Min väg till ekonomisk kontroll

Klockan är tio och jag håller på och rundar av här framför datorn, inte gjort många knop idag inte. Samlade ihop de slantar jag kunde och gick och handlade mat. Kommer inte svälta ihjäl den här veckan som kommer heller. Lön på onsdag och då ska jag se till att portionera ut pengarna på mina olika konton.

Som en del kanske vet så är jag oerhört dålig på att hålla i mina pengar. Spara är kört, för jag lyckas alltid med konststycket att förbruka allt som finns på lönekontot. Fördelningen i framtiden är som följer:

Lönekontot för att ha pengar som jag kan göra vad jag vill med, nöjen osv. Sen har jag två sparkonton, det ena ska vara till kortsiktigt sparande, typ om jag vill köpa något dyrare, som min nya säng exempelvis. Sen det andra till långsiktigt sparande, resor, bostad, eller vad det nu kan vara till. Mer som en buffert med.

Till sist ska jag ha ett konto som är kopplat till ett av mina kort på antingen Coop eller Ica, där jag sätter in ca 2000 kr på så jag alltid kan handla mat och andra nödvändigheter. På det här sättet behöver jag aldrig norpa pengar från mina sparkonton. Har jag gjort av med allt på nöjeskontot så får jag liksom skylla mig själv.

Frågan är bara hur jag ska fördela pengarna mellan kontona. Får fundera på den fram tills jag får lönen på onsdag. Nu ska här gosas i sängen. Varje gång jag lägger mig så tänker jag att varför gjorde jag inte det här tidigare.. skönt att ligga under täcket helt enkelt.

På väg till gymmet

Blir tredje passet denna vecka, har fortfarande brutal träningsvärk från de andra två, men det är mest i benen. De ska jag inte träna idag.

Grymt skönt med helg, varit så sjukt trött denna vecka. Eller mest idag, snudd på narkolepsi efter lunch. Kunde inte hålla mig upprätt. Skönt att gå hem med allt löst också.

Haft full rulle hela veckan, inte kommit hem förrän efter 22 någon kväll. Blir typ lugnt ikväll och imorgon på dagen. På söndag vet jag inte.

Skulle kunna somna här och nu alltså. Värst är mina svidande ögon.

Pank som fan med, men jag har en plan om ett upplägg för min ekonomi som nog kan bli awesome. Ska använda Tink. Berättar mer senare.

Fimpar, träningsvärk och pengar

Är just nu på väg till föredraget jag anordnat som ska handla om fimpar. Blir intressant att se om det kommer någon. Kan erkänna att jag inte varit den mest aktiva på marknadsföringssidan.

Har sån sjuk träningsvärk i rumpa och lår efter alla knäböj och utfall jag gjorde i måndags. Imorgon ska jag ge mig på ett joggingpass på F&S Kungsholmen. Kör bas med tanke på att mina benhinnor inte bruka gilla att springa.

Hoppas på att få lite tips på bra teknik, vill verkligen kunna springa. Ska köpa en sån där mobilficka man kan ha på armen imorgon. Så jävla skönt med pengar igen.

Måste styra upp min ekonomi..

I got the cash!

Jaha, välkommen till en fullspäckad vecka! Hade en förra veckan med, åtminstone slutet på den. 3 dagar med Naturskyddsföreningen blev förvisso bara två då jag kände mig aningen slutkörd i söndags. Har just fått lön och betalt räkningar. Så jävla skönt att inte vara fattig längre.

Har påbörjat pensionssparandet igen då jag insett att det är vansinnigt snålt av mig att inte göra det, så nu åker en 500 kr in varje månad. Har även lagt in en större summa på sparkontot. Det har jag råd att unna mig 🙂

Jaha, borde lagt mig för typ 2 timmar sen. Får se om jag kommer iväg på den där föreläsningen med Hans Rosling imorgon. Kanske ska kolla om någon vill följa med, den är öppen för alla så. I övrigt en bra dag idag. Full koll på jobbet för tillfället och har planer alla dagar efter jobb så det blir bra det här, särskilt med tanke på att jag har moneeeeyz.

Illusoriska hjärtslag

Varför är det alltid när man ligger och ska sova som alla dumma idiotiska fantasier sätter igång? De gör för det första så att man inte alls somnar och sen för det andra så får man en massa dumma idéer om saker som inte ens borde få finnas. Åt helvete med det. Fast å andra sidan fick jag känna att jag levde, hjärtat slog på riktigt. Illusioner, men ändå.

Sen har mina böner blivit besvarade. Klagar jämnt på 50-öringar när jag räknar kassan på kåren, nu ska de avskaffas, fast alldeles för sent i min mening. De är rätt onödiga ändå.

Vaknade 08.04

Efter mycket bök, så har jag äntligen lyckats ladda upp filerna för WordPress 2.7 beta 2. Har inte så mycket att tillägga om själva förändringarna, men det kommer nog bli bra. Jag själv har bara tid för att forska i välfärd och kolla upp olika ekonomiska termer om lönefördelning. Så jag ska inte skriva allt för mycket just nu, återkommer när jag har mindre att göra. Eller om jag känner att jag har något viktigt att tillägga.

Bäst att pallra sig iväg nu då.

Handla kanske?

Här sitter jag och hungrar snart ihjäl. Har inte så mycket att äta, kan inte diska, för jag har inget diskmedel till diskmaskinen och så vidare. Eländes elände. Känner mig lite ur balans, efter helgen. Har inte riktigt fattat att jag är tillbaka i verkligheten. Sov ohyggligt länge med. Nu väntar jag på att få tvätta, för jag älskar att tvätta, sen måste jag nog handla.

Måste ta reda på hur ekonomin står till med. Ja, den är oförändrad, vilken shocker. Tror inte jag får så mycket mat för 53 kronor dock, får nog nalla lite på det som finns inne på sparkontot. Får ju trots allt mer pengar på fredag. Sisådärja.

Måste pilla ihop min enkät till enkätseminariet imorgon med. Hoppas den blir godkänd så det bara är att trycka ut dem och dela ut och så. Lite kritiskt för senare arbete. Ska bli skönt när den kursen är slut, som med så många andra kurser. Borde fokusera på vad jag lär mig i dem. Inte bara se dem som hinder som måste överkommas.

Ytterligare en sak att arbeta på.