Snart semester, äntligen!

Hur kommer det sig att jag har semester om först en vecka? Fast nu har jag ju semester imorgon och på fredag med. Vi åker till Tyskland och spaar oss ett par dagar. Vi ska bo på http://www.ostsee-therme.de/ och gotta oss rejält. Fan vad skönt det ska bli. Sedan så jobbas det en vecka och sen är det fyra veckor med semester som gäller för denna familj. Vi ska till stugan Rullbo i Dalarna och vara lata som fan en vecka. Jag ska se ikapp massa serier, plugga teori och lägga pussel och spela kort och allt annat vi kommer göra. Kanske till och med badar i sjön.

Efter det åker vi hem några dagar och preppar inför vår resa till Rhodos. Blir en tidig sejour då planet går redan 06 på morgonen den 26/7 och sen ska vi svettas bort i medelhavsvärmen en vecka. Kommer bli underbart. Äta gott, sola och bada. bara njuta av livet och slappa. Sen när vi kommer hem ska jag köra en typ av intensivkurs för att komma närmare körkortet. Var iväg igår till körskolan och köpte ett paket. Så blir typ 11 körlektioner på en vecka så får vi se hur nära jag kommer ett körkort. Körskoleläraren vill att jag ska kämpa på hemma, men jag vet inte när det ska hinnas med.

Jag hoppas verkligen att de här fyra veckorna ska ge mig ro och vila och se till så att jag känner mig mer laddad att återvända till jobbet efteråt. Men vi får se. Har varit lite tufft senaste tiden, men tror det kan ordna sig. Åter igen vi får se. Det ska bli jäkligt skönt i alla fall så mycket kan jag verkligen intyga och hör sen..

Nu jobba resten av dagen sen kör vi mot Tyskland inatt.

photo credit: ancasta1901 Passo_del_Lupo_10 via photopin (license)

Etiketter: , , , , ,

Maktbegär och driv samt att hitta sin passion

Idag skulle jag dansat salsa i två timmar, men jag valde att stanna hemma och glo på House of cards. Mänskligheten at it’s worst om en säger så. Men ändå rätt fascinerande. Att helt utan skrupler låta sitt maktbegär göra så att man hela tiden tänjer gränserna för vad som är möjligt. Det drivet är åtråvärt tycker jag, fast helst med ett annat syfte. Att kunna förändra något eller påverka i positiv riktning är bättre.

För mig är det svårt att hitta den passion som behövs som också ger mig drivet, jag blommar upp och så dör det ut ungefär på en gång och jag vet inte riktigt hur jag hitta en hållbar situation med glöd som fortsätter brinna. Jag tappar fart rätt fort om det inte sker saker. Jag vill hitta mitt flow och en process som ger mig mer inspiration och mod att genomföra saker även om det kan verka svårt.

Får helt enkelt söka vidare och se vad som kommer min väg, men ett är säkert jag måste göra det, men det gäller att hitta rätt personer med som tror på en och som hjälper en på vägen. Jaha, nu var det slut på ork att skriva för denna gången. Hörs.

Etiketter: , ,

Kosläpp och bilkörning

Tänk vad mycket man hinner med på en helg ändå. Även fast det känns som den flyger fram så hinns det ju med en hel del. I fredags kom Lena över och grillade på vår balkong, så nu har vi premiärätit där. Blev även frukost där igår morse. Idag har vi inrett med lite tråddraperier från Meradiso, kommer lägga upp bild på Instagram en solig dag så kan ni se. Var rätt enkelt, köpte 6 paket på Lidl, sen köpte vi Ståltråd på ÖoB för att få upp det. Som tur var har de som bodde här innan haft någon liknande lösning så det fanns krokar och öglor uppsatta precis där vi behövde dem. Sådär, fick ni lite DIY-tips med 🙂

Igår så var jag Linda och mamma på kosläpp i Lina hage och såg ett gäng Herefordkossor släppas fria på grönbete. De var så glada. Se videon här nedanför

Sen blev det grillade laxknyten hos mamma och pappa med massa gott tills om ni säkert sett här nedanför. Trevlig och mysig dag helt enkelt. Fick hjälpa dem att ställa i ordning på baksidan med då de envisats med att olja in hela golvet själva.

Idag har jag också övningskört igen, det gick både bra och mindre bra. När jag skulle berätta vad jag skulle göra, för att lära mig på det sättet så blev det lite för mycket att hålla reda på i mitt huvud. Men sen gick det bättre. Jag är nöjd att det går framåt, det får som sagt ta den tid det tar, men framåt ska jag. Sen var vi ut en sväng och sprang ute vid Gröndal som är Scanias träningsanläggning. På torsdag ska vi ju medverka i Scaniamilen och några meter är ju bra att ha innanför bältet. Nu var det inte mina ben eller kroppen på det sättet som var problemet främst för min del utan det är flåset som är skit. Men det blir intressant att se om jag orkar med att springa hela 5 km.

Sen på onsdag och torsdag är det semester för att medverka på beteende och folkhälsa. Ser fram emot det. Om det är någon som ska dit, glöm inte att hälsa! Kommer stå vid vårt bord med vår rollup där det står Nätverket för beteendevetare, förutom när jag lyssnar på de intressanta diskussionerna och föredragen förstås.

Nu ska jag hoppa i säng eftersom den nya arbetsveckan står för dörren. Tack som fan att ni inte valde Le Pen till president fransmän!

Etiketter: , , ,

50-årskalas idag

Hej på er!

