Yttre krafter påverkar inte vår kärnkraft

Vad är det som gör att människor just när det sker en olycka med ett kärnkraftverk kommer på att oj, det finns risker med kärnkraft? Visst jag kan förstå att det inte är lika uppenbart som när något faktiskt händer. Men samtidigt så är väl folk inte så dumma? Jag tycker inte att det som hänt i Japan är en förevändning att ändra uppfattning om kärnkraftens vara eller icke vara i Sverige. Det är inte ens i närheten samma yttre riskfaktorer. Så vad tänker folk med?

Det är inte speciellt logiskt att sammankoppla det som händer i Japan med oss här. Det sker inga jordbävningar och tsunamis här. Att ett eventuellt terrordåd skulle ske är inte heller speciellt troligt. Tycker fortfarande att en uppgradering av de kärnkraftsverk behövs, för att göra de mer säkra och effektiva.

Intressant

Ett svar till “Yttre krafter påverkar inte vår kärnkraft”

  1. Hmm.. å jag som trodde att jorden satt ihop och var rund. Vad konstigt. Är alltså Japan frikopplad från resten av världen? Och har vi i Sverige inget ansvar alls för vilken förebild vi utgör för andra mindre lyckligt lottade länder? Spännande. Det här var något helt nytt för mig…

    Att tro att vi kan hantera livsfarlig strålning som överlever längre än vad människorna har vandrat på den här planeten tycker jag för min del är det som känns naivt. Och till vilken nytta? Den eviga tillväxten som ska trygga jobben? Hur får man förresten evig tillväxt i en värld med ändliga resurser? Det är ganska tröttsamt med alla människor som tror att det är vi som styr den här planeten och vägrar anpassa sig efter vad som faktiskt finns att tillgå. Vi har en massa teknik och billig energi som vi kan använda. Men bara för att vi kan, är det säkert att vi vill? och kan vi vara säkra på vad konsekvenserna blir i framtiden?
    Att bli rädd och hysterisk över att något inträffar på andra sidan jordklotet hjälper förstås ingen. Men att dra lärdom och försöka jobba mot något bättre tycker jag vi alla har ett visst ansvar att försöka göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.