt intresserad av att förändra samhället. Hela det tänk jag har kan kopplas till det här med förändring. Jag ser det som en ständig utveckling mot nyare och bättre samhällen. Vårt samhälle anser sig vara så civiliserat och kommit så långt, men jag vet bättre. Det finns väldigt mycket som kan bli bättre med hjälp av kommunikation, informationsspridning och delaktighet. Det är när vi inte engagerar oss i vårt samhälle som det blir sårbart. När vi blir undanhållna information tas vår delaktighet ifrån oss och en slags apati uppstår, vilket leder till ett bristande samhällsengagemang.

Jag känner mig upplyst, min utbildning leder någonstans. Nu ska jag bara finna vart den pusselbit som jag börjar bli, passar in.

Sunday in my mind

Fantastiskt kompetent sittning igår, jag var för en gångs skull i fas med resten av sällskapet, mestadels av tiden iaf. Så det var grymt kul. Sen att rösten sprack och huvudet höll på att sprängas i miljontals bitar, ja det kommer med det roliga. Jag var inte ens i närheten fullast, tog det i lagom takt och mängd vilket jag är svårt nöjd med.

Idag sov jag till 12.30, sen ringde fröken Rifall den yngre och föreslog en bakispizza. Mötte upp henne och Rödheten på Amore <3 Där jag beställde en gyrosrulle, denna åt jag upp halva av och sedan gick jag och bar på den runt halva centrala Västerås. Shoppade ett par manchesterbyxor och ett par jeans på h&m, mycket behövligt minsann. Blev även en tank top och tre par kalsonger i gråa nyanser, så nu har jag samma kalsonger i gröna nyanser, blåa och gråa. 😀 Så fördelaktigt. Just nu läser jag inledningen till Att uppfinna det politiska, av Ulrich Beck. Mycket intressant läsning faktiskt. Sociologi is the shit!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

Ut på äventyr

Om en timme drar jag till Stockholm för att åka på nåt IM-relaterat, har förstås inte ett minne av vad det handlade om. Men det visar sig. Ska bli trevligt med en gratisresa till huvudstaden. Härligt med vackert väder också. Imorgon börjar den sista kursen i blocket Sociologi 31-60. Den där satans uppsatsen lämnades in kvart elva igår kväll. Hoppas den är bra nu. Jag ska inte tänka en tanke på nästa kurs förrän imorgon.

Ciao.

Lägesrapport 12 mars

En liten lägesrapport kanske?

Ja, f.n. så sitter jag och pluggar, känns ganska bra. Håller på att avsluta den seminarieuppgift som jag legat efter med. I eftermiddag ska jag tvätta och skriva den som är tills imorgon. Så studierna är någorlunda under kontroll. Jag borde kanske läsa lite mer men ja.. det bruka ordna sig. Tröttheten från tidigare dagar har blivit bättre, fast just nu är jag väldigt trött.

Det är mycket med skola och sådant. Jag har dock själv valt att läsa två kurser parallelt. Samtidigt som jag väljer att engagera mig på kåren, med IM osv. Men priset är väl att jag är tröttare än vanligt. Som nu resten av veckan:

Torsdag fm: föreläsning miljö & politik, em: seminarie om kön i sociologin, kväll: gå ut på kåren
Fredag: ledig hela dagen fram till 17.00, då jag ska infinna mig på kåren för att slava specialpub för första gången i mitt liv.
Lördag: sova ut, gå på stan och köpa nåt alkoholhaltigt att dricka, sen iväg på matgrej innan det stora hallaballot.
Söndag: Slava taco, från att jag orkar ta mig till kåren, tills vi är klara.

Ska man plugga med? Vadå? 😛 Nej, men jag kommer hinna plugga massor efter den här helgen, måste koncentrera mig på studierna efter den. Typ läsa böckerna och kanske fatta något så jag kan klara tentorna.

Den där ångesten

Den kom krypande på en gång när jag kom till skolan idag och skulle försöka mig på att skriva klart uppsatsen. Kände att nej, det här går inte, det sitter för långt inne. Alltså har jag lagt ner. Gick direkt efter att ha varit hem och lämnat ryggan med dator och prylar, till bibblan och lånade två av böckerna vi ska ha till nästa kurs, Sociologi 31-60. Tror att det känns som en kompensation för mitt ”misslyckande”. 🙂

Men som jag ser det ur ett worst case scenario, så är det mest att jag inte kan tillgodoräkna mig hela blocket och att jag missar 7,5 hp. Som jag kommer ta igen nu i vår då jag läser en extra kurs. Jag kan också skriva klart uppsatsen i vår. Med lite mer handledning kan jag nog få det att klaffa, kanske till och med hittar någon som vill skriva ihop med mig.

Sen vill jag börja ta det här med att läsa kurslitteratur på allvar. Jag vill göra så gott det går denna gång. Så det ska jag göra, ska avsätta minst en timme om dagen till detta. Om inte mer. Med början idag efter att jag varit och tränat. Har tjuvstartat nu när jag väntar på signalen att det är dags att börja röra sig mot friskis.

Intressant?

Mitt liv i stora drag

Född 28 september 1979

1986-1995 Grundskola (Brolundaskolan, Hovsjöskolan, Högbergaskolan)

1995-1998 Gymnasiet Samhällsvetenskapliga programmet, samhällsvetenskaplig inriktning. (Täljegymnasiet)

1998-1999 11 månaders militärtjänstgöring som bevakningsman. (KA3 samt Berga Örlogsskolor)

1999-2000 Stensunds folkhögskola. Allmän linje psykologi.

2000-2002 Nackademin. Webbteknik.

2002-2006 AstraZeneca, jobbat med lokalvård i olika former. Inhyrd och anställd.

2006-2009 Mälardalens högskola, Beteendevetenskapliga programmet inr. Sociologi. (Västerås)

Läxan

Jag måste bättra mig snarast med mitt bloggande, det går neråt dramatiskt. Kanske ska tagga mina inlägg lite bättre, men jag har inte orkat engagera mig. Känns lite fånigt liksom. Men idag är det i alla fall söndag och jag ska plugga. Skriva min tredje seminarieuppgift i den här kursen. Sen är det bara två kvar och själva hemtentan, som består av ett antal frågor om jag förstått saken rätt.

Ska läsa lite mer så jag kan svara på frågorna, det är liksom inga små frågor, man ska i princip svara på frågor som förklarar vissa skeenden i samhället, man kan egentligen bara göra kvalificerade gissningar. Men det duger som underlag för diskussion. Vilket det hela egentligen är till för.

Nu har jag fått i mig frukost och ska sätta igång och filosofera fram något bra om familjer och städer och hur den förändring som skett har påverkat dessa.

Andra bloggar om: , , ,