Här sitter jag och väntar på att Linda ska fixa sig så vi snart kan åka de drygt 17 milen till Fagersta för att fira min syster som fyller 50 år idag! Stort grattis till henne! Igår var jag ute med Lena på puben som det kallas. Med det menas ett litet ställe som heter Wirströms i Gamla stan. Var trevligt att vara ute och snacka med folk, blir ju inte lika ofta som förr men det är alldeles lagom att komma ut nån gång i månaden. Innan dess var vi och tränade på Friskis och kan ju säga att jag har rätt mycket träningsvärk idag. Får se till att komma iväg oftare och det är ju min tanke.

Innan jag åkte upp till stan så var jag och Linda ute och övningskörde för första gången ihop. Det gick rätt bra faktiskt. Ungefär lika bra som med körskoleläraren för någon vecka sedan. Imorgon ska vi köra igen, måste få upp vanan och få tillfälle att göra muskelminne och koordinationsförmågan en tjänst genom att repetera mera. Skönt att vi går in i maj nu tycker jag. Händer lite roliga grejer som konserter och så blir det framförallt varmare! Ska på en konferens som mitt nätverk är med och är partner till som heter Beteende och Folkhälsa 2017, vilket ska bli jätteroligt!

Nu ska vi rulla så dags att runda av detta inlägg. Ha en skoj Valborg nu och drick inte för mycket!

Etiketter: , ,

En salig röra

I mitt huvud just nu snurrar tankar kring deltagare, socialrätt, föreläsningen som jag gått på idag, att jag har ont i ryggen och vädret som växlar var femte minut. Låt mig fördjupa mig lite.

Ikväll har jag och Linda varit och sett Kjell Enhager på Estrad som är en lokal teaterscen här i Södertälje. Han är coach och föreläsare och jag har tidigare använt mig av hans material när jag haft workshops för deltagare på mitt förra jobb på Work for you. Hans föreläsning heter Jag AB 2.0 och är baserad på den som jag använt mig av tidigare som då heter Jag AB. Han är väldigt underhållande och målande i sina beskrivningar så hans budskap når verkligen fram, så jag såg verkligen fram emot kvällen. Var väl ca 7 år sedan som jag fick kännedom om honom då jag arbetade på Iris Hadar och hade en kollega där som var frälst. Han var också på föreläsningen. Jag vill tacka mina kollegor på Work for you i Botkyrka som gav mig presentkort när jag slutade där som jag valde att använda till just dessa biljetter, så tack så mycket för det.

Socialrätten går jag ju via jobbet och är något jag fick som en del av min löneförhandling då jag fick jobbet. Så läser den på arbetstid och har lite uppgifter att lösa, har suttit med det tidigare i veckan och nu har jag lämnat in den idag, det är sista dagen för inlämning så.. väldigt skönt att vara klar med den.

Ryggen ja, den protesterade lite igår när jag höll på att plocka ur disk på jobbet ur diskmaskin. Så behöver nog komma igång med regelbunden träning av fler anledningar än bara att komma i form.

Deltagarna på jobbet tänker jag ju på mest hela tiden på jobbet, följer upp, ringer, har samtal och försöker motivera de att göra vissa ändringar i sina liv. Tänka annorlunda, byta perspektiv osv. Jättekul när de förstår hur de behöver göra och det sker faktiska positiva förändringar, lite mindre kul när det låser sig och det strular. Men så är det här i livet, inget går på räls och rakt upp hela tiden.

Sist detta vidriga aprilväder. Helt sjuka kontraster, det snöar som fan i fem minuter och sen sol i fem, sen regn. Tur att det snart är maj.

Etiketter: , ,

Semesterdags äntligen!

2016-07-19 14.34.10 2016-07-19 14.34.15
2016-07-19 15.48.21 2016-07-19 16.13.55

Redan i semestermode efter några dagar efter det blivit semesterdags, har lyckats sova ut och se på serier och inte gjort något alls igår. Skönt att det är semesterdags. Idag har jag träffat en kompis och hängt lite, sen får drog jag och tränade efter det. Såå skönt att bara ta dagen som den kommer. Sen imorgon blir det lunch med en kollega och häng i park med vindrickande. Och vädret ska arta till sig, alldeles lagom till min semester!

Min flickvän(!) har åkt till Kuba i två veckor så det gäller att ha saker för sig så det inte blir så ensamt. Har en del projekt att fixa med också så lär inte gå sysslolös direkt. Träna, röja hemma med både papper och prylar och gamla kläder. Lite hemsidestuff och annat smått och gott. Sen har vi förstås alla serier som jag ligger efter med.

Nu låter det som att jag inte kommer slappa och ha det skönt, men jo det kommer jag hinna med också. Vad gör ni på semestern? Någon som vill hitta på något? Jag har ju inte jättemycket för mig. Så jag kan tänka mig lite häng här och där. Lite tajt med pengar till på måndag dock. Men det finns så mycket men kan göra som inte kostar något.

Sen fick jag veta en sak idag som gör att jag undrar om någon där ute vill sända mig en signal om att ta tillvara och njuta av livet och att finnas. Återkommande jävla skit hela tiden, när räcker det liksom? No más! Nu verkar det ju som att det kommer gå bra, men ändå, blir så oändligt jävla less och trött.

Nu ska jag försöka komma i säng hyfsat så jag är pigg och kan cykla till Huddinge för den där lunchen imorgon. Ska faktiskt bli rätt skönt att sova tidigt fast jag inte behöver gå upp tidigt.

Etiketter: , , ,