Springa på en tisdagkväll

medium_4146016291
photo credit: kaneda99 via photopin cc

För andra gången på två veckor var jag ute i löparspåret för att springa med min blivande sambo. Tanken är att det ska bli ett återkommande element i vardagslunken. Just idag så kändes det oerhört tungt, men jag hade ingen bra dagsform över huvud taget. Ont i knäna, ont i låren, ont i benhinnorna och till slut ont i korsryggen.

Tog mig flåsandes igenom ett pass på ca 3,7 km inkluderat en paus på ett utegym i Björkhagen där det blev lite olika övningar såsom marklyft, stående latsdrag, axelpress,bänkpress osv. Lagom slut på färden tillbaka var jag allt.

Rent spontant känner jag att löpning eller att springa är grymt jobbigt och m,est gör ont i dagsläget, men samtidigt vet jag att jag behöver komma i form och det kommer vara plågsamt i början. En måste ju starta någonstans och jag var för övrigt inte i någon toppform till att börja med när vi begav oss ut i spåret. Huvudvärk och trötthet plågade mig, men det kändes ju faktiskt bättre efteråt.

En resa har påbörjats och jag hoppas kunna vara med och springa några 10-km lopp till sommaren. Jag vet ju att jag kan gå emellanåt när jag gör en sådan grej. Söder runt, Midnattsloppet och Tunnelloppet är tre kandidater för anmälan. Vi får se hur det blir med det, men vore ju skoj att i alla fall genomföra ett lopp.

Jag har kört Blodomloppet och Bellmanstafetten förut, men de är på 5 km. Mitt rekord på milen är ca 53 minuter, men det var 15 år sen och 17 kilo sedan så jag misstänker att jag inte riktigt har den tiden i mig numer. Men med lite träning så kan det gå att komma under timmen i alla fall.

 

 

Hänga i soffan

medium_98295096
photo credit: Usonian via photopin cc

Okej, jag ska erkänna, jag var tvungen att fuska lite. Är så ur gängorna nu när det kommer till att vara regelbunden bloggare att jag missat två dagar redan. Men jag har publicerat två inlägg här nedan som fick fylla upp de två dagarna. Idag blir det ett kortare inlägg om vad jag har för saker för mig senare ikväll.

Sitter just nu på jobbet och efter det ska jag till Naturskyddsföreningens rikskansli för årsmöte, dags att bli omvald till styrelsen efter att ha suttit en mandatperiod på två år. Ska bli spännande att se vad det är för personer som valberedelsen har vaskat fram som förslag för att fylla de poster som blir lediga.

Utöver kryssningen i helgen så har jag varit hurtig och umgåtts med vin och trevligt sällskap. Efter jag kom i land så begav jag mig mot Skärmarbrink men fick veta att jag var lite tidig, så jag tog och käkade lite sushi på vägen. Sen till lägenheten och inspektera och hänga. Mycket bra snack, helt fantastiskt bra faktiskt. Bådar gott inför framtiden.

Sov över på soffan som så många gånger förr och masade mig hem för lite ombyte, dusch och annat. Sen tog jag mig ut till Abrahamsberg för att hämta cykeln jag köpt. Den fungerade bra, tog mig sträckan Abrahamsberg-Skärmarbrink på ca 45 minuter, en mil drygt.

Svettig och slut möttes jag av ska du med och springa, visst kör hårt liksom. Så det blev även ca 6 km gå/löpa i söndags. Var rätt skönt att sjunka ner i soffan när jag väl kom hem.

Igår efter jobbet så blev det mest soffan också om jag ska vara ärlig. Hade en massa serier att kolla ikapp, vilket jag inte ens hann med. Men sådant är visst livet ibland.