Din plats i kön är..

I dag har det varit telefonkö efter telefonkö, vissa längre än andra. Först ringde jag till Vårdcentralen vi har och efter 30 minuter fick jag veta at de inte kunde hjälpa oss idag och inte imorgon heller så vi får ha is i magen och hoppas att Elsa blir av med kletet i ögonen.

Om det inte är borta på fredag skulle vi höra av oss igen, då kommer hon ha haft det i ca två veckor och medicinerat ungefär en vecka. Snälla klet bara försvinn!

Sen ringde jag till kommunen för att få reda på om vi fortfarande hade kvar vår plats i kön till förskola åt Elsa. Vi ansökte i oktober och nu för någon vecka sedan när jag skulle kolla läget på e-tjänsten så fanns det inget där.

Visade sig efter mycket om och men, läs jul och nyårsstängt, att de bytt system. Det var visst därför som vi inte kan se vår ansökan, då den gjordes i det gamla systemet. Men säg det då. Om man inte får veta hur ska man då veta?

Phew, skönt att få höra det i alla fall.

Idag tog vi oss ut i friska luften efter vad som känns som veckor av innesittande med förkylningar och allt annat elände. Slängde lite återvinning och gick till lokala ICA-butiken och handlade lite.

Efter det har jag lagat mat, diskat och så badade vi lilla Astrid nyss. Nu ska jag sätta mig framför dumburken och dricka mitt te och hoppas att det onda i halsen ska försvinna åt helvete. Vill gå till jobbet imorgon!

Att ha möten hela dagen

2870251114_a8e346f56a

Dagens eskapader innebar att jag satt i möten hela förmiddagen och sen lite datastuga eftermiddagen och lite mer möten på jobbet. Sen var det raka vägen till föreningskunskap del 2 efter att jag gjort klart mina administrativa sysslor. Var givande idag med fast jag redan visste det mesta. Men det är kul att höra hur andra föreningar tänker och jobbar. Var folk från en koloniförening, ett mindre parti, frisörläranras förbund och Stockholms Afrikanska Förening. Var allt från ordföranden, kassörer, valberedning och vanliga ledamöter med.

Fast jag var trött som fan efter denna vecka med lite för lite sömn. På vägen hem pratade jag både med min syster och Madicken i telefon. Fattar inte varför jag aldrig ringer upp folk, hur svårt kan det vara? Mer telefonkontakt med folk borde jag öva på att ha.

Nu ska jag gå och lägga mig för jag ska upp en hel kvart tidigare imorgon och ta mig till kontoret i Haninge där jag ska hjälpa till med datarelaterade prylar och annat som de kan behöva hjälp med.Ska bli spännande och se hur det ser ut för de och hur de lagt upp sina tid.

Var och åt en god lunch idag med kollegorna på Tandooriköket i Huddinge. Rekommenderas verkligen, nom nom.. lär bli fler tillfällen framöver.

Sen köpte jag mitt livs första wordpresstema för eget bruk dag, gick visst på lite mer än jag tänkt mig, men nu är det gjort.

photo credit: interphone via photopin (license)

k810i

Min nya telefon. Halverar månadskostnaden och får ändå en ny telefon. Gratis sms. Skitbra

Hade seminarie i morse, gick hyfsat. Hela den här kursen känns som en jättelättnad om man jämför med de föregående, vilket jag tackar för. Ett störningsmoment i tillvaron är min förkylning. Men den är på väg att dö ut. Är bara väldigt irriterande med hostan. Bort med den.

Annars har jag försökt hålla mig upptagen och umgåtts med folk. Det är bättre än att gräva ner sig i en massa funderingar kan jag meddela. Det tycker vi om. Må jag lova. Mer sånt ska det bli med. Alla förutsättningar finns ju. Så varför inte. Men nu är det dags att vara lite ensam och umgås med teven.

Lördag

Idag har jag tvättat, vaknat jävligt sent, missat att handla tacosprylar med de andra och varit hos optikern. Pratade just med några från min familj i telefon. Just nu har jag även en brutal träningsvärk efter att ha kört hyfsat hårt tre dagar i rad efter att inte ha tränat knappt alls innan. Så det är lite stelt idag.

Fick veta att jag inte kan få endagslinser hos optikern, för det finns inte för de med mina synfel och styrkor. Crap, vad fan då. Sen kollade jag upp om det var något fel på min glasögon då jag haft en molande huvudvärk i över en månads tid. men jag antar att jag överanstränger ögonen med att titta på en dataskärm hela tiden.

Nu måste jag hämta min tvätt.

Days of our life

Jag har en mental nedräkning av dagar. Tills jag slutar jobba. Och kan njuta av min lägenhet i Västerås.
Jag längtar ganska så mycket. Åker till Västerås nästa helg för att fira två 20-åringar. Ska njuta av mitt fina 25 Mbits bredband och kanske installera lite IP-telefoni. Och gå på bio måste man göra med.

Hur många arbetsdagar har jag kvar då? Med de som är kvar denna vecka. 23 dagar!!! Sen hoppas jag på att jag aldrig mer jobbar med lokalvård någonsin igen. All heder åt alla tusentals som sliter med det, men det är inget jag vill göra längre. 5 år är mer än nog.

Ser i DN att mördarsniglarna invaderar landet, jo det hade jag inte missat. Svårt att missa liksom. Men om de äntligen börjar få naturliga fiender så kommer naturen återigen att ställa saker till rätta. Naturen är fantastisk.

Nu ska här sovas, för imorgon är det en ny dag, med nya tankar och uppgifter. Är rätt så trött just nu, kommer bli skönt att sova ordentligt. Så kommer ännu en dag att komma till sitt slut, i dagarna av vårt liv.

Muauaua!