Den slappa ledigheten

medium_3805084966
Just nu är jag fast i vad jag skulle vilja kalla den slappa ledigheten, något som borde vara något rätt positivt. Anledningen till att jag inte är helt nöjd med detta är att jag känner mig oproduktiv samtidigt som jag blir väldigt slö.

Var tvungen att ta med min laptop ut i soffan för att kunna få ro att börja skriva detta inlägg. Skulle börjat för flera timmar sedan, men jag har fastnat med allt från Upworthy (tårdrypande filmklipp om diverse viktiga ämnen) till Facebook med dess tusentals distraktioner.

Har tagit mig till ett café för att se om det kan öka min produktivitet, får hoppas att detta ställe som jag hittat fungerar.. Finns förstås även det stället som jag käkade med Madicken på i våras som hade wi-fi och utsikt över Götgatsbacken..

Munken tror jag minsann det hette.. ska undersöka saken vidare vid ett annat tillfälle..

Mina mål för dagen är att komma iväg och fixa min andra sko i kartongen, då jag bara fick en med mig vid inköpet och sen att träna med Lena vid 19. Utöver det ska jag sitta här på Bagel Street Café och vara produktiv. De har goda Bagels, eluttag och framförallt gratis wi-fi, ypperligt i mitt tycke. Sen att det är nära till både Stadium och gymmet skadar liksom inte.

Jag ska dels styra upp lite rutiner och söka fram lite information om saker till ett projekt. Sen ska det förhoppningsvis bli lite ordning på torpet. En annan viktig del är att börja sondera efter samarbetspartners. För efter diverse försök att själv rodda mina projekt har jag insett att det krävs mer drivkraft och tankeutbyte än bara mellan mina respektive hjärnhalvor för att komma vidare.

Så om du läser det här och tänker att det låter intressant, kontakta mig och fråga vad för projekt det är som jag har upp min ärm så ska jag återkomma med information. Maila på randlerse@gmail.com

Ska även skapa mig en peppig playlist så jag får extra energi.. måste nog göra en att göra lista så jag inte slarvar iväg allt jag ska göra.

photo credit: Tambako the Jaguar via photopin cc

Be a man

medium_108664273

photo credit: madamepsychosis via photopin cc

The Mask You Live In – Official Trailer

From the team behind ”Miss Representation,” ”The Mask You Live In” explores America’s narrow definition of masculinity and the harm it causes boys and men. B…

Den här videon säger rätt mycket. Titta på den, gärna flera gånger och säg vad du tycker och hur du tror att innehållet i den har påverkat dig och ditt liv. Jag får en fet klump i magen av den och börjar gråta, så mycket kan jag säga.

Sen blir jag arg och tänker varför ska det behöva vara så? Varför ska vi slängas in i mallar som absolut inte är till för alla, som kommer att handikappa och har handikappat generationer av människor.

Hur kan vi sluta med att säga till killar att vara en man och sluta fåna dig osv, det leder bara till massa ont. Jag har hört det mesta just för att jag inte anpassat mig och betett mig som en ”man” ska i mina dagar. Allt från att jag är bög till att jag är en liten mus.

Jag har på något sätt alltid vetat att det inte är viktigt. Jag har haft bra förebilder och fått bra värderingar hemifrån, så jag har väl egentligen inte tagit åt mig lika hårt som kanske andra gör.

Självklart har det påverkat mig, och gjort ont många gånger, men i långa loppet har jag inte förändrat den jag är för att passa in i den där mallen. Om jag så fick vara ensam och utan vänner så har jag struntat i det.

Men nu vill jag förändra världen och se till att fler får vara precis som de är utan att få en massa ”Be a man” kastade efter sig. Det är så under oss som lever på den här planeten idag att tänka så.

Ta av er masken och se att det inte alls behöver vara så farligt att våga visa känslor och våga vara svag. Var först ut att våga och visa vägen för de unga och de otaliga som inte tror att de kan.

Jag har ett projekt som ska vara som ett första steg för att ändra saker till det bättre, som ska göra att killar och män, alla egentligen öppnar upp och vågar börja ta stegen mot ett mer tolerant och öppet samhälle.

Det är ett forum, där man kan vara anonym om en så vill, en plats att ta av sig masken på och visa vem man egentligen är under den.

Kom igen, våga!

Projektet heter Killsnack och går att finna på adressen http://www.killsnack.se