Ska Kårobligatoriet bort?

Det vill tadriendra veta vad jag tycker om. För att vara ärlig har jag inte funderat särskilt mycket på det ämnet. Men det låter ju onekligen positivt och jag vet att det ur ett liberalt perspektiv är att föredra. Personligen håller jag väl med, med några få reservationer. Att betänka är ju hur pengarna ska komma in istället. Vilket jag hoppas och tror att Leijonborg och co utreder ordentligt och finner en hyfsat smart lösning på.

En annan bidragande faktor till att jag tycker det är positivt är att det kommer påverka hur studenter ser på Kåren. Mer ansvar för verksamheten kan leda till nya tankesätt och utveckling av alternativa tillvägagångssätt, som de även nämner i AB:s artikel.

Men det är samtidigt en risk man tar. Vad är det som säger att det kommer finnas alternativ finansiering så att Studentkårerna i landet kan fortsätta med sin verksamhet? Eller att dessa alternativa tankesätt kommer igång? Det är väl förmodligen det som ska utredas lite till. Som sagt. Det är inte direkt någon enkel fråga rent praktiskt. Rent principiellt är det däremot enklare.

Men frågan är var man drar gränsen. För A-kassan är ju inget tvång i dagens läge, men däremot vill man ju införa en obligatorisk a-kassa. Där blir det hela lite motsägelsefullt. Detta är Socialdemokraten Roger Jönsson snabb att konstatera. Frågan är som vanligt pengar och hur man ska locka folk att stanna kvar i fack och i Studentkårerna, utan att de ska behöva betala allt för mycket. Det ska vara värt det. Samtidigt som man ska ha ett val. Det tycker jag är viktigt. Tvång är aldrig bra.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I am the first of me.

På gott och ont är jag mig själv. Jag kan inte vara något annat. Du får tycka precis vad du vill om det. Jag kanske skriver det här för att hävda mig. Eller så skriver jag det för att jag känner så starkt för just denna känsla. Att jag är unik på ett sätt som många andra inte är. Jag gör inte allt för att passa in. För att inte sticka ut på ett besvärligt sätt. Jag är irriterande och skum.

Jag kan hantera det oftast. Att få lite skumma blickar och halvhårda pikar om saker jag gör som kanske inte andra gör. Vill jag göra saker som jag gör dem så gör jag dem oftast. Det är inte något tvångsmässigt beteende som gör att jag känner att jag måste utmärka mig. Tvärtom. Jag tänker inte på det.

Jag säger och gör många saker utan att fundera längre än till vad som kommer efter. Vad jag ska göra efter. Om ens det. Mycket bara sker. Ibland blir det kul, ibland blir det patetiskt, ibland blir det ingen reaktion. Men jag söker inte efter någon reaktion, inte mer än kanske något slags erkännande av att jag sagt något. Får jag noll respons brukar jag känna mig lite osynlig.

Fast det kan ju vara så att det jag sagt är helt irrelevant för den jag pratar med, eller så fattar de inte att jag tilltalar dem. Kan vara lite otydlig ibland. Jag är medveten om det mesta som pågår när det gäller mitt samspel med omgivningen. Vet inte om alla är medvetna om det. Kan känna ibland att de liksom klassar mig som obetydlig, att jag inte tar åt mig eller har någon reaktion.

Medans det andra gånger går hur bra som helst att få fram mina tankegångar och att få bra och rätt, förväntade reaktioner. Detta sker oftast med personer som jag känner mig som mest trygg med, de som jag inte behöver bry mig om vad som än sker. Nästan.

De som fattat mig.

Skönt med sådana människor.

Måste börja uppskatta dem mer och sluta söka efter samma sak hos de som inte fattar, eller som stör sig på det. Accept or move on.

I hear a voice inside, it’s calling to a scream. I’m not the next of them. I am the first of me.

Det är över nu.

Så kom inte hit och pissa på min jävla parad, motherfucker!

Ja, nej, kanske inte. Helgen är över. Alltså är mitt liv över för denna gång, för nu är jag så gott som p a n k. Fan vad oekonomisk man ska behöva vara då. Ska det vara nödvändigt kanske? Kanske det ja. Jag har iallafall haft trevligt och fått saker för de surt förvärvade örena som jag slösat.

I fredags fick jag mat, träning och lite relax för ca 250 kr. Var det väl värt antar jag. Igår fick jag en pizza till lunch, inträde till indieravet, samt en 5 cider för priset 220:-, inte så illa ändå. Mmm nej, nu blir det väl dags att styra upp hemmafest snart. Det är ju billigare. Om man nu inte går på Kellys eller liknande pubar med 0 kr i inträde och inget garderobstvång.

Å andra sidan klarar jag mig utan. Fast jag är nog lite pepp på mer fest i närmaste framtiden. För jävligt att jag inte har ett jättebra roligt och välbetalt jobb då. Men mitt jobb duger i krig liksom. För att avsluta och så ska jag väl säga att jag verkligen älskar att gå upp 04.45 varje dag. Hence no life. Ja, förutom pengabristen och att jag bor i jävla slöddertälje och inte har knappt några polare här.

Nu ska jag gå och stupa.

she said

”När jag ser all den ondska som vi människor släppt lös..”

Älskat utan tvång.. ja.

Under ytan kan en god själ förgås.

Idag fredag, jobba till 21.45 typ. Sen då? Vet vad jag skulle vilja, men aja..
Måste bara ner på stan och köpa sl-kort först. Så jag kan ta mig till jobbet.
Imorrn åker jag och ett gäng andra på kryssning. Ska bli riktigt trevligt. Sen är det nattvecka och så kan jag ju se på Oscarsgalan, wohoo! Blir fjärde året i rad jag ser på det live. Härlig trend. Fast jag hörde att de kommer tona ner det rätt rejält pga världsläget. Kul liksom.. Vilken jävla värld vi lever i.

Nej, om jag skulle ta och äta nåt och traska ner på ”stan” 🙂

illamående…

Jag förstår inte vad det är för fel på min mage. Har mått illa varje gång jag ätit i en veckas tid. Och det kan ju inte vara bra? Kan det vara för att jag äter för oregelbundet, för snabbt eller nåt? Hursomhelst är det obra. Jag är ju inte gravid…hur skulle det gått till och vem skulle ha inseminerat mig 😛 Jag kan inte ha anorexia eller bulimi, för de symptomen har jag inte. Jag har ju inga tvångstankar ang. min vikt och jag har inga nervösa besvär i den riktningen. Jaja, nog med detta spekulerande. Kanske får börja äta regelbundet, har ju bara ätit två riktiga mål mat sen i torsdags.

Igår sov jag hos Jessica, var kallt, trångt, obekvämt och rätt mysigt ändå 🙂 Förutom att jag mådde illa efter våra egenlagade makaroner och köttbullar, som jag för övrigt ska äta till lunch med. Tuggar tuggummi nu så att jag ska bli hungrig!

Efter skolan ska jag till lägenheten och FAN om han inte har fixat den då, då vetefan vad jag gör, eller vad min syrra och hennes sambo gör! Stryk får han nog då. 🙂 Jag vill ju fan ha min lägenhet nu! Och så vill jag flytta saker dit…*grr* Tröga människa!!

Inget vettigt gjort idag heller, försov mig och skit. Sprang genom halva Sigtuna och blev genomblöt i halvvaket tillstånd, sånt suger. Nu vet jag inte vad jag ska skriva om mer, fattar inte hur de som skriver typ hur mkt somhelst gör…vill ju oxå kunna det!