Tacomys på en onsdag?!


Igår var jag som vanligt och jobbade och vi har gjort framsteg, det börjar likna något nu om man säger så. Förutsättningarna att bli klara med det mest fundamentala har även de förstärkts av vissa faktorer. Ja, jag talar i oklarhet. Medveten strategi. Känns i alla fall bra. Idag har vi fortsatt och det blir en jäkla slutspurt imorgon. Visst dyker det upp en jävla massa frågetecken på vägen, men det reder vi väl ut på vägen.  

Igår hade vi när jag kom hem från jobbet fint besök hemma på tacomys. Mamma, syrran och två av hennes ungar kom och åt och mös lite med Elsa och så. Fick blomma och present till Elsa av mamma, se nedan, väldigt snällt av henne 🙂 Mer tacomys åt folket!

Får inte glömma att ge vattenbad en gång i veckan och prata med denna skönhet.
Jätteulligt får, mjukt och gosigt.

Har ni tänkt på att det är val om typ mindre än tre dagar? Massor med ironi där kanske, för det kan ju knappast ha undgått någon. Min uppmaning är att rösta mer mänskligt och göra det man kan för att undvika att extrema partier får makt och mer att säga till om. Säger inte mer än så för det är så många andra som gör ändå. Kommer bli alldeles för spännande och vet inte riktigt om jag vill vara med längre om det går så illa som vissa vill få en att tro. Men det är bara att kämpa på. Kämpa för det samhälle vi borde ha där alla får må bra och finnas till.

Religion på dagordningen

Sedan Humanisterna startade sin kampanj om att Gud nog inte finns, har det börjat hända grejer. Det ploppar upp inlägg i debatten som de startat var och varannan dag.

Och mycket av det som sägs och skrivs är intressant. Det påpekas att de faktiskt uppnår sitt syfte, den att väcka debatten. Det har skett en nytändning, mycket med hjälp av de sociala medier som finns tillgängliga idag. Diskussion är alltid bra och det ger människor chansen att lufta sina åsikter och testa dem. Vilket kan leda till både insikt och omvärderingar.

Det är rätt tydligt att det sker en del smutskastning från båda håll, både från de som håller med kampanjen och de som vill missförstå och misskreditera den. Det är utan tvekan en känslig fråga som tas upp. Men likväl behövs det. Jag är benägen att hålla med Humanisterna i princip. Religion har alldeles för stor påverkan ute i världen. På mestadels negativa sätt. Men samtidigt så är det varje individs val att göra. Att tro på en högre makt är varje människas rätt, samtidigt som förnekandet av en sådan är varje människas rätt.

Med denna kampanj så kanske vi kan komma en bit på vägen. Även om nyanserna är oändliga och viljan att se varandras syn på saken i någorlunda objektiva synsätt. Kommer följa diskussionen med spänning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

Earthlings

Det finns ett budskap med denna film och det är att vi alla är varelser som känner smärta och lidande. Vilket egentligen är det enda kravet som jag behöver för att vilja stoppa all form av plågsam och onaturlig hantering av djur. Detta medför ett allvarligt övervägande av mina matvanor. Mest för djurens och mitt samvetes skull. Men även för min egen och världens framtid. Allt hänger ihop.