Ron Paul om miljön

Sökte lite efter svenska inlägg om Ron Paul. Där fann jag ett inlägg hos Attila som redovisar hur Ron Paul ser på miljöfrågorna och hur de ska handskas med. Jag håller med om att hans sätt att se på saken är eftertänksamt och väl grundat. Inte bara följden av en vilja att vara politiskt korrekt eller följa populismens olika direktiv. Allt detta pekar på hans enorma integritet som få andra kandidater kan skryta med.

Råkade samtidigt se en länk till Aquerette att Mitt Romney har hoppat av sin kandidatur för partiets skull. Så att de kan enas runt en kandidat. Vet absolut inte hur detta kommer förändra utgången, men förmodligen och förhoppningsvis ger det lite kraft till Pauls kampanj. Så länge den inte ger allt för mycket till Huckabees kampanj. Men den risken finns ju också.

USAval.se skriver också om detta, där nämns att Huckabee förmodligen är kvar för att öka sina chanser till att bli vice president och det har jag ju skrivit om tidigare att det vill jag absolut inte se ske. Någon som håller med mig på den punkten är Niklas Elert på Germania som också ser igenom hans politik som den socialkonservativa smörjan den är.

Det mest intressanta är att Ron Pauls plan att hänga kvar i racet för att se alla andra kandidater utan en droppa av, verkar fungera. Nu återstår bara att han lyckas med att få så många delegater att han kan frigöra de som frigöras kan vid en eventuell andra omröstning på det nationella konventet. För att det ska ske måste han ju självklart förhindra McCain från att få de 1191 delegater han måste ha för att stå som det republikanska partiets nominerade.

Visst, chanserna är kanske inte jättestora, men det är ju ändå en möjlighet.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bye bye Rudy?

Rudys fiasko i Florida

Ja, det verkar som att ett av de större namnen i det republikanska nomineringsracet kommer få kasta in handduken efter nattens primärval i Florida. Såvida han inte gör väldigt bra ifrån sig, så kommer denna f.d. New York-borgmästare få tänka sig för innan han fortsätter sin kandidatur. Förhoppningsvis inser han att loppet är kört och ger upp sin dröm om att bli president.

Det härliga är att den kandidat jag hoppas på inte kommer ge sig i första taget, snarare tvärtom. Han har en strategi att smyga sig på de som verkar vara toppkandidatrna en efter en, tills bara han står kvar som partiets nominerade. Ron Paul förklarar själv i ett inlägg på sin kampanjsida.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Religion hör inte hemma i politik

Läser hos Carl Svanberg om hur Mike Huckabee, en av de republikanska presidentkandidaterna vill förändra den amerikanska konstitutionen så att den mer passar med Guds budskap istället för tvärtom och jag blir ungefär lika rädd som jag blir arg. Hur kan en person som vill ha som ämbete ett av världens främsta, tänka på det sättet? Han vill i princip lagstifta in Gud i allas hem.

Detta är oacceptabelt och jag tror att vi bör vara extremt vaksamma och försiktiga när det kommer till denna man och hans kristna populistiska budskap. En dag kanske de som lever i USA sitter och har tvångsböner och måste gå i kyrkan varje söndag eller så får de böter. Nu tog jag i en del, men det känns definitivt som att det lutar åt det hållet.

Hoppas verkligen inte han kommer få makten, för då kan det bli riktigt otäckt och jobbigt. Visst han kanske inte kan ändra grundlagen hursomhelst, men han har bra mycket större makt att påverka åt det hållet om han sitter som president.

Fler blogginlägg om hur hans tro kommer påverka hans politik.

http://www.ariarmstrong.com/2008/01/god-wins-in-iowa.html

http://www.ariarmstrong.com/2008/01/amend-constitution-so-its-in-gods.html

Intressant?