Ska Kårobligatoriet bort?

Det vill tadriendra veta vad jag tycker om. För att vara ärlig har jag inte funderat särskilt mycket på det ämnet. Men det låter ju onekligen positivt och jag vet att det ur ett liberalt perspektiv är att föredra. Personligen håller jag väl med, med några få reservationer. Att betänka är ju hur pengarna ska komma in istället. Vilket jag hoppas och tror att Leijonborg och co utreder ordentligt och finner en hyfsat smart lösning på.

En annan bidragande faktor till att jag tycker det är positivt är att det kommer påverka hur studenter ser på Kåren. Mer ansvar för verksamheten kan leda till nya tankesätt och utveckling av alternativa tillvägagångssätt, som de även nämner i AB:s artikel.

Men det är samtidigt en risk man tar. Vad är det som säger att det kommer finnas alternativ finansiering så att Studentkårerna i landet kan fortsätta med sin verksamhet? Eller att dessa alternativa tankesätt kommer igång? Det är väl förmodligen det som ska utredas lite till. Som sagt. Det är inte direkt någon enkel fråga rent praktiskt. Rent principiellt är det däremot enklare.

Men frågan är var man drar gränsen. För A-kassan är ju inget tvång i dagens läge, men däremot vill man ju införa en obligatorisk a-kassa. Där blir det hela lite motsägelsefullt. Detta är Socialdemokraten Roger Jönsson snabb att konstatera. Frågan är som vanligt pengar och hur man ska locka folk att stanna kvar i fack och i Studentkårerna, utan att de ska behöva betala allt för mycket. Det ska vara värt det. Samtidigt som man ska ha ett val. Det tycker jag är viktigt. Tvång är aldrig bra.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gå på kurs?

Folkuniversitetet
skickade hem sin katalog till mig idag. Det var inspirerande. Jag har en hel del fritid att utnyttja på ett bra sätt och varför inte komma ut och möta lite folk efter arbetstid också? Funderar på antingen lite streetdance, som jag tycker vore hur häftigt som helst. Jag har hållt på med en del sånt i mina dagar och jag vet att jag kan moves och har rytmen i kroppen. Lika bra att börja med en grundkurs ändå? Kostnaden för en sån kurs är 1200 för 10 veckor. Det är alltså 120 kronor i veckan, vilket inte alls är farligt. 120 kr/tillfälle. Varför har jag inte gjort något sånt här förut? Kanske var det skiftgången. Kanske var jag för feg för att våga mig på att testa kurser helt själv. Men nej, inte nu. Kan inte vara värre än att börja skolan, eller ett nytt jobb. Och det har jag gjort förr och det har gått bra. Måste bara veta hur det ska betalas. Just det, ska ju sälja av lite aktier till soffköp, de kan jag använda. Nu anmäler jag mig.

*überglad*

Idag är sista dagen, sen är jag lediiiig i flera dagaaar!!! Och då ska jag bo hos min sötnooos! Undrar om hon också är ledig dååå! Antagligen iiinteeee! 😉 Ska göra klart ett antal sidor åt Pacific Challenge. Jaaa, det går väl bra, mest html dårå.

Var hemskt jobbigt att ta sig upp i morse. Fick ta ett par varv i lingonskogen. öhm, somna nästan när jag la huvudet på köksbordet, är man trött då?

Nu funkar det inte här, varför vet jag inte, orkar liksom inte rota reda på det heller. Skumt är det iaf. Jaha, missade jag det… 😛 Nu skojar min ”chef” med nån på telefon. Säger att här jobbar vi till lunch…jag som trodde jag skulle få gå hem då 😛

Mer mat åt mig och de stackarna som svälter förstås!

Tänk på Jessica så att det går bra på hennes intervju på en folkhögskola hon sökt. Det gör jag! 😉

Fan, för mer än ett år sen ville jag flytta hemifrån, jag har fortfarande inte gjort det. Hur bra är det på en skala…? Men, iofs så snacka jag med min syrra som bor i Malmö, igår. Har velat ringa henne ett tag angående hennes lägenhet här i Södertälje, men känt mig så dum.

Jag skulle ju inte ringa annars, jo, det skulle jag, men iaf så snacka vi om hur allt gick och sådär. Självklart vågade jag inte ta upp det här med lägenheten. Morsan ringde efter vi snackade och sa åt syrran vad det var jag ville snacka om.

Nu är det iaf så att om hon kommer in på socionomlinjen på Stockholms universitet, så ska hon bo i lägenheten själv. Men annars får jag nog bo där från och med augusti eller nåt. Ska bara se till att ha råd med.

Ska träffa Jessi 16.05…har laddat upp en ny bild, bra bild på min tungpiercing. Och så har jag snart/nu 4700 inlägg. =)