Kärlekens teori, eller hur jag funderar.

Vad är det som gör att vissa aldrig finner kärlek? Är det bara inte meningen, gör de något fel? Jag funderar ibland över saker som dessa. Jag har massor med teorier och funderingar kring detta, men det finns liksom inga svar. Det kan vara vilket som helst, eller så är det en eller flera saker som gör att det aldrig blir rätt.

En dag som denna, då vädret är grått och det blåser och regnar kan man känna sig ensam som fan. Nu är jag inte på det humöret att jag sitter och känner efter, men andra dagar är värre. Försöker att inte tänka på det. Går rätt bra på något sätt. Är ju ganska van nu. Har inte haft ett förhållande på ungefär 6 år och då är ensamheten det enda man känner till.

Jag har förvisso i stort sett gjort ett aktivt val att inte utsätta mig för saker som kan såra mig och det har i slutändan lett till att jag inte träffat någon. Sen ser det väl ut därefter. Det är ju en teori, en annan är att tjejer just ain’t that in to me. Men så behöver det inte heller vara. Jag kan vara blindare än en fladdermus, påverkad av min mindre bra självkänsla.

Nej, nog nu, ska iväg och äta taco.

Glädje eller prestation?

Igår var en bra dag, satte mig i skolan och skrev en hel sida efter att jag varit på kåren och käkat tacos. Tacon var lite stark kanske, men annars var det trevligt. Sen på kvällen fortsatte jag lite smått med att pilla med PM:et, men till slut var jag så trött i både huvudet och ögonen att jag bestämde mig för att lägga mig tidigt och fortsätta med det idag. Vilket jag gjorde. Var ganska så skönt att somna vid 23.30 för en gångs skull.

Gick upp 08.00 och tog en dusch, för att sen bädda och så käka lite. Nu sitter jag här och ska pilla mer på arbetet, det måste bli klart idag, annars får jag inget betyg. Har kanske 4 sidor kvar att skriva, men jag tror att när jag skrivit klart teoridelen så ska det nog flyta på rätt bra med analys och diskussion.

Har även börjat med att bedöma hur jag upplever det jag gör under dagarna, för att se så jag inte gör saker jag inte mår bra av. Allt för att förbättra min vardag. Skriver som en dagbok i min kalender där jag skriver hur mycket glädje eller prestation något känns som. Om det är för mycket prestation och för lite glädje så borde jag välja bort det.

Better get to it.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Intressant?

Taco i solen

Nu går det mycket bra tror jag, det blir ju inget underverk, men det blir någorlunda acceptabelt, kommer nog få fixa till lite saker, men det är som sig bör. Jag är nöjd bara jag får in ett någorlunda klart arbete tills imorgon. Tyvärr kunde jag inte följa med ut till björnön och njuta av det underbara vädret vi har idag. Men jag fick iallafall äta taco ute i solen på lunchen, så nu ska jag väl klara resten av dagen.

Lägesrapport 12 mars

En liten lägesrapport kanske?

Ja, f.n. så sitter jag och pluggar, känns ganska bra. Håller på att avsluta den seminarieuppgift som jag legat efter med. I eftermiddag ska jag tvätta och skriva den som är tills imorgon. Så studierna är någorlunda under kontroll. Jag borde kanske läsa lite mer men ja.. det bruka ordna sig. Tröttheten från tidigare dagar har blivit bättre, fast just nu är jag väldigt trött.

Det är mycket med skola och sådant. Jag har dock själv valt att läsa två kurser parallelt. Samtidigt som jag väljer att engagera mig på kåren, med IM osv. Men priset är väl att jag är tröttare än vanligt. Som nu resten av veckan:

Torsdag fm: föreläsning miljö & politik, em: seminarie om kön i sociologin, kväll: gå ut på kåren
Fredag: ledig hela dagen fram till 17.00, då jag ska infinna mig på kåren för att slava specialpub för första gången i mitt liv.
Lördag: sova ut, gå på stan och köpa nåt alkoholhaltigt att dricka, sen iväg på matgrej innan det stora hallaballot.
Söndag: Slava taco, från att jag orkar ta mig till kåren, tills vi är klara.

Ska man plugga med? Vadå? 😛 Nej, men jag kommer hinna plugga massor efter den här helgen, måste koncentrera mig på studierna efter den. Typ läsa böckerna och kanske fatta något så jag kan klara tentorna.

Lördag

Idag har jag tvättat, vaknat jävligt sent, missat att handla tacosprylar med de andra och varit hos optikern. Pratade just med några från min familj i telefon. Just nu har jag även en brutal träningsvärk efter att ha kört hyfsat hårt tre dagar i rad efter att inte ha tränat knappt alls innan. Så det är lite stelt idag.

Fick veta att jag inte kan få endagslinser hos optikern, för det finns inte för de med mina synfel och styrkor. Crap, vad fan då. Sen kollade jag upp om det var något fel på min glasögon då jag haft en molande huvudvärk i över en månads tid. men jag antar att jag överanstränger ögonen med att titta på en dataskärm hela tiden.

Nu måste jag hämta min tvätt.