Återhämta sig är en lyx

Nu har det gått ett tag till sen jag jag skrev något här. Eller ja, det var väl ungefär en vecka sedan ganska exakt.. Behövde återhämta mig.

Jag var rätt slut även i måndags, det slutade med att jag gick hem vid 14-tiden redan och var hemma både tisdag och onsdag för att försöka vila upp mig. Hade sällskap av en mindre pigg och lika huvudvärkande fru. Det var bra att återhämta sig lite för att orka med allt som sker i livet.

Under hela 2017 som varit ett år att minnas av både bra och dåliga orsaker så är det väl så att det blivit väldigt mycket av det hela. Vi kunde konstatera att det egentligen varit alldeles för mycket med flytt och förlust av två fäder, missfall och oro över allsköns saker kopplat till dessa saker.

Även om det inte känts så har det tagit ut sin rätt och när det blev inflammation av tandkött och huvudvärk tillsammans med två rätt tuffa dagar på arbetet så kändes tyngden av hela året på något sätt.

Så vis som jag är tog jag mig själv i kragen och var hemma istället för att ”kämpa på” som alldeles för många gör. Jag är tacksam att jag kan göra det och förstår att inte alla har den lyxen. Tänk på alla ensamstående, alla som inte har ekonomin som tillåter dem att vara hemma sjuka eller vila upp sig när det behövs. Ja, fy fan säger jag bara.

Sen jobbade jag torsdag och fredag och ja vad säger man. Viktigt att kunna släppa kontrollen som jag i och för sig redan vet, men ändå behöver bli påmind om. Fredag kväll så tog vi det lugnt och köpte med oss mat hem från lokala kvarterskrogen. Rätt okej mat faktiskt.

Igår hade vi en hel lista med saker att hinna med och vi hann med allt utom en grej. Hämtade ut babyboxar över halva Södertörn  då vi nu påbörjat förberedelserna inför det stora som sker i maj. Vi skulle testa barnvagnar med, men bemötandet i den butiken var lite sådär så vi orkade inte. Däremellan svängde vi förbi Pinchos för att äta god mat. Åt den godaste pannacotta jag ätit, med smak av Baileys.

Avslutade lördagen med bio och Heron city. Bion var bra, men var dumt att gå på en lönehelg, så mycket folk. Vi såg Downsizing med Matt Damon och även Rolf Lassgård i en av rollerna. Tänkvärt och lite småroligt och underhållande, en 6 av 10 fick den av oss.

Idag har vi mest fixat här hemma med köket och snyggat till. Nöjda blev vi och nu hoppas vi på att det blir kontakt med både rörmokare och målare för framtida projekt här hemma under veckan eller snar framtid.

Alltid något att se fram emot.. nu hoppas vi att jag lyckats återhämta mig denna helgen.

En sån intensiv vecka

16745039139_a9a0f1b52e
Och så sitter jag här och ugglar som aldrig förr. Har haft en ganska intensiv vecka med inslag av diverse aktiviteter mest varje dag. Igår så bjöd jag Perra på lite tapas, tyckte han behövde komma ut lite då han jobbar extremt mycket och inte har tid eller ork till så mycket mer. Så det var ju rätt bra  och gott framförallt. Sen gjorde jag en så kallad bra gärning genom att fylla på mitt SL-kort på centralstationen igår. All deras försäljning gick igår till Rädda barnen, vilket alltid behövs och jag fick ju ut nåt av det med, dubbelvinst med andra ord.

I tisdags gjorde jag något så knasigt som sprang 5-6 km och gjorde en massa krångliga och jobbiga övningar på färden, alltså ett crosspass med Friskis. Fy fan vad jag flåsade stundvis. Men jag gjorde det!

I måndags åkte jag hem och hjälpte mor och far med gräsmatteklippning. Klippte visst av förlängningssladden med av bara farten men det fixade farsan utan några större problem, han kan han, som sagt.  Nu till helgen ska jag mest chilla och fixa med lite olika projekt och framförallt sova ut. Det har slarvats något enormt med sömnen denna vecka. Inte bra alls.

Bio blir det imorgon och så får vi se vad mer som kan tänkas göras. Kanske träna lite med. Ja, det var en kort rekapitulering av den närmaste tiden. Har inte varit så aktiv när det kommer till att skriva här men det är för mycket skit som händer i världen och jag känner inte riktigt att jag kan få ner något vettigt på pränt så att säga.

På jobbet har det varit full rulle och jag har presterat över förväntan denna vecka, så jag ska försöka ta in allt bra som jag gjort och ge mig en rejäl klapp på axeln och applådera mig själv. Även om framtiden är lite oklar just nu, så vet jag alltid att jag gjort mitt bästa denna vecka.

Det som är värst i mitt jobb är när jag själv inte kan styra över saker och ting, att kunna hantera det är nog det som varit min största utmaning. Till stor del kontrollbehov, men mest ett behov av att kunna släppa saker och känna att man slutfört. Inte helt vanligt i mitt jobb.

photo credit: Applause – 84/365 via photopin (license